Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Digiluokka mahdollisti Ainolle ranskan ja venäjän opiskelun

06.11.2019  |  Lukio

AinoAino Pörhö Kemijärveltä toteutti Digiluokan kautta pitkäaikaisen haaveensa opiskella ranskaa. Hän suoritti ranskasta koko lukion oppimäärän ja osallistui yo-kokeeseen syksyllä 2019.

”Aloitin Digiluokassa opiskelun heti ekana lukiovuotena. Halusin opiskella ranskaa jo peruskoulussa, mutta silloin ei voinut, kun ei ollut tarpeeksi osallistujia. Lukiossa rehtori kertoi, että olisi mahdollista opiskella Digiluokassa Tutorhousen kautta. Lähdin mukaan, koska tykkään opiskella kieliä ja olin aina halunnut opiskella ranskaa.

Etukäteen ajattelin, että online-opetuksessa olisi ollut valmiita tallenteita, jotka katsotaan tai valmiit materiaalit ja itsenäistä opiskelua. Mutta ei ollutkaan! Se on muuten samanlaista kuin perinteinen luokkaopetus, paitsi että osallistutaan koneella.

Parasta on ollut, että ryhmätöissä pystyy helpommin keskittymään omaan ryhmään, toisin kuin ihan fyysisessä luokassa. Yleensä kun koulussa työskennellään ryhmissä, kuulee muidenkin ryhmien pölinää. Digiluokassa mikrofoneja ei ole pakko pitää päällä, joten ei tule ylimääräistä hälinää.

Kirjoitin ranskan yo-kokeen nyt syksyllä. Sitä edeltävällä Digiluokan abikurssilla käytiin paljon aiempien yo-kokeiden luetun ja kuullun ymmärtämisiä läpi. Meidän piti myös kirjoittaa pari lyhyttä kirjoitelmaa. Yo-kokeessa minulla oli tavoitteena vain päästä läpi, mutta lopulliseksi arvosanaksi tulikin B! Olen itse tyytyväinen.

En pysty painottamaan tarpeeksi, että Digiluokka on ihan järjettömän hyvä mahdollisuus, jos ei voi saada omassa koulussa opetusta jostain kielestä. Opiskelen Digiluokassa nyt myös venäjää. Itsellä on molemmat kielten opettajat olleet tosi hyviä ja mukavia.”

 

LUKIOLAINEN: DIGILUOKASSA VOIT OPISKELLA MITÄ TAHANSA OPPIAINETTA LÄHIOPETUKSENA!

Vieraita kieliä (A- ja B-oppimäärät). ET:tä. Filosofiaa. Reaaliaineiden syventäviä lukiokursseja. Ja paljon muuta. Digiluokan lukiokurssit eivät ole itsenäisesti tehtäviä verkkokursseja vaan online-lähiopetuskursseja, jonka opetukseen lukiolaiset osallistuvat aina sovittuun aikaan. Lukiokurssien opiskelu on mahdollista Digiluokan live-opettajan johdolla mistä päin Suomea tahansa!

LUKIOLAINEN, TUTUSTU LISÄÄ