Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Abi Rasmus: Yksityisopetus syvensi ymmärrystä matikasta ja auttoi onnistumaan yo-kokeessa

28.05.2020  |  Kuukauden oppilaat

Rasmus_H.

Tämän kevään abi Rasmus opiskeli matematiikkaa yksityisopetuksessa parin vuoden ajan. Laskemiseen syttyi innostus, joka siivitti hänet hyvään suoritukseen myös ylioppilaskirjoituksissa.

Rasmus, 18, huomasi lukion toisen vuoden aikana, että motivaatio pitkän matikan opiskelua kohtaan oli kadonnut lähes kokonaan. Koulun tunneilla edettiin nopeasti ja uusien asioiden sisäistäminen siinä tahdissa tuntui mahdottomalta. Niinpä hän päätyi kokeilemaan Tutorhousen matikan yksityistunteja, vaikka epäili ennakkoon, olisiko niistä apua.

Kun yhteiset tunnit matikan opettaja Juhan kanssa alkoivat, Rasmus yllättyi positiivisesti. ”Se oli tosi kivaa. Perusasioiden lisäksi käsiteltiin se, missä niitä voi hyödyntää oikeassa elämässä ja että miksi jokin asia on niin kuin se on. Se avarsi mun käsitystä matematiikasta ihan hirveästi”, Rasmus kertoo.

Sopivasti haastetta ja monipuolista harjoittelua

Oppimista tuki myös se, että opettaja osasi haastaa häntä hyvällä tavalla. Jos jokin asia tuntui heti helpolta, Rasmus sai ratkaistavakseen astetta mutkikkaampia tehtäviä. Siten hän itsekin näki, miten hyvin oikeasti ymmärsi eri aiheita.

Rasmus koki myös tärkeänä, että hän pystyi käydä läpi yksityisopettajan kanssa omat kurssikokeet jälkikäteen ja pohtia mikä niissä oli vaikeaa.

Abin mielestä parasta yksityisopetuksessa oli se, että hän pystyi syventyä paitsi haastaviin myös häntä itseään eniten kiinnostaviin aiheisiin. Siten hän pääsi hyvin jyvälle kurssien sisällöistä ja oppi tarkastelemaan matemaattisia pulmia useista näkökulmista. Rasmus sai apua myös GeoGebra-ohjelmiston käyttöön ja vastausten mallintamiseen.

”Ylioppilaskokeessa sen huomasi kaikista helpoiten, että jos oli vaikea tehtävä, sitä osasi purkaa osiin ja löytää niitä kokonaisuuksia”, abi toteaa.

Suurin innostus syttyi abivuonna

Rasmus opiskeli lukiossa 11 kurssia pitkää matematiikkaa, mutta päätti osallistua lyhyen matikan yo-kokeeseen. Varmuudella hyvä tulos lyhyestä matikasta houkutteli häntä enemmän, eikä hänellä ollut paineita pärjätä todistusvalinnassa pitkän matikan pisteillä.

Suurin innostus matikkaan syttyi juuri abivuonna, kun Rasmus huomasi osaavansa hyvin vanhoja yo-tehtäviä. Niiden avulla hän harjoitteli paitsi yksityistunneilla myös itsenäisesti.

”Siinä huomasi, miten koe rakentuu ja osasi ajatella siellä itse koetilanteessa sitä paljon paremmin. Esimerkiksi jos A-osasta saa täydet pisteet, on silloin M:n rajamailla. Sitten B1 ja B2 on pelkästään siitä ylöspäin”, hän kertoo Juhalta oppimastaan taktiikasta.

Yksityisopetuksessa löytyneen motivaation siivin Rasmus innostui laskemaan läpi jokaisen vanhan ylioppilaskokeen, minkä löysi Ylen Abitreeneistä. Ahkera harjoittelu myös palkittiin, sillä lyhyen matikan lopulliseksi arvosanaksi tuli E.

Rasmuksen lukiotaival on virallisesti ohi parin päivän kuluttua. Millaisia suunnitelmia hänellä on tulevaisuutta varten? ”Eka inttiin ja sitten kauppakorkean pääsykokeisiin”, toteaa hän tyynesti.

Onnea ja menestystä tulevaan!

 

Kertaa yo-kirjoituksiin joko yksityisopetuksessa tai abien pienryhmäkursseilla! Kokeneet opettajamme auttavat sinua onnistumaan.

Tutustu yksityisopetukseen

Katso tulevat abikurssit