Digiluokka Pyydä yhteydenottoa

Ohjeita Digiluokan opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan lukio-opintoja Tutorhousen Digiluokkaan!

Tältä sivulta löydät ohjeet Digiluokan vuorovaikutteisessa oppimisympäristössä opiskelua varten. Luethan ohjeet huolellisesti hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua.

Hyvä tietää Digiluokasta (1)-1

 

Mitä tarvitsen Digiluokassa opiskelua varten?

Digiluokan opetus pidetään etäopetuksena TEAMS-alustan kautta. Tarvitset opiskeluun tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on toimiva verkkoyhteys, kaiuttimet ja mikrofoni (laitteen omat yleensä riittävät). Suosittelemme kameraa ja sen käyttämistä opetuksen aikana. 

Oppimisympäristönä on Sanoma Pron Kampus. Tarvitset liittymistä varten Sanoma Pron tunnukset sekä Tutorhousen koululiitoksen.

Sinun ei tarvitse asentaa erillisiä ohjelmia, vaan oppimisympäristö videoyhteyksineen toimii selaimella. Selaimeksi suosittelemme Google Chromea.

Varaa itsellesi rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä opiskeluun.

Digiluokan opetus toteutetaan Sanoma Pron Kampus-ympäristössä. Pyydämme sinua tutustumaan Sanoma Pron oppimisympäristön käyttöehtoihin.

Miten teen Sanoma Pro-tunnukset ja Tutorhouse-koululiitoksen?

Sanoma Pro -tunnukset ja Tutorhouse-koululiitos

Digiluokassa oppimisympäristönä on Sanoma Pron Kampus.

Käytä Kampuksessa omaa Sanoma Pro -tunnustasi. Jos sinulla ei vielä ole Sanoma Pron käyttäjätunnusta, luo itsellesi omat tunnukset täällä>>

Kuvalliset ohjeet tunnusten tekemiseen löydät täältä: Opiskelijan ohje - Miten teen Sanoma Pro-tunnukset

Lisää Kampuksessa TutorHouse Oy uudeksi koululiitokseksi (oma koulusi säilyy siellä myös) ja hyväksy Tutorhousen käyttöehdot.

 • Kirjaudu Sanoma Pron sivuille>>
 • Valitse kirjautumisen jälkeen oman nimesi alasvetovalikosta "Omat tiedot"
 • Paina "Liitä uusi koulu"
 • Koulun lisääminen tapahtuu hakemalla "Helsinki" ja "TutorHouse" Kunta- ja kouluhakujen avulla.
 • Kunta: Helsingin kaupunki
 • Koulu: Tutorhouse Oy
 • Napauta "Tallenna".

HUOM: Kirjaudu tallennuksen jälkeen ulos ja uudelleen Sanoma Prohon, jotta muutos tulee voimaan. Joskus tietojen päivittyminen voi kestää aikaa, joten kirjautuminen kannattaa tehdä viimeistään edellisenä päivänä opintojakson alkua. 

Kuvalliset ohjeet löydät täältä: Opiskelijan ohje - Sanoma Pro- kirjautuminen, koululiitos ja liittyminen opetusryhmään

Video-ohjeita opiskelijalle löydät täältä - Sanoma Pro - video-ohjeistukset 

Miten liityn Sanoma Pron Kampuksen opetusalustaan ja etäopetustilaan?

Tutustu Digiluokkaan ja liity Kampuksen ryhmätilaan ennen ensimmäistä oppituntia

 • Kirjaudu Sanoma Pron sivuille>>
 • Mene sivun ylälaidan valikkoon "Oppimateriaalit" ja valitse sieltä TutorHouse Oy.
 • Liity opintojaksosi ryhmään opettajalta saamallasi avaimella: Klikkaa oikean yläkulman "Liity ryhmään" ja anna sähköpostiviestissä ollut ryhmän avain. Ryhmän avainta tarvitset ainoastaan ensimmäisellä kerralla.
 • Löydät opintojakson työtilan kohdasta "Ryhmäni". Opintojaksosi työtilasta löydät muun muassa linkin oppitunneille, ohjeita, oppituntien aineistot, tehtävät, lisätietoja jne.
 • Etäoppitunnit pidetään  TEAMS-alustan kautta. Linkki TEAMS-opetustilaan löytyy omasta  Kampuksen ryhmästäsi. / Saat omalta Digiluokan opettajaltasi sähköpostitse kutsulinkin, etäoppitunneille liittymistä varten.
 • Microsoft TEAMS- ohjeita Digiluokan opiskelijalle

Jos sinulla on ongelmia Sanoma Pron tunnusten tai Kampuksessa, ota yhteyttä Sanoma Pron tukeen. Mainitse, että olet Tutorhousen Digiluokan opiskelija. 

Sanoma Pron asiakaspalvelu

Sanoma Pro tuki ja ohjeet

Mitä teen, jos kuva- tai ääniyhteys ei toimi?

Testaa kuva- ja ääniyhteyden toimivuus etukäteen

Etäopetustilana toimii TEAMS. Suosittelemme, että käytät selaimena Google Chromea. Varmista, että tietokoneesi käyttöjärjestelmän sekä selaimen päivitykset ovat ajan tasalla ja sallivat video- ja mikrofonin käytön. Voit tarvittaessa kysyä neuvoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info.digiluokka@tutorhouse.fi.

Microsoft TEAMS- ohjeita Digiluokan opiskelijalle

 

Minkälaisia Digiluokan oppitunnit ja työskentelytavat ovat?

Digiluokan oppitunnit ja työskentelytavat

Digiluokassa opiskelu on lähes samanlaista kuin opiskelu tavallisessa luokassa. Oppitunneilla keskustellaan ja tehdään ryhmätöitä. Lukiolaiset ovat antaneet palautetta, että jo heti ensimmäisten tuntien jälkeen tuntuu siltä, että oppitunnit vastaavat täysin normaalia luokkaopetusta.

Yhteisten oppituntien lisäksi opintojaksoon liittyy yleensä itsenäistä työskentelyä opettajan antamien ohjeiden mukaan. Opintojakson suorittaminen edellyttää osallistumista oppitunneille sekä itsenäisten tehtävien suorittamisen hyväksytysti. Opettaja käy läpi kurssin aikataulun ja Digiluokan työskentelytavat ensimmäisellä oppitunnilla. 

Poissaolot oppitunneilta voivat estää opintojakson suorituksen hyväksytysti. Mikäli sairastut tai joudut muusta syystä olemaan pois oppitunneilta, ole mahdollisimman pian yhteydessä opettajaan sopiaksesi korvaavista tehtävistä. Periodin päätyttyä sinulla on viikko aikaa tehdä ja palauttaa keskeneräiset suoritukset.

Keitä muita Digiluokassa opiskelee ja mikä on ryhmän koko?

Keitä muita Digiluokassa opiskelee ja ryhmän koko

Digiluokan opintojaksoilla tutustut myös muiden lukioiden opiskelijoihin. Ryhmän koko voi vaihdella. Tyypillisesti opiskelijoita on 7-20 opiskelijaa / ryhmä.

 

Miten voin vaikuttaa oppitunteihin?

Kysymme mielipidettäsi - vastaa ja vaikuta

Kurssin aikana kysymme opiskelijoilta palautetta sähköpostilla Digiluokan kehittämistä varten. Vastaamalla kyselyihin vaikutat tuleviin oppitunteihisi.

 

Mistä näen arvosanani suorittamistani opinnoista?

Digiluokan arvioinnit 

Kun olet suorittanut opintojakson, opettaja arvioi suorituksesi ja arviointi toimitetaan lukiollesi n. kaksi viikkoa opintojakson päättymisen jälkeen. Voit kuitenkin tiedustella Digiluokan opettajalta arviointiasi jo ennen kuin tämä näkyy oman lukiosi opintorekisterissä. 

Pidäthän huolen, että suoritat kaikki opintojakson suoritukset määräpäivään mennessä. 

Jos opintojaksosi suoritus uhkaa jäädä kesken, kysy Digiluokan opettajalta ohjausta ja apua, miten voisit saada suorituksesi valmiiksi. 

Miten saan lisätietoa Digiluokan opiskelumahdollisuuksista?

Tutustu Digiluokan tarjontaan kotisivuillamme – kysy lisää rehtorilta tai opolta

Kotisivuiltamme löydät esittelyvideoita Digiluokasta sekä tietoja Digiluokan opintojaksoista.

Lisäksi voit kysyä niistä lisää lukiosi rehtorilta tai opolta.

Digiluokan opintotarjotin 2023-2024

 

Miten ilmoittaudun seuraaville opintojaksoille?

Ilmoittautuminen Digiluokan opintojaksoille 

Ilmoittautumiset opintojaksoille tekee oman lukion opinto-ohjaaja, rehtori tai koulusihteeri. Ota yhteyttä oman lukiosi Digiluokan yhteyshenkilöön ja ilmoita halukkuudestasi jatkaa opintoja. 

Jos et tiedä kuka ilmoittautumisistasi omassa lukiossasi vastaa, voit kysyä opinto-ohjaajalta apua. 

Yleistä Digiluokan opintotarjottimesta

Lisätietoa Tutorhousen Digiluokasta

Digiluokka täydentää lukion opetusta

Tutorhousen Digiluokassa lukiolaiset voivat opiskella pätevän opettajan johdolla niitä oppiaineita ja opintojaksoja, joihin ei synny ryhmää omassa lukiossa. Digiluokan opetusta hyödyntää jo yli 150 lukiota.

Digiluokan opetuksesta ja käytännön järjestelyistä vastaa kokonaisuudessaan Tutorhouse Oy. Tutorhouse Oy on oppimateriaaleja tekevän Sanoma Pron tytäryritys. Tutorhousen lisäopetus koululaisille ja lukiolaisille sekä Digiluokka-opetuspalvelu lukiolle ovat osa Sanoma Pron oppimistarjoamaa.

Tytti

Kysyttävää?

Jos sinulla heräilee kysyttävää opintotarjottimen opetukseen liittyen, voit aina laittaa viestiä tai soittaa.

Tutorhousen Digiluokan asioissa sinua auttaa Digiluokan asiakaspalvelu:

✉️ info.digiluokka@tutorhouse.fi 

📲040 042 3399