Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

"Ammatillisen kehittymisen kannalta Tutorhouse on ollut upea löytö"

10.01.2023  |  Reaaliaineet, Opettaja

Pekka Jäppinen

Millaista on työ Tutorhousella? Reaaliaineiden opettaja Pekka Jäppinen kertoo kokemuksistaan Tutorhousen online-opettajana. Lue lisää ja hae mukaan osaavaan joukkoomme! 

 

Mie oon Pekka "Peksuli" Jäppinen Lappeenrannasta. Opetushommia on tullut touhuiltua koko ikä (mm. pikkusiskon ja sukulaislasten matikan/laskettelun/hiihdon/luistelun/uimisen opettamista), mutta palkkaa siitä on maksettu vasta viimeiset 20 vuotta. Ei minusta ikinä pitänyt tulla opettajaa, vaan kappas kehveliä, tässä sitä nyt ollaan eikä harmita tippaakaan.

Tutorhousesta kuulin netin kautta ja heräsi mielenkiinto, että mikä homma? Uteliaisuus voitti ja heitin firmaa työhakemuksella. Eikä kaduta himppuakaan; meno on huippua!

Hyppy tuntemattomaan tietysti aluksi jänskätti, mutta heti ensi kosketuksen jälkeen huomasin, että jänskäily oli aivan turhaa: porukka on supermukavaa ja joka asiaan saa apua ja tukea. Iso kiitos Digiluokan Jukalle, Tytille ja Mikalle! On ilo ja etuoikeus saada tehdä töitä teidän kanssanne. Kokemusta tähän mennessä on ehtinyt kertyä psykologian sijaisuuksista ja ET:n pienryhmäopetuksesta. Mojovaa on ollut!

 

Työ on joustavaa ja itsenäistä

Itse opetustyö on osoittautunut erittäin palkitsevaksi: luotto pelaa johdon puolesta ja saan olla oman työni herra. Voin itsenäisesti suunnitella tuntien pidon ja jos on ollut hankaluuksia tuntien sijoittelun kanssa, olemme voineet opiskelijoiden kanssa sopia vaihtoehtoisista ajankohdista tai toteutusmuodoista.

Etäopetus ei ole rakettitiedettä; vähän mielikuvitusta peliin, niin keksii erilaisia opiskelijoita aktivoivia harjoituksia oppitunneille. Nettiyhteydenkään ei tarvitse olla mikään valokuitu, vaan perushyvä riittää.

Marraskuussa olin Erasmus-reissulla Espanjassa ja vähän jänskätti, että miten tunnin pito onnistuu, kun etäisyyttä on liki 3000 km, mutta no panic! Hotellin Wi-Fi pelitti ja oppitunti pidettiin onnistuneesti. Unelmissa onkin, että jonain päivänä voisin osan vuotta asua auringossa ja pitää oppitunteja etänä.

Hae sinäkin Tutorhousen opettajaksi, täytä hakemus täällä!

 

Vahvempi ammattitaito online-opetusta antamalla

Ammatillisen kehittymisen kannalta Tutorhouse on ollut upea löytö. Koronapandemia pakotti meidät kokeilemaan etäopetusta ja kyllähän se tuli jäädäkseen; jollain muotoa etäopetus tulee olemaan osa opetuksen tulevaisuutta.

Erityisesti elämänkatsomustiedossa, jossa opetusryhmät maakuntakouluissa ovat perinteisesti olleet hyvin pieniä, on kaikkien etu, että näitä pieniä ryhmiä voidaan niputtaa yhteen ja järjestää online-opetusta Tutorhousen Digiluokan kautta. Se mahdollistaa paremman dialogin opiskelijoiden kesken ja tekee opettajan työstäkin mielekkäämpää.

Mitä haluaisin vielä sanoa kollegalle, joka miettii voisiko työskennellä myös Tutorhousella? No mie sanoisin, että totta ihmeessä! Tämä on parhautta!

 

Pekka Jäppinen

Tutorhousen Digiluokan filosofian, psykologian ja ET:n ope

 

Kaipaisitko uutta potkua opetustyöhösi? Etsimme uusia, innostavia opettajia täydentämään tiimiämme, joten lähetä meille hakemuksesi!

Täytä hakemus täällä