« takaisin blogin etusivulle

8 hyvää syytä käydä kesäopetuksessa

29.04.2016  |  Opiskelutekniikka, Vanhemmille

Mitä tehdä kesällä?

Pian koulut sulkevat taas ovensa 10 viikoksi. TutorHousen ovi sen sijaan käy tiuhaan koulujen kesälomienkin aikana, myös heinäkuussa. Mitä jos käyttäisitkin osan lomasta hyödyksi kesäkurssilla? Listasimme 8 hyvää syytä käydä kesäopetuksessa.

1. Kesäopetus joustaa – ehdit myös lomailla!

Opettajamme ovat saatavilla kaikkialle Suomeen Skypen kautta. Opiskella voit siis vaikka kesämökiltä käsin! Aikataulun voit myös päättää itse. Otatko mieluummin muutaman viikon intensiivisemmän jakson kesän alussa tai lopussa vai opiskeletko verkkaisempaan tahtiin? Sinä päätät! Koska opetus suunnitellaan yksilöllisesti, ehdit myös lomailla silloin kun se sinulle sopii.

2. Paikkaa edellisen lukuvuoden aukot

Erityisesti kielten ja matematiikan oppiminen on kumulatiivista, siis rakentuu jo opitun tiedon varaan. Niiden opiskelua voisi verrata tikapuihin: jos yksi tikas puuttuu, on ylöspäin hankalampi kiivetä.

3. Ota varaslähtö tulevan lukukauden teemoihin

Esimerkiksi pitkässä matematiikassa uutta opiskeltavaa on joka kurssilla välillä hurjiakin määriä. Kesällä ehdit jo hieman hahmottaa kokonaiskuvaa siitä, mitä ensi vuonna onkaan luvassa. Lukuvuoden aikana pääset hieman vähemmällä, kun olet tutustunut sisältöihin jo etukäteen!

4. Ysiluokka edessä? Kohenna koulumenestystäsi jo kesällä!

Vaikka yhteishakuun tuntuu olevan vielä rutkasti aikaa, kannattaa työnteko aloittaa jo nyt. Hyvillä arvosanoilla varmistat pääsysi haluamaasi lukioon tai ammattioppilaitokseen. Testaa TutorHousen keskiarvokoneella mihin lukioon pääsisit nykyisellä keskiarvollasi!

5. Menossa lukion ekalle? Kertaa yläkoulun aineita!

Varmista, että sinulla on hyvä pohja lukiota varten kielissä ja matematiikassa ja kertaa tärkeimmät sisällöt kesällä. Tutustu lukion ekaluokkalaisille suunnattuihin kesäkursseihin täällä!

6. Lukiolainen – pidä opitut asiat hyvässä muistissa

Kahdessa ja puolessa kuukaudessa osa asioista ehtii väistämättä unohtua. Pitkässä matematiikassakin on jo neljä tai viisi kurssia takana. Kesän aikana voit opettajan kanssa käydä oleellisimmat asiat  läpi. Entä missä tulevissa kursseissa näitä jo opittuja asioita käytetään? Kesällä kertaamalla rakennat vankkaa pohjaa tulevia kursseja varten. Katso lukiolaisten kesäkurssit täältä!

7. Yo-kirjoitukset syksyllä? Valmistaudu yksilö- tai pienryhmäopetuksessa

Kesällä lukusuunnitelmassa pysyminen voi tuntua vaikealta. Pienryhmässä tai yksilöopetuksessa ylioppilaskirjoituksiin kertaamalla varmistat, että ehdit käydä kaikki tarvittavat asiat läpi ennen syksyä. TutorHousen abikursseilla opetus voidaan eriyttää jokaisen oppilaan oman tason mukaan, sillä ryhmässä on enintään viisi abia.

8. Kesällä on runsaasti aikaa

Lukuvuodet ovat monesti oppilaan näkökulmasta kiireisiä. Kesällä päivät eivät ole täynnä ohjelmaa ja harrastuksia, joten energiatasot ovat paremmat. Silloin aivotkin ovat alttiimmat oppimaan!

Katso TutorHousen kesäkurssit tästä

Lue lisää aiheesta: Opiskelutekniikka, Vanhemmille