Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Alakoululaisen vanhempi Elina: ”Yksityisopetus on ollut huippujuttu”

17.08.2022  |  Kuukauden oppilaat, Alakoulu

Elina M.

Kuukauden oppilas -blogisarjassamme pääsee tällä kertaa ääneen oppilaan vanhempi. Elina Mattila kertoo, miten Tutorhousen yksityisopetus on auttanut hänen lapsiaan koulunkäynnissä.

Elina Mattilan perheessä on neljä lasta, joista kolme on käynyt vuosien mittaan Tutorhousen yksityisopetuksessa.

"Kaikilla lapsilla on todettu lukihäiriö ja ollaan koettu, ettei koulusta saa tarpeeksi tukea", hän kertoo.

Kaksi vanhinta lasta ovat jo aikuisia, mutta he saivat tukea englannin opiskeluun olleessaan alakouluikäisiä. Lisäksi perheen 11-vuotias kuopus alkoi käydä äidinkielen lisäopetuksessa puolitoista vuotta sitten.

 

Täsmäapu paransi motivaatiota ja taitoja

Mattila kertoo, että lisäopetus on ollut hänen lapsilleen myönteinen kokemus. Kahdella vanhimmalla lapsella oli motivaatio-ongelmia, mikä muuttui yksilöllisen tuen sekä pelien ja leikkien avulla. Noin kahdessa vuodessa englannin osaaminen parani toivotulle tasolle.

"Meidän tytöt saivat englannin opetuksessa tosi hyvin apua ja heistä oli kiva käydä siellä. Kun opettaja kertoi, että tytöt osasivat jo niin hyvin, etteivät enää tarvinneet lisäopetusta, he olisivat silti halunneet jatkaa", hän nauraa.

Lapsilla jäi lämpimät välit Tutorhousen opettajaan ja he pitävät edelleen yhteyttä silloin tällöin. Mattila toivoi, että sama opettaja olisi opettanut myös heidän nuorimmaistaan. Se ei kuitenkaan aikataulukiireiden vuoksi onnistunut, mutta tilalle löytyi hyvä äidinkieleen erikoistunut erityisopettaja.

Yksityisopetuksesta apua, varaa kokeilukerta!

 

Etäopetus on helppoa ja toimivaa

Perheen 5.-luokkalainen Lauri aloitti yksityistunneilla käymisen korona-aikana ja jatkoi niitä perheen muutettua väliaikaisesti Moskovaan. Hän on saanut äidinkielen lisäopetusta etänä.

Mattilan mielestä etäopetus on ollut alakoululaiselle toimiva ratkaisu. Tunneilla on voinut harjoitella ihan tavalliseen tapaan eikä siirtymisiin ole kulunut aikaa. Korona-aikana Tutorhousen etäopetus oli hyvä lisä, koska oman koulun etätunneilla ei ollut mahdollisuutta saada yksilöllistä ohjausta.

Myös itse oppilas on ollut motivoitunut. Vaikka koulupäivät venyivät Moskovassa pitkiksi, hän jaksoi silti osallistua etätunnille iltaisin. Mattila uskoo sen johtuvan opettajan keinoista innostaa aiheiden pariin. Lisäksi yksityisopetuksessa keskitytään aina sataprosenttisesti oppilaaseen.

Ota yhteyttä


Vanhemmat tyytyväisiä opetuksen tuloksiin ja yhteydenpitoon

Mattila on ollut tyytyväinen opetuksen etenemiseen ja yhteydenpitoon yksityisopettajan kanssa. Vanhemmille on kerrottu mitä tunneilla on tehty ja heiltä sekä oppilaalta on kysytty toiveita jatkoa varten. Opettaja on myös laittanut viestiä luetunymmärtämistä ja lukemisen sujuvuutta mittaavien testien tuloksista.

Äidinkielen lisäopetus on Mattilan mukaan tuonut apua moneen asiaan. Kun Laurin lukeminen on sujuvoitunut, myös reaaliaineiden, kuten historian ja maantiedon, oppiminen on ollut helpompaa.

Vuoden aikana hänellä nousi yhdellä arvosanalla keskiarvo ja äidinkielen arvosana nousi seiskasta kahdeksaan. Koulun äidinkielen opettajaltakin tuli viestiä, että Lauri on tosi hyvin parantanut osaamistaan. Vaikka luetunymmärtäminen on vielä hidasta, tuen määrä vähän väheni koulussa ja kirjoitusvirheet vähenivät."

Nyt vanhemmat seuraavat miten Laurin lukukausi lähtee käyntiin – pärjäisikö hän jo ilman lisäopetusta vai olisiko syytä jatkaa.

 

"Lämpimästi suosittelen. Arvokastahan tämä on, mutta ei olla kaduttu. On ollut huippujuttu, ja kaikkien opettajien kanssa on voinut joustavasti sopia aikatauluista", Mattila toteaa.

 

Oppimisen pulmia? Yksityisopetus sopii kaikille alakoululaisesta abiin. Tutorhousen opettajat ovat kaikki päteviä ja kokeneita ammattilaisia. 94% suosittelee Tutorhousea. 

Tutustu yksityisopetukseen