Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Muistilista reaaliaineiden tehokkaaseen opiskeluun

17.09.2020  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Yläkoulu

reaaliaineiden opiskelu

Tiedossa koe tai uuden kurssin alku? Tässä 5 vinkkiä siihen, miten opit keskeiset asiat reaaliaineissa.

1. Hahmota ensin kokonaisuus lukemalla läpi kurssikirjan sisällysluettelo. Isoista otsikoista näet, mitkä ovat tärkeimmät opiskeltavat aiheet.

2. Kun luet yksittäistä kirjan kappaletta, keskittymisessä auttaa tekstin alleviivaaminen tai omien muistiinpanojen tekeminen. Sähköisissä kirjoissa on usein mukana alleviivaus- ja muistiinpanotyökalut, joita kannattaa hyödyntää. Joissain kirjasarjoissa voit myös kuunnella tekstin, joten kokeile olisiko siitä sinulle apua.

3. Jos sinun on vaikea löytää keskeiset kohdat kirjan kappaleesta, muuta kappaleen väliotsikot kysymysmuotoon (miksi/miten) ja lähde etsimään tekstistä niihin vastauksia.

4. Tee tekstin keskeisistä kohdista esimerkiksi miellekartta, johon keräät löytämäsi tärkeät kohdat ja niistä tekemät huomiosi. Tällä tavalla saat tiivistettyä hyvin 10-15 sivua kirjan tekstiä, mikä auttaa sinua kertaamisessa.

5. Tee kertaamisesta helppoa ja nopeaa. Asiat jäävät muistiin parhaiten, kun kertaat usein, pienissä palasissa. Ota vaikka puhelimellasi kuva oppikirjan valmiista tiivistelmästä tai tekemästäsi miellekartasta, jolloin ne ovat aina saatavillasi, tai kokeile opiskelusovelluksia.

Lisää vinkkejä erilaisiin kertaustekniikoihin löydät täältä!

 

Haluaisitko oppia vähän tehokkaammin peruskoulun tai lukion aineita?

Yksityisopetuksesta apua, varaa kokeilukerta!

Kuva: Canva