Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

9.-luokkalainen Milla-Maria: “Parasta on uuden oppiminen”

30.10.2020  |  Kuukauden oppilaat

Milla-Maria (2)

Espoolainen Milla-Maria on käynyt Tutorhousen yksityistunneilla 7. luokan puolivälistä lähtien. Lukio-opinnoista haaveileva ysiluokkalainen kertoo, miten yksityisopetus on auttanut häntä nostamaan ruotsin ja englannin arvosanoja.

Miten päädyit Tutorhouselle yksityisopetukseen?

Olin puhunut vanhempien kanssa, että olisi hyvä ottaa tukiopetusta ruotsissa. Mulla on todettu lukihäiriö, ja kielet ovat hankalia. Tuntui, että ne eivät oikein jääneet päähän, enkä ehkä tiennyt oikeita opiskelukeinoja. Joten ajattelin, että yritetään.

Aluksi kävin ruotsin tunneilla kerran viikossa. Nyt noin vuoden verran olen ottanut joka toisen tunnin englantia ja joka toisen ruotsia.

 

Millaista oli tulla ensimmäistä kertaa yksityistunnille?

Mua jännitti, kun oli uusi paikka ja uusia ihmisiä. Itse asiassa sillä kerralla äiti oli mukana! Aluksi tutustuttiin opettajan kanssa ja siitä se sitten helpottui. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja Anne on tosi avoin myös. On tuntunut luonnolliselta tulla tunneille.

 

Miten yleensä harjoittelet yhdessä yksityisopettajan kanssa?

Ensin käydään kappaleen sanasto läpi: mitä osaan ja mitä en muista, eli ne sanat, jotka tarvitsevat paljon kertaamista. Lisäksi käydään yhdessä tehtäviä läpi. Mulla on myös sellainen kielioppivihko, mihin kerätään ruotsissa ja englannissa tärkeimmät kielioppiasiat. Pari kertaa olemme tehneet kuunteluitakin.

 

Millaisia opiskelutekniikoita olet oppinut? 

Jos on tulossa koe, kirjoitan lapuille esimerkiksi ruotsin adverbeja sekä en- ja ett-muotoisia sanoja ja niiden monikon sijat. Laitan laput mun seinälle, että niitä tulee katsottua usein ja ne kertautuvat. Mä tykkään tehdä tehtäviä, kuunnella ja kirjoittaa, että tulee monenlaista harjoitusta.

 

Miten yksityisopetus on vaikuttanut oppimiseesi?

Se on vaikuttanut todella positiivisesti! On tullut erittäin hyvä tunne siitä, että nykyään kun koulussa tarkistetaan läksyjä, niin olen oikeasti osannut niitä. Mulla oli aiemmin ruotsista kutonen, mutta nyt se on noussut jo kasiin.

Lisäksi olen huomannut, että pystyn ymmärtää englantia paremmin. Lauseenjäsennys on tullut selvemmäksi, vaikka se oli mulle aikaisemmin erittäin suuri kysymysmerkki! Huomaan onnistumisia ja että oikeasti osaan. Jos on lukihäiriö, niin se ei automaattisesti tarkoita, ettei pysty. Lukihäiriöhän ei ole este, vaan se on haaste.

 

Kenelle suosittelisit lisäopetusta?

Kaikille, joilla on edes käynyt mielessä tämä vaihtoehto. Ei tästä kenellekään haittaa voi olla, kun saa yksilöllistä tukea siihen mikä on itselle vaikeaa. Aina saa apua ja voi kysyä, jos on jotain epäselvää.

 

Mikä on ollut mielestäsi parasta yksityisopetuksessa käymisessä?

Uuden oppiminen. Sen tajuaminen, että pystyy ja osaa.

 

Onnea 9. luokan opintoihin ja lukiohakuun, Milla-Maria!

 

Haluaisitko apua sinulle haastaviin kouluaineisiin? Opettajamme auttavat sinua oppimaan ja innostumaan!

Tutustu yksityisopetukseen