Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

8.-luokkalainen Lukas: Yksityisopetuksessa on helppo keskittyä ja oppia uutta

29.04.2020  |  Kuukauden oppilaat

Lukas

8.-luokkalainen Lukas on käynyt Tutorhousella yksityisopetuksessa jo muutaman vuoden ajan. Lapsuutensa ulkomailla viettänyt yläkoululainen on parantanut suomen kielen taitoaan ja oppinut tehokkaasti muitakin peruskoulun oppiaineita.

Miten päädyit Tutorhouselle yksityisopetukseen?

Synnyin Suomessa, mutta perheeni muutti Moskovaan pian sen jälkeen. Kävin siellä englanninkielistä koulua, ja englanti on myös äidinkieleni. Palasimme Helsinkiin, kun olin 8-vuotias. Aloin käydä yksityisopetuksessa 5. luokalla, koska minun oli koulussa vaikea pysyä perässä suomen kielen kanssa. Isä ehdotti Tutorhouselle tulemista, että saisin apua läksyihin ja koevalmistautumiseen.

Millaisia ennakko-odotuksia sinulla oli ennen ensimmäistä opetuskertaa?

Ennen ekaa tuntia jännitti. Ajattelin, että huonon suomen kielen osaamisen takia en oppisi paljoa, mutta opettajat ovat olleet iso apu. He ovat olleet ymmärtäväisiä ja korjanneet tekemiäni virheitä hyvällä tavalla.

Millainen on tyypillinen opetuskerta Tutorhousella?

Yleensä käyn Tutorhousella pari kertaa viikossa. Jannen kanssa opiskelen matikkaa, kemiaa ja fysiikkaa, ja Annen kanssa muita aineita, pääasiassa suomen kielioppia ja historiaa. Jonkin verran harjoittelemme myös opiskelutekniikoita.

Janne on rauhallinen ja tosi auttavainen. Hänen kanssaan oikeasti oppii toisin kuin vain yksin opiskellessa. On helppo keskittyä tekemiseen, koska hän esimerkiksi kysyy minulta aina paljon kysymyksiä käsiteltävästä aiheesta. Annelta saan yleensä myös lisämateriaalia opiskeluun, ja hän auttaa minua valmistautumaan kokeisiin esimerkiksi miellekarttojen avulla.

Tunneilla voin ensin keskittyä läksyihin ja sen jälkeen lisätehtäviin, mikä on tosi hyvä. Yksityisopetuksessa käyminen ei tunnu mielestäni lisätyöltä. Se on vain tavallista opiskeluaikaa, mutta oikean opettajan kanssa.

Miten lisäopetus on mielestäsi vaikuttanut oppimiseesi?

Se on vaikuttanut aika paljon. Oikeiden opettajien kanssa opiskellessa on oppinut ihan eri tavalla kuin vanhempien avustuksella. Esimerkiksi vielä 6. luokalla en pitänyt hirveästi matikasta ja sain kokeista yleensä seiskaa ja kasia. Kun aloin opiskella Jannen kanssa, aloin tykätä matikasta ja sain siitä todistukseen ensin kympin ja sitten ysin.

Annen kanssa kertasimme tällä viikolla historian kokeeseen. Koe meni mielestäni tosi hyvin ja toivon, että saan pidettyä arvosanani ysinä.

Mikä on ollut mielestäsi parasta lisäopetuksessa käymisessä?

Se, että minulle on opetettu miten valmistautua kokeeseen ja millä tavoin kannattaa opiskella. Lisäksi olen saanut paljon apua läksyihin. On myös tosi kiva, että opettajat pystyvät järjestää tarvittaessa lisätunnin esimerkiksi koekertausta varten.

Oletko jo miettinyt, mitä haluaisit tehdä yläkoulun jälkeen?

En ole vielä miettinyt yläkoulun jälkeistä aikaa niin paljon, varmaan alan suunnitella sitä nyt tulevana kesänä. Ajatuksena on kuitenkin hakea lukioon.

 

Tarvitsetko apua peruskoulun oppiaineisiin tai opiskelutekniikoihin? Kokeile yksityisopetusta tai osallistu 9.-luokkalaisten pienryhmäkurssille.

Tutustu yksityisopetukseen

Tutustu 9.lk Keskiarvo ylös! -kurssiin