Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa

Ohjeita Digiluokan opiskelijoille

1. Sanoma Pro -tunnukset ja  Tutorhouse-koululiitos

Digiluokassa oppimisympäristönä on Sanoma Pron Kampus.

Käytä Kampuksessa omaa Sanoma Pro -tunnustasi. Jos sinulla ei vielä ole Sanoma Pron käyttäjätunnusta, luo itsellesi omat tunnukset täällä>>

Lisää Kampuksessa TutorHouse Oy uudeksi koululiitokseksi (oma koulusi säilyy siellä myös) ja hyväksy Tutorhousen käyttöehdot.

 • Kirjaudu Sanoma Pron sivuille>>
 • Valitse kirjautumisen jälkeen oman nimesi alasvetovalikosta "Omat tiedot"
 • Paina "Liitä uusi koulu"
 • Koulun lisääminen tapahtuu hakemalla "Helsinki" ja "TutorHouse" Kunta- ja kouluhakujen avulla.
 • Kunta: Helsingin kaupunki
 • Koulu: Tutorhouse Oy
 • Napauta "Tallenna".

HUOM: Kirjaudu tallennuksen jälkeen ulos ja uudelleen Sanoma Prohon, jotta muutos tulee voimaan. Joskus tietojen päivittyminen voi kestää muutaman minuutin.

 

2. Tutustu Digiluokkaan ja sen työtilaan ennen ensimmäistä oppituntia

 • Kirjaudu Sanoma Pron sivuille>>
 • Mene sivun ylälaidan valikkoon "Oppimateriaalit" ja valitse sieltä TutorHouse Oy.
 • Liity opintojaksosi ryhmään: Klikkaa oikean yläkulman "Liity ryhmään" ja anna sähköpostiviestissä ollut ryhmän avain. Ryhmän avainta tarvitset ainoastaan ensimmäisellä kerralla.
 • Löydät opintojakson työtilan kohdasta "Ryhmäni". Opintojaksosi työtilasta löydät muun muassa linkin oppitunneille, ohjeita, oppituntien aineistot, tehtävät, lisätietoja jne.

 

3. Testaa kuva- ja ääniyhteyden toimivuus etukäteen

Suosittelemme, että käytät selaimena Google Chromea. Varmista, että tietokoneesi käyttöjärjestelmän sekä selaimen päivitykset ovat ajan tasalla. Voit tarvittaessa kysyä neuvoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuki@tutorhouse.fi

Käy testaamassa Digiluokan kuva- ja ääniyhteys etukäteen ennen ensimmäistä oppituntia. Kameran ja mikrofonin toiminnan voit testata täällä.

 

4. Mitä tarvitset Digiluokassa

Oppitunneille osallistumista varten tarvitset web-kameralla varustetun tietokoneen sekä nettiyhteyden. Suosittelemme, että käytät lisäksi usb-porttiin kytkettäviä sankakuulokkeita (head-set).

Sinun ei tarvitse asentaa erillisiä ohjelmia, vaan oppimisympäristö videoyhteyksineen toimii selaimella. Selaimeksi suosittelemme Google Chromea.

Varaa itsellesi rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä opiskeluun.

Digiluokan opetus toteutetaan Sanoma Pron Kampus-ympäristössä. Pyydämme sinua tutustumaan Sanoma Pron oppimisympäristön käyttöehtoihin.

 

5. Digiluokan oppitunnit ja työskentelytavat

Digiluokassa opiskelu on lähes samanlaista kuin opiskelu tavallisessa luokassa. Oppitunneilla keskustellaan ja tehdään ryhmätöitä. Lukiolaiset ovat antaneet palautetta, että jo heti ensimmäisten tuntien jälkeen tuntuu siltä, että oppitunnit vastaavat täysin normaalia luokkaopetusta.

Yhteisten oppituntien lisäksi opintojaksoon liittyy yleensä itsenäistä työskentelyä opettajan antamien ohjeiden mukaan. Opintojakson suorittaminen edellyttää osallistumista oppitunneille sekä itsenäisten tehtävien suorittamisen hyväksytysti. Opettaja käy läpi kurssin aikataulun ja Digiluokan työskentelytavat ensimmäisellä oppitunnilla. 

Poissaolot oppitunneilta voivat estää opintojakson suorituksen hyväksytysti. Mikäli sairastut tai joudut muusta syystä olemaan pois oppitunneilta, ole mahdollisimman pian yhteydessä opettajaan sopiaksesi korvaavista tehtävistä. Periodin päätyttyä sinulla on viikko aikaa tehdä ja palauttaa keskeneräiset suoritukset.

 

6. Keitä muita Digiluokassa opiskelee ja ryhmän koko

Digiluokan opintojaksoilla tutustut myös muiden lukioiden opiskelijoihin. Ryhmän koko voi vaihdella. Tyypillisesti opiskelijoita on 7-20 opiskelijaa / ryhmä.

 

7. Kysymme mielipidettäsi - vastaa ja vaikuta

Kurssin aikana kysymme opiskelijoilta palautetta sähköpostilla Digiluokan kehittämistä varten. Vastaamalla kyselyihin vaikutat tuleviin oppitunteihisi.

 

8. Tutustu Digiluokan tarjontaan kotisivuillamme – kysy lisää rehtorilta tai opolta

Kotisivuiltamme löydät esittelyvideoita Digiluokasta.

Löydät tietoja Digiluokan muista opintojaksoista kuten vieraista kielistä, reaaliaineista, syventävistä kursseista ja abikursseista täältä. Lisäksi voit kysyä niistä lisää lukiosi rehtorilta tai opolta.

 

9. Digiluokka täydentää lukion opetusta

Tutorhousen Digiluokassa lukiolaiset voivat opiskella pätevän opettajan johdolla niitä oppiaineita ja opintojaksoja, joihin ei synny ryhmää omassa lukiossa. Digiluokan opetusta hyödyntää jo yli 130 lukiota.

Digiluokan opetuksesta ja käytännön järjestelyistä vastaa kokonaisuudessaan Tutorhouse Oy. Tutorhouse Oy on oppimateriaaleja tekevän Sanoma Pron tytäryritys. Tutorhousen lisäopetus koululaisille ja lukiolaisille sekä Digiluokka-opetuspalvelu lukiolle ovat osa Sanoma Pron oppimistarjoamaa.

Tervetuloa opiskelemaan Digiluokkaan!

Tytti

Kysyttävää?

Tutorhousen Digiluokan asioissa sinua auttaa Digiluokan asiakaspalvelu:

info.digiluokka@tutorhouse.fi

040 042 3399