Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Englannin kielioppiharjoituksia – näitä opettajamme suosittelevat

03.08.2017  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Yläkoulu, Ylioppilaskirjoitukset

Apua englannin kielioppiin

Netin syövereistä löytyy vaikka minkälaisia sivustoja, joiden avulla englannin kertaaminen netissä onnistuu. Pyysimme opettajiamme vinkkaamaan heidän luottosivustojaan, joiden englannin harjoitukset soveltuvat itsenäiseen opiskeluun.

BBC Learning English

BBC:n sivuilla on eritasoisia oppitunteja sekä kursseja ja se on sivustoista viihteellisin. Videoiden katsomisen lisäksi oppitunteihin on liitetty tehtäviä sekä teemaan sopivaa sanastoa ja kielioppia. Erityismaininnan BBC saa siitä, että sisällöt ovat ajankohtaisia - esimerkiksi 6 minute English -sarja päivittyy viikottain ja aiheita on terveydestä kryptovaluutta Bitcoiniin. Erinomaista treeniä siis esimerkiksi yo-kuunteluihin!

BBC Grammar Challenge

Kun haluat keskittyä erityisesti kielioppiin, on Grammar Challenge varma valinta! Voit ladata eri kielioppiteemoista mp3-tiedostoja kuunneltavaksi ja tehdä niihin liittyviä harjoituksia. Jos et tiedä mistä aiheesta aloittaa, vilkaise tätä postausta, jossa olemme listanneet tärkeimmät kielioppiasiat esim. ylioppilaskirjoituksia ajatellen. Grammar Challenge edustaa vähän vanhempaa aikakautta, mutta tehtävät ovat edelleen relevantteja!

Learn English Teens

Tältä saitilta löytyy tehtäviä, joilla englannin kielitaitoa voi harjoittaa monipuolisesti. Harjoituksia löytyy sekä luetunymmärtämiseen, kuullunymmärtämiseen, puhumiseen että kirjoittamiseen – sanastoa ja kielioppia unohtamatta! Tehtävät on myös jaettu eurooppalaisen kielitaitotasoa määrittelevän asteikon (A1-C1) mukaan. Se auttaa etenkin kansainvälisiin kielikokeisiin valmistautuvia tai omaa taitotasoaan kartoittavia opiskelijoita.

Ylen Abitreenit

Tarvitseeko abitreenejä edes esitellä? Jokaisen ylppäreihin pänttäävän pitäisi asentaa Abitreenit selaimensa aloitussivuksi! Voit esimerkiksi testata taitojasi vanhojen yo-kokeiden avulla. Lisäksi sivuilta löytyy laajasti muitakin harjoituksia ja oppimateriaaleja, jotka auttavat niin kirjallisen kielitaidon kuin kuullunymmärtämisenkin harjoittelussa. Abitreeneistä löytyy myös YTL:n sensorien vinkkejä kokeisiin valmistautumiseen sekä kokeen tekemiseen.


Olemme kirjoittaneet useita blogijuttuja niin englannin kieliopin tärkeimmistä asioista, kuullunymmärtämisen kokeeseen harjoittelusta kuin kirjallisen kokeen tärpeistäkin. Muista lukea myös ne!

Kuva: Unsplash

Kaipaatko apua englannin opiskeluun?

TUTUSTU YKSITYISOPETUKSEEN