Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Roope: "Pitkän matikan lopettaminen ei ole käynyt mielessäkään"

29.11.2017  |  Kuukauden oppilaat

roope_S2.png

Roope, 17, käy lukion toista luokkaa Alppilan lukiossa. TutorHousen opettaja on käynyt perheen kotona opettamassa matematiikkaa ensimmäisen kerran jo 8. luokalla. Arvosanat lähtivät nopeasti nousuun ja nyt Roope opiskelee pitkää matematiikkaa.

Lisäopetus oli alun perin Roopen äidin idea, kun yläkoulun matematiikka tuotti haasteita. Motivaatiokin alkoi olla laskussa, kun onnistumisia matikassa ei tullut. Ennen kotiopettajan tapaamista Roopea silti mietitytti, miten se toimisi. Hän halusi kuitenkin korottaa matikan arvosanaansa ja opettajan kanssa päästiinkin nopeasti alkuun.

- Ennen lisäopetuksen aloittamista olleesta kokeesta sain arvosanaksi 5½ ja heti seuraavasta jo 8½, hän kertoo.

Kotiopetuksen hyväksi puoleksi Roope mainitsee helppouden, kun opettaja tulee oppilaan luokse. Hänelle myös sopii hyvin se, että opetus on kotona rauhallisessa tilassa ja silloin opiskelukin sujuu paremmin.

Lukion alussa Roope valitsi pitkän matematiikan ja opiskelee myös sitä TutorHousen opettajan kanssa kerran viikossa.

- Kyllähän pitkä matikka on välillä vaikeaa, mutta ei silti ole käynyt mielessä, että vaihtaisin sen lyhyeen, Roope sanoo. Hän on päättänyt, että haluaa käydä pitkän matematiikan loppuun asti, vaikka välillä oma pärjääminen onkin mietityttänyt.

Kotiopetustunneilla keskitytäänkin juuri niihin hankalampiin asioihin.

- Yleensä olen itse katsonut valmiiksi tehtävät, joita haluan käydä läpi opettajan kanssa. Saatan tehdä itse ensin tehtävän ja sitten opettajan kanssa korjataan, jos jotain on mennyt väärin. Useimmiten kerron itse, missä tarvitsisin eniten apua, Roope kertoo.

Suunnitelmia jatko-opiskelupaikastakin Roope on jo ehtinyt tehdä. Koska talousaiheet ovat kiinnostaneet myös yhteiskuntaopissa, opiskelu Kauppakorkeakoulussa kiinnostaa. Kauppiksessakin järjestetään kuitenkin edelleen pääsykokeet, joissa talousmatematiikan kurssi ja yhteiskuntaopin taloustiedon kurssi ovat keskeisessä roolissa. Lukiolaista ylioppilastodistuksella hakeminen ei erityisemmin huolestuta eikä se ole opiskeluun toistaiseksi vaikuttanut.

- Onhan se hyvä, että voi sitten panostaa kirjoituksiin vaikka joku kurssi olisikin mennyt huonosti.

 

Lukion matematiikan kurssikokeisiin voi kerrata myös pitkä matematiikan tai lyhyen matematiikan pienryhmässä !