Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Digiluokka kumppanina lukion opetuksen laajentamisessa

04.05.2018  |  Ajankohtaista, Lukio

Kokemuksia- Digiluokasta — Jukka-Tapio Laine

Kankaanpään Yhteislyseo on alueellinen edelläkävijä etäopintojen järjestämisessä. Digiluokka on tarjonnut tähän toimivan konseptin. TutorHousen Digiluokassa lukiolaiset voivat opiskella laadukkaasti pätevän opettajan johdolla niitä lukiokursseja, joita omassa lukiossa ei järjestetä. TutorHouse toteuttaa palvelun "avaimet käteen" -periaatteella. 

Haastattelimme Kankaanpään Yhteislukion rehtoria. Jukka-Tapio Laine kertoo kokemuksia Digiluokka-opetuspalvelusta. Mitkä asiat mietityttävät tulevaisuudessa ja miten yhteistyö on sujunut?

 

Millainen lukionne on?

”Kankaanpään Yhteislyseossa on noin 200 opiskelijaa. Lisäksi noin 60 Sataedun opiskelijaa opiskelee meillä tavoitteenaan neljän lukioaineen opinnot ja ylioppilaskoe. Hallinnollisesti Kankaanpään Yhteislyseoon kuuluu myös Honkajoen lukio, jossa opiskelijoita on noin 60. Meillä opiskelijat voivat erikoistua luonnontieteisiin, yritysopintoihin ja/tai urheilulinjalle. Keskeinen tavoite on tarjota alueen nuorille lukio-opinnot, jotka johtavat hyvään menestykseen ylioppilaskirjoituksissa ja hyvä jatko-opintokelpoisuus.”

 

Mikä asiat näyttäisivät vahvistavan tavoitteisiin pääsemistä?

”Ammattitaitoinen henkilökunta ja riittävät resurssit.”

 

Mitkä asiat mietityttävät tulevaisuutta silmällä pitäen?

”Valinnaisuuden lisääntyminen hankaloittaa opetusjärjestelyitä.”

 

TutorHousen Digiluokka on ollut kumppaninanne lukion opetuksen laajentamisessa. Mitkä asiat saivat teidät tilaamaan opetusta?

”TutorHouse tarjoaa opiskelijoillemme mahdollisuuden opiskella japanin ja kiinan kieltä, tuota mahdollisuutta ei olisi ilman TutorHousea. Tänä lukuvuotena TutorHouse on tarjonnut myös ranskankielen kursseja ranskanopettajamme virkavapauden aikana.”

 

Millaista palautetta on opiskelijat ovat antaneet Digiluokan opetuksesta – ruusut?

”TutorHousen opetus järjestetään ilta-aikaan, jolloin opetukseen osallistuminen ei aiheuta lukujärjestysongelmia eikä päällekkäisyyksiä muiden opintojen kanssa.”

 

Entä risut?

”Jotkut opiskelijoista ovat kokeneet ilta-aikaisen opiskelun raskaaksi.”

 

Kuinka paljon Digiluokka-palveluun liittyvät käytännön asiat ovat vieneet aikaasi?

”Digiluokka on työllistänyt kouluamme hyvin vähän. Koulumme kaikilla opiskelijoilla on koulun hallinnoima sähköposti. tämä helpottaa yhteistyötä.”

 

Mikä asia mietitytti eniten, kun pohditte lukiossanne Digiluokan-opetusta? Onko Digiluokka pystynyt vastaamaan haasteeseen?

”Kankaanpään Yhteislyseo on alueellinen edelläkävijä etäopintojen järjestämisessä, joten uskon, että odotuksemme olivat sangen realistiset. Digiluokka on ollut kannaltamme hyvin toimiva konsepti.”

 

Miltä näyttää lukionne ja Digiluokan välinen yhteistyö lukuvuonna 2018-2019?

”Yhteistyö jatkuu ainakin harvinaisten kielten opetustarjonnan osalta. Jatkossa yhteistyö tulee todennäköisesti monipuolistumaan.”

 

Minkä viestin lähettäisit niille lukioille, jotka harkitsevat Digiluokan opetuspalveluiden käyttämistä?

”Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Motivoituneet opiskelijat pärjäävät etäopinnoista erinomaisesti.”

 


TÄYDENNÄ LUKION OPETUSTARJONTAA!

Lukio voi täydentää lukionsa opetustarjontaa vaivattomasti ja helposti. Rehtori tai opo ilmoittaa opiskelijat Digiluokan lukiokursseille. TutorHouse vastaa kaikesta muusta. Ilmoittautuminen on käynnissä koko ajan. Varauksia voi tehdä aina 5. jaksoon ja seuraaville vuosille saakka.

REHTORI, PYYDÄ LISÄTIETOJA