Digiluokka Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Vääksyn Yhteiskoulu ratkaisi äkillisen sijaistarpeen Digiluokan avulla

06.06.2022  |  Rehtori, Opettajapalvelut, Sijaisuudet

vääksyn lukio ja digiluokka

Vääksyn Yhteiskouluun löytyi pätevät vieraiden kielten sijaiset Digiluokasta. Koulun rehtori on tyytyväinen, että sijaispalvelun avulla voitiin varmistaa laadukas opetus ja oppiminen.

Vääksyn Yhteiskoulun rehtori Jarkko Koponen kääntyi Digiluokan puoleen tänä keväänä, kun lukiolle tuli yllättävä sijaistarve. Pätevä englannin ja ranskan opettaja piti löytää lukiolaisille nopeasti, ja vain kolmen viikon ajaksi.

"Olin skeptinen, saanko sijaista", kertoo Koponen. "Opettajamme poissaolo osui jakson loppuun eli sijaiselle jäi opetus ja koeviikon kokeet. Lukiolaisilla oli haastavia kursseja, joten tarvittiin pätevä opettaja, ettei opiskelijoiden oppiminen kärsinyt."

Koponen ja lukion opinto-ohjaaja olivat osallistuneet Digiluokan esittelytilaisuuteen vain pari viikkoa ennen koulun oman opettajan sairastumista. Rehtorilla oli tuoreessa muistissa, että Digiluokan kautta sai myös päteviä sijaisia eri oppiaineisiin. Niinpä hän otti yhteyttä palvelupäällikkö Mika Paloseen.

 

Opetus saatiin liikkeelle lyhyellä varoitusajalla

"Älyttömän nopeasti reagoitiin Digiluokan päässä", Koponen sanoo.

Digiluokka etsi englannin ja ranskan opettajat ja rehtorin vastuulle jäi pelkästään etäopetukseen liittyvien käytännön järjestelyiden hoitaminen. Koulun oma opettaja sopi sijaisten kanssa ennen sairaslomaansa, miten ryhmien kanssa edettäisiin eri kursseilla.

Digiluokan opettajat vastasivat kolmen lukiokurssin opettamisesta ja arvioinneista koulun omien aikataulujen mukaisesti. Kolmen viikon sijaisuudesta sovittiin joustavasti: jos koulun opettaja olisikin joutunut olemaan poissa odotettua kauemmin, olisi palvelua voitu pidentää sen mukaan.

 

Sijaispalvelu säästää rehtorin ylimääräiseltä työltä

Rehtorin mielestä Digiluokan sijaispalvelu oli avaimet käteen -paketti. Englannin opettaja Lena Hillebrandt ja ranskan opettaja Anna Shemshura hoitivat Koposen mukaan opetuksen hyvin, ja hänen ei tarvinnut huolehtia kuin muutamista etukäteisjärjestelyistä. Arvioinnit menivät suoraan Wilmaan.

Koponen kertoo, että myös lukiolaiset olivat opetukseen tyytyväisiä. "Opiskelijat herkästi kertovat minulle tai menevät opolle, jos on jotain ongelmia opetuksessa, ja sellaista ei ole tullut."

Sijaispulmaa ratkaistessaan Koposen perusperiaate oli turvata laadukas opetus ja nuorten oppiminen. Hän sanoo, että etenkin lukiossa jo viikon mittainen opettajan poissaolo alkaa vaikuttaa negatiivisesti oppimistuloksiin. Siksi hän on tyytyväinen Digiluokan tarjoamaan palveluun.

"Jos on haastava löytää pätevä opettaja, lähtisin ottamaan yhteyttä Digiluokkaan", Koponen suosittelee.

 

Onko teidän lukioonne vaikea löytää päteviä sijaisia? Ratkaisu löytyy Digiluokasta.

Tutustu Digiluokan opettajapalveluihin