Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Abi Joanna: motivaatio ruotsin opiskeluun löytyi yksityisopetuksessa

11.03.2020  |  Kuukauden oppilaat

Joanna ja Susanne

Joanna (vas.) ja Tutorhousen ruotsin opettaja Susanne.

 

Helsinkiläinen abi Joanna valmistautuu ruotsin yo-kirjoituksiin Tutorhousen yksityisopetuksessa. Tammikuussa alkaneilla tunneilla hän on parantanut peruskielitaitoaan ja löytänyt motivaation ruotsin opiskeluun.

Miten päädyit Tutorhousen yksityisopetukseen?

Kirjoitan ruotsin nyt keväällä ja tavoitteenani on läpipääsy. Mulla on ruotsi ollut aina tosi heikko ja tiesin, että oli pakko saada vähän lisäapua. Äitini oli kuullut Tutorhousesta kaveriltaan ja ehdotti, että kokeilisin yksityisopetusta.

Mitä ennakko-oletuksia sinulla oli yksityisopetuksesta ennen ensimmäistä tuntia?

Jännitti, että veisikö tämä liikaa aikaa, kun kirjoitan nyt keväällä myös äikän, psykan ja enkun. Pelaan myös korista ja mulla on paljon treenejä. Ajattelin myös, että kun tässä ei ole muita oppilaita, niin keskityttäisiin siihen, kuinka huono olen.

Pitivätkö oletukset paikkansa? Millaista yksityisopetuksessa käyminen on?

Tosi rentoa, ja opettaja on tosi kannustava. Kun en osaa, niin sitten vaan käydään asioita läpi. Kertaakaan ei ole tullut sellaista fiilistä, että ”olet huono”. On aina kiva tulla tunnille ja tämä sopii mun aikatauluihin.

Mulle on vaikeita ihan perussanat ja alistuskonjunktiot. Lisäksi koulussa juuri ennen lukulomaa oli paljon kuunteluita. Kun en pysynyt perässä, täällä pystyi kysyä myös niistä. Yleensä tehdään paljon tehtäviä, mikä on hyvä. Voi kysyä jokaisen kysymyksen, joka tulee mieleen ja saa heti vastauksen.

Olen käynyt tunneilla vuoden alusta lähtien, ja me ollaan käsitelty viiden kurssin asiat. Ne oli tahditettu niin, ettei se tuntunut liialliselta.

Miten yksityisopetuksessa käyminen näkyy oppimisessasi ja opiskelussasi?

Oon selkeästi kehittynyt. Kun ensimmäisen tunnin jälkeen tuli läksyjä, olin ihan hukassa. Kun oli mennyt kaksi tai kolme tuntia, niin kaikki alkoi helpottua.

Motivaatiokin on noussut ihan sitä kautta, että oon saanut lisäapua ja kaikki ei tunnu vaikealta. Mulla on aikaisemmin ollut huono asenne ruotsin opiskelua kohtaan, mutta nyt on tullut sellainen fiilis, että tämä on ihan kivaa, koitetaan vaan oppia lisää.

Ollaan opettajan kanssa myös puhuttu, että pelkästään täällä käyminen kerran viikossa ei riitä. Sen lisäksi vaaditaan paljon omaa duunia. Se kuulostaa itsestään selvältä, mutta oon nyt vasta oppinut sen. En enää tee läksyjä puolessa tunnissa nopeasti vaan vähän joka päivä, että asiat jäävät paremmin mieleen.

Mitä aiot tehdä yo-kirjoitusten jälkeen?

Pidän välivuoden ja käyn töissä. Tulevaisuudessa haluaisin ehkä opiskelemaan psykologiaa. En stressaa todistusvalinnasta. Jos haen opiskelemaan, menen pääsykokeisiin.

Kenelle suosittelisit lisäopetusta?

Laidasta laitaan, ketkä vaan voi tulla. Sellaiset, joilla on aina ollut kymppejä ja jotka haluavat varmistuksen, että tulee L. Myös opiskelijat, jotka ovat nelosen ja vitosen tasolla ja haluavat vain päästä läpi.

Varsinkin, jos on jäljessä, saa tosi nopeasti kiinni. Jos mä ehdin, niin kuka vaan ehtii! Erityisesti ylppäreitä ja yliopistoon hakua varten tämä on sellainen lisäapu, joka kannattaa pitää mielessä.

 

Tutorhousen yksityisopetuksessa opit tehokkaasti kokeneiden opettajien avulla.

Tutustu yksityisopetukseen