Digiluokka Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Opiskelen omaksi iloksi, sanoo Digiluokan venäjän opiskelija Martina

18.10.2022  |  Kielet, Lukiolainen, Opintotarjotin

Martina Digiluokan opiskelija

Tässä postauksessa lukiolainen Martina kertoo, millaista venäjän opiskelu on Tutorhousen Digiluokassa.

Moi!

Olen Martina, 2. vuoden lukio-opiskelija. Opiskelin viime lukuvuoden aikana Digiluokan kautta venäjää kolmen alkeiskurssin verran. Digiluokasta kuulin meidän lukiomme opolta, joka tarjosi sitä yhtenä vaihtoehtona, kun omassa koulussamme ei venäjän opetusta järjestetty. Pakko myöntää, että aluksi ajatus ei kovin houkuttanut. Ajattelin kuitenkin, etten menetä mitään, jos kokeilen.

 

Onneksi lähdin kokeilemaan

Minulla ei siis ollut kovin korkeat odotukset Digiluokan suhteen, mutta se johtui kai juuri koetuista etäopiskelujaksoista koronan vuoksi. Ajattelin, etten saisi opettajalta samanlaista tukea kuin lähiopetuksessa ja oppiminen olisi täysin minun varassani.

Onneksi lähdin kokeilemaan, sillä Digiluokassa opiskelu ei vastannut lainkaan ennakkoluulojani. Etäopiskelussa on silti enemmän vastuuta, mutta en kokenut olevani yksin. Jos jokin asia mietitytti, pystyi sitä kysymään tunnilla, tai jos ei halunnut muiden kuullen kysyä, voi myös jäädä tunnin jälkeen juttelemaan opettajalle tai laittaa viestiä.

 

Opetustavat samanlaisia kuin lähiopetuksessa

Opetustavat Digiluokassa eivät eroa lähiopetuksen kanssa juuri lainkaan. Tavat ovat tietysti opettajakohtaisia ja itse voin kertoa vain omista kokemuksistani.

Digiluokassa minun tunneillani on opiskeltu esimerkiksi kielioppia opettajan materiaalin avulla, ääntämistä lukemalla sanoja ja lauseita opettajalle, sekä kirjoittamista luokan chatin avulla, oppimateriaalin tehtäviä unohtamatta. Opettaja ei välttämättä ole sama eri kursseilla, eli vaihtelua kurssien toteutuksissa myös on.

Omat opettajani ovat olleet hyvin kannustavia ja hyviä työssään, mikä tekee opiskelemisesta mieluisampaa. Myös hyvä ilmapiiri vaikuttaa oppimiseen. Onneksi on ollut niin, että ilmapiiri on tähän asti jokaisella kurssilla ollut hyvä, eikä koskaan ole tarvinnut jännittää mennä tunnille.

 

Digiluokassa on runsaasti opiskelumahdollisuuksia

Halusin opiskella venäjää, koska ajattelen, että sen taidosta on hyötyä monissa asioissa. Esimerkiksi on saatavilla enemmän työmahdollisuuksia. En kuitenkaan näillä näkymin ole kirjoittamassa venäjää, eli opiskelen omaksi iloksi. Se on myös kivaa vaihtelua, että ei tarvitse opiskella niin, että tavoitteena on pärjätä kirjoituksissa.

Digiluokkaa suosittelen ihan jokaiselle, joka haluaa ottaa oppimisen tueksi kursseja, kertailla yo-kokeita varten tai oppia uutta. Esimerkiksi kielivalikoima Digiluokan kursseilla on laaja.

Digiluokan tunnit voivat olla koulupäivän aikana, mutta ne voivat olla myös koulupäivän jälkeenkin, niin kuin minulla. Eli kannattaa varautua siihen, että päivät saattavat pidentyä, mutta kyllä se on myös sen arvoista. Digiluokassa ehdottomasti näppärää on se, että tuntien aikana ei ole pakko olla aina koululla, vaan voi olla vaikka kotona tai kirjastossa.

 

Tutustu Digiluokan opintotarjontaan!

Tutustu Digiluokkaan