Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Harkitsetko abikurssille osallistumista? Lue, miksi se kannattaa

04.08.2022  |  Ajankohtaista, Lukio, Ylioppilaskirjoitukset

Abikurssit pienryhmässä

Tästä postauksesta löydät vastaukset yleisimpiin Tutorhousen abikursseja koskeviin kysymyksiin.

Todistusvalinnan myötä yhä useampi haluaa panostaa yo-kirjoituksiin. Yo-kertaajan avuksi löytyy runsaasti itseopiskelumateriaaleja ja abikursseja eri toimijoilta. Jos pohdit, olisiko juuri Tutorhousen abikurssi sinulle sopivin, tässä tiivis tietopaketti päätöksenteon tueksi!

Ota yhteyttä


Miten Tutorhousen abikurssit eroavat koulun abikursseista?

Olennaisin ero on ryhmäkoko ja sen vaikutukset oppimiseen. Tutorhousen abikurssit ovat aina pienryhmiä eli yhdellä kurssilla on vain 3-10 opiskelijaa. Niinpä opettaja ehtii vastata jokaisen kysymyksiin ja antaa henkilökohtaista palautetta edistymisestä.

 

Miten abikursseilla opiskellaan?

Abikursseilla kerrataan lukion pakollisten ja syventävien kurssien tärkeimpiä sisältöjä. Opettaja pitää niistä yhteisiä opetushetkiä ja opiskelijat tekevät runsaasti vanhoja yo-tehtäviä yksin ja pareittain. Tavoitteena on hahmottaa selkeä kokonaiskuva lukion oppimäärästä ja hioa vastaustekniikka mahdollisimman hyväksi.

Matematiikan, fysiikan ja kemian abikursseilla lasketaan paljon sekä opettajan johdolla että itsenäisesti. Äidinkielen ja vieraiden kielten ryhmissä osallistujat kirjoittavat aineita ja saavat niistä palautetta. Kirjallisten tehtävien lisäksi vieraissa kielissä harjoitellaan myös kuullun ymmärtämistä.

Abikurssien aluksi kartoitetaan oppilaan lähtötaso ja tavoitteet. Sitten sovitaan, mihin keskitytään ja miten kannattaa harjoitella. Videolla opettajamme Juha-Matti kertoo esimerkkejä siitä, mitä äidinkielen abikursseilla tehdään:

 

 

Mitä hyötyä osallistumisesta on?

Abikurssilla käyminen rytmittää yo-kokeisiin lukemista: se on säännöllinen kertaushetki, jonka aikana saa apua epäselviltä tuntuviin asioihin. Tutorhousen abikurssilaiset kertovat usein kurssipalautteissa, että pienessä ryhmässä uskaltaa kysyä paremmin kuin massakursseilla.

Lisäksi pienryhmässä jokainen saa opettajalta palautetta, joka auttaa hahmottamaan omaa osaamista ja kehittymään kohti tavoitteita. Samalla itsevarmuus kasvaa.

Kaikki Tutorhousen opettajat ovat ammattitaitoisia ja kokeneita, joten heillä on keinot auttaa eri tasoisia oppijoita. Kurssipalautteiden perusteella jopa 94 % osallistujista suosittelisi abikurssejamme muille!

Opiskelijoidemme kokemuksista voit lukea täältä.

 

Mitä eroa on pre-abikurssilla ja abikurssilla?

Pre-abikurssi on yleisluontoinen kertaus oppiaineen pakollisista lukio-opinnoista. Varsinaisilla abikursseilla paneudutaan syvällisemmin tuleviin yo-kirjoituksiin ja käydään läpi vastaustekniikoita. Abikurssilla jatketaan siitä, mihin pre-abikurssilla on jääty - nämä kaksi kurssia siis täydentävät toisiaan. Pre-abikurssi ei ole kuitenkaan edellytys, vaan voit osallistua abikurssille ilman sitäkin.

Abi Markus kävi englannin pre-abikurssin ja abikurssin, lue hänen kokemuksistaan täältä.

 

Kenelle Tutorhousen abikurssit sopivat?

Ne sopivat eri tasoisille opiskelijoille. Ei ole myöskään väliä, kirjoitatko ensimmäistä kertaa vai oletko menossa korottamaan yo-arvosanojasi. Mahdollisuuksien mukaan jaamme abikurssilaiset tasoryhmiin.

Jos sinulla on vaikeuksia päästä yo-kokeesta läpi, suosittelemme abikurssin lisäksi pre-abikurssia tai yksityistunteja. Mikäli sinulla on oppimisvaikeuksia, löytyy paras kertausapu yksityisopetuksesta.

Tutustu myös yksilöabikurssiin


Miten abikursseille pääsee mukaan?

Tutorhousella abikursseja järjestetään eri pituisina ja useita kertoja vuodessa, joten niistä on helppo löytää itselle sopiva vaihtoehto. Pre-abikurssien ja abikurssien lisäksi järjestämme neljän päivän pituisia intensiivikursseja juuri yo-kokeita edeltävinä viikonloppuina.

Voit osallistua joko etäopetukseen kotoasi tai lähiopetukseen Helsingin opetustiloissamme Kampissa.

 

Tutorhousen yksilölliset abikurssit. Ainoana Suomessa max. 10 oppilasta/kurssi sekä kokeneet opettajat.

Katso kaikki abikurssit tästä