Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

7.-luokkalainen Henna: ”Yksityistunneilla voin opiskella itselleni sopivalla tavalla”

07.05.2021  |  Kuukauden oppilaat

Henna

Yläkoululainen iloitsee siitä, että hänen oppimisintonsa ja itseluottamuksensa ovat vahvistuneet yksityisopetuksessa. Tunneilla on ollut mahdollisuus kysyä rauhassa ja opiskella itselle toimivilla tavoilla.

7.-luokkalainen Henna on käynyt Tutorhousen yksityistunneilla noin puoli vuotta. Hän opiskelee ranskaa kerran viikossa Kampissa ja käy välillä myös matematiikan etätunneilla.

 

Miksi päätit alun perin tulla Tutorhouselle yksityisopetukseen?

Ranskassa aloin käydä yksityistunneilla sen takia, että kun menin 7. luokalle, jäin koulun tunneilla jälkeen ja mulla katosi motivaatio ranskan opiskeluun.

Tykkään paneutua asioihin ja haluan ymmärtää ja kyseenalaistaakin niitä joskus. Koulun tunneilla en saanut siihen mahdollisuutta ja kaikki tuntui menevän ohi. Olen aloittanut ranskan jo 4. luokalla ja halusin kuitenkin oppia sitä.

Myös matikka vaikeutui yläasteen alussa ja tunneilla mentiin nopeasti eteenpäin. Olen aina ollut aika lahjakas matemaattisesti, niin tulin tänne, koska en halunnut heittää mun lahjoja hukkaan.

 

Millaista oli tulla ihan ensimmäiselle tunnille?

Tottakai mua jännitti tulla ekalle tunnille, mutta enemmänkin olin positiivisin mielin, koska tykkään opiskelusta ja koulusta. Odotin, että saisin opiskeluinnon ja mielenkiinnon takaisin, jos pääsisin opiskelemaan itselle luontevalla tavalla.

Ekalla tunnilla Marjut kysyi koulunkäynnistä, minkä ikäisenä olen aloittanut ranskan ja mitä aihepiirejä olin opiskellut koulussa. Käytiin läpi mitä jo valmiiksi osasin ja keskusteltiin, mitä tavoitteita aion asettaa tuleville kokeille. Puhuttiin mun motivaatiosta ja siitä, miten voitaisiin saada se takaisin.

Oli ihan mahtava fiilis ekan tunnin jälkeen, kun tuntui, että oikeasti osaan jotain, ja että täällä voin opiskella miten musta tuntuu hyvältä!

 

Millainen on tyypillinen ranskan tunti Tutorhousella? Entä matikan tunti?

Tyypillisesti ranskassa aloitetaan katsomalla läksyjä. Marjut aina kyselee myös kuulumisia ja siitä tulee hyvä fiilis.

Marjut on yleensä itse tehnyt monisteita tai etsinyt tehtäviä, jotka liittyvät koulussa käytyihin aiheisiin. Tehdään puheharjoituksia ja käydään läpi uutta sanastoa ja oikeinkirjoitusta. Joskus voin saada vähän läksyjä seuraavalle yksityistunnille, jos ei ehditä kaikkea käydä läpi.

Matikan lisätunneilla olen etänä Ritviksen kanssa. Mun mielestä matikka on ollut yllättävän yksinkertaista oppia etänä. Se on ollut tosi selkeää, kun opettaja on jakanut dokumenttikameran näkymän ja lähettänyt mulle sähköpostilla tehtäviä. Ritviksen kanssa ollaan pohdittu laskustrategioita, ja hän on selittänyt, miksi lasketaan ja edetään tietyllä tavalla.

 

Miten lisäopetuksessa käyminen on näkynyt opiskelussasi ja oppimisessasi?

Se näkyy ehdottomasti motivaatiossa. Kun käyn täällä tunneilla ja ymmärrän, mistä on kyse, pystyn koulussa olemaan aktiivisempi ja vastata reippaammin. En välitä siitä, jos menee vähän väärin. Tiedän, että olen kuitenkin yrittänyt parhaani.

Kokeissa se näkyy myös. Meillä oli ranskassa pari viikkoa sitten kirjoituskoe. Aikaisemmin olin saanut siitä kutosen ja nyt sain kasin. Matikassa sain yläasteen ekasta kokeesta 5 ½, mutta viime kokeesta tuli kasi.

Tykkään taas ranskasta ja matikassa olen saanut paljon varmuutta laskemiseen. Ritvikseltä on päässyt kysymään yksityiskohtaisesti pulmakohdista. Olen saanut oikeanlaista palautetta: mikä on hyvää ja mitä voisin tehdä toisin.

 

Mikä on ollut mielestäsi parasta yksityisopetuksessa käymisessä?

Parasta on ollut huomata muutos omassa asenteessa. Ennen vähättelin itseäni ranskan ja muutenkin oppimisen suhteen. Täällä olen saanut varmuutta, kun on nostettu esiin mun vahvuuksia. Se on tuntunut tosi hyvältä ja nostanut mun itseluottamusta opiskelijana.

Olen oppinut myös sen, että itsensä kyseenalaistaminen ja aliarviointi on pahasta, koska se sai mun motivaation laskemaan. On ollut kiva, kun täällä mulle on jaksettu sanoa alusta asti, että en ole huono.

 

Oletko oppinut yksityistunneilla uusia opiskelutekniikoita?

Todellakin! Esimerkiksi koulussa meillä oli matikassa yhtälöt ja Ritvis näytti mulle ihan uuden tavan, miten niitä voi laskea. Se oli tosi yksinkertainen ja siinä merkittiin välivaiheet niin, että ymmärsi tasan tarkkaan koko ajan, missä mennään.

Ranskassa olen oppinut uusia muistisääntöjä ja värien käyttämistä. Värien avulla tiedän esimerkiksi, mitkä sanat ovat tärkeitä.

 

Oletko jo suunnitellut, minne hakisit opiskelemaan yläkoulun jälkeen?

Olen ajatellut, että yläkoulun jälkeen hakisin lukioon. Olisi kiva, että siinä lukiossa olisi mahdollisuus opiskella ranskaa, koska tykkään siitä tosi paljon.

 

Tavoitteena aiempaa paremmat arvosanat tai oppimismotivaation vahvistaminen? Tutorhousen opettajat auttavat kaiken ikäisiä oppijoita onnistumaan.

Tutustu yksityisopetukseen