Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Maiju, 8.lk: "Keskiarvo ylös -kurssi tuo mun taidot esille"

09.02.2022  |  Kuukauden oppilaat

Maiju

8.-luokkalainen Maiju on kerrannut lukuaineita Keskiarvo ylös -kurssilla lukuvuoden alusta lähtien. Pienryhmässä harjoittelu on palauttanut opiskelumotivaation yläkoululaisen arkeen ja auttanut häntä nostamaan useita arvosanoja.

"Tulee aina hyvä mieli, kun on tunneilla", sanoo Keskiarvo ylös -kurssin oppilas Maiju. Hän osallistuu 8.-luokkalaisten pienryhmään kerran viikossa Tampereelta. Linkkiä klikkaamalla Maiju pääsee virtuaaliseen työtilaan, jossa hän tapaa kurssin opettajan ja ryhmän viisi muuta oppilasta.

Tunneilla on yläkoululaisen mielestä hyvä ilmapiiri: opettaja on positiivinen ja kaikki osallistujat ovat tulleet kurssille oppiakseen lisää. Maiju harjoittelee pienryhmässä matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa. Aiemmin hän opiskeli niiden lisäksi myös biologiaa.

 

Omien taitojen huomaaminen muutti asenteen

Puolen vuoden aikana Maijun asenne opiskelua kohtaan on muuttunut myönteiseksi. Alun perin hän tuli kurssille äitinsä ehdotuksesta, koska koulunkäynti ei sujunut ja motivaatio oli hukassa. Nyt se on löytynyt uudelleen. Maiju ajattelee muutoksen johtuvan kurssin kannustavasta opettajasta ja siitä, että pienryhmässä saa helposti apua.

"Opettaja ja kurssi tuo hyvin mun taidot esille. Pääsee yksityiskohtaisesti opettelemaan asioita, joita ei ymmärrä koulussa, kun opettajalla ei ole aikaa auttaa", yläkoululainen kuvailee.

Hän sanoo, ettei ennen kurssille tulemista yksinkertaisesti tiennyt, kuinka hyvin voisi osata asioita. Kurssilla käydään läpi yhteisesti opiskelutekniikoita, joista on apua läksyjen tekemisessä ja kokeisiin kertaamisessa. Sen lisäksi jokainen työskentelee itsenäisesti ja saa apua valitsemiensa aineiden tehtäviin.

Lataa tästä maksuton opas opiskelutekniikkaan!

 

Arvosanat paranivat vähintään yhdellä numerolla

Maiju kertoo ylpeänä, että on tänä lukuvuonna nostanut arvosanoja kaikissa aineissa, joita on kurssilla harjoitellut.

"Paras numero, joka nousi, oli bilsa. Se oli viime vuonna seiska ja nyt se nousi kymppiin. Muut aineet ovat nousseet yhdellä numerolla."

Maijun mielestä kehittyminen on ollut mahdollista, koska hän on oppinut valmistautumaan kokeisiin kunnolla ja löytänyt itselleen sopivat tavat opiskella. Hän pitää esimerkiksi miellekarttojen tekemisestä, koska ne auttavat muistamaan uusia asioita hyvin.

"Suosittelisin kurssia niille, joilla ei ole motivaatiota ja hyviä opiskelutapoja", Maiju toteaa.

 

 

Arvosanoissa parannettavaa? Tule mukaan Keskiarvo ylös -kurssille!

Tutustu Keskiarvo ylös -kurssiin