Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Abi Pauliina: ”Yksityistunneilla tulee fiilis, että kyllä mä osaan”

11.09.2020  |  Kuukauden oppilaat

Pauliina (2)

Espoolainen abi Pauliina, 18, on käynyt Tutorhousen lisäopetuksessa jo runsaan parin vuoden ajan. Tässä haastattelussa hän kertoo, miten se on auttanut häntä matkalla kohti yo-kirjoituksia.

Ensimmäistä kertaa Pauliina tuli Tutorhousen tunneille juuri ennen lukion aloittamista. Kesäkurssilla harjoiteltiin lukiossa tarvittavia opiskelutaitoja, ja sen myötä uuteen kouluun siirtyminen tuntuikin helpommalta.

Kun lukio-opinnot lähtivät käyntiin, Pauliinan isä ehdotti hänelle yksityistunneilla käymistä. Matematiikan ja fysiikan harjoittelu koulupäivän jälkeen ei tuntunut Pauliinasta aluksi kovin houkuttelevalta ajatukselta, mutta hän päätti kokeilla.

Jälkikäteen hän on ollut tähän päätökseen tyytyväinen. Lukiolaisen mielestä yksityistunneilla on ollut rentoa opiskella eikä lainkaan tylsää, kuten hän ennakkoon pelkäsi. Parasta on, kun voi rauhassa kysyä opettajalta vaikeista tehtävistä.

”Ei ole stressiä siitä, että pitäisi yksin tajuta kaikki. Musta tuntuu, että olisin vaihtanut lyhyeen matikkaan kauan sitten, ellen olisi saanut apua. Olen monta kertaa yksityistunnilla tajunnut, että ’Ai, tämä menikin tällä lailla!’”, abi kertoo.

Säännöllinen harjoittelu tuottaa tulosta

Tavallisesti Pauliina käy yksityistunneilla opettajan kanssa läpi koulussa käsiteltyjä kirjan kappaleita ja tekee niihin liittyviä harjoituksia. Jos takana on pitkä ja raskas koulupäivä, tunneilla keskitytään läksyihin ja edetään rauhallisempaa tahtia.

Pauliinan mukaan säännöllinen harjoittelu näkyy selvästi hänen arvosanoissaan. Fysiikassa ja kemiassa numerot ovat nousseet seiskasta kasiin ja ysiin, ja matematiikassa kutosesta kasiin. Abi iloitsee omasta kehityksestään ja siitä, että yksityistunneilla käsitys omasta osaamisesta on tarkentunut.

”On tosi kiva, kun käydään yksityistunneilla läpi aina edellisen jakson kurssikoe. Varsinkin nyt kun kirjoitukset ovat tulossa, on hyvä saada palautetta siitä mitä kannattaisi harjoitella ja mikä sujuu”, Pauliina toteaa.

”Odotan joka viikko, että pääsisin tunnille”

Pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian yo-kokeisiin Pauliina osallistuu ensi vuonna. Tänä syksynä hän aloittaa yo-rupeaman kirjoittamalla englannin ja biologian. Huolellinen valmistautuminen on Pauliinalle tärkeää, koska hän toivoo pääsevänsä lääketieteelliseen suoraan yo-arvosanoilla. Siksi hän on elokuusta lähtien kerrannut yksityistunneilla myös englantia ja biologiaa.

”Enkun yksityistunneilla opettaja on neuvonut, miten tietyn tyyppisiin tehtäviin kannattaa vastata, että saisi pisteitä. Ollaan käyty läpi paljon vanhoja yo-kokeita ja mitä eri tehtävissä haetaan. Sen puolesta mua ei jännitä.”

Biologian yksityistunneilla Pauliina on keskittynyt lukiokurssien sisältöjen kertaamiseen. Kun prelin tulokset saapuvat, hän aikoo käydä kokeen läpi opettajan kanssa ja perehtyä vastaustekniikkaan tarkemmin.

”Yksityisopettaja on todella hyvä opettamaan ja odotan joka viikko, että pääsisin tunnille. Aina kun lähden sieltä, mulla on sellainen fiilis, että kyllä mä osaan.”

Onnea kirjoituksiin, Pauliina!

 

Kaipaatko kertausta vielä ennen yo-kokeita? Tutorhousen yksityisopetukseen ja abikursseille voit osallistua myös etänä.

Tutustu yksityisopetukseen

Tutustu abikursseihin