Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus

Yleisimmät huolenaiheet

1. Online-opetus on kirjekurssimaista. Oikeaa vuorovaikutusta ei pääse syntymään.

Myös online-kurssimme ovat vuorovaikutteisia. Opettaja ja opiskelijat tapaavat verkko-oppimisympäristössä, jossa he näkevät toisensa web-kameran välityksellä ja pystyvät keskustelemaan kuten tavallisessa luokkahuoneessakin. Myös dokumenttikameran jakaminen ja ryhmätöiden tekeminen onnistuvat etäopetuksessa. Koska ryhmäkoko on pieni, jokaisen opiskelijan kysymyksille ja neuvomiselle jää aikaa, niin suullisesti kuin chatin kautta.

 

2. Opiskelijan aika ei riitä lisätyöhön. Koulunkäynti kärsii, jos työmäärää kasvatetaan.

Opiskelemalla pienryhmässä lukiolainen kertaa kurssikoetta varten jo jakson aikana. Ajatuksena on, että tavanomaisesti viime hetken koekertaamiseen kuluva aika jakautuu tasaisemmin pitkin jaksoa. Se tukee oppimista paremmin ja vähentää stressiä koeviikolla. Lisäksi mahdollisuus kysyä ja saada yksilöllistä ohjausta helpottaa kurssin käymistä, koska opiskelija ei jää yksin pulmakohtien kanssa.

 

3. Etäyhteys ei pidä mielenkiintoa yllä. Opiskelija päätyy selaamaan muuta sisältöä.

Koska online-kurssit ovat vuorovaikutteisia, opiskelijan on helppo seurata opetusta. Verkko-oppimisympäristössä opettaja voi neuvoa kurssilaisia paitsi suullisesti myös chatin kautta.

 

4. Opiskelija ei pysty esittämään kysymyksiä. Ongelmiin ei saa apua.

Opiskelija voi esittää opettajalle kysymyksiä verkko-oppimisympäristössä sekä suullisesti että chatin kautta. Pienryhmien tarkoituksena on nimenomaan tarjota lisätukea opiskeluun, joten opettajat huomioivat jokaisen oppilaan tarpeet kurssin aikana. Opiskelija saa opettajalta käytännön perehdytyksen myös verkko-oppimisympäristön käyttöön, eli opiskelija ei jää teknisissä kysymyksissäkään vaille apua.