Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Lukiolaiset testasivat matematiikan online-sparrausryhmän

01.12.2017  |  Lukio

aada-464912-edited.jpg

Online-opetuksen ansiosta fyysiset välimatkat kutistuvat eikä lisäopetuksen saaminen riipu paikkakunnasta. Toisinaan lukiolaisen arki saattaa myös olla sen verran kiireistä, että opetukseen osallistuisi mieluiten kotoaan.

Neljä Olarin lukiolaista testasi matematiikan online-sparrausryhmän. Lukion kolmannesta jaksosta lähtien TutorHousen sparrausryhmiin voi osallistua, vaikka Helsingin Kamppi olisi satojen kilometrien päässä. Pilottiryhmäläisillä oli koulussa menossa pitkän matematiikan MAA6-kurssi, joten opetuskerrat rakentuivat derivaatan ympärille.

Sparrausryhmän perusidea on simppeli: se kestää viisi viikkoa, joiden aikana kokoonnutaan kerran viikossa. Kaikilla opiskelijoilla on menossa sama matematiikan kurssi omassa lukiossaan, mutta opetuskertojen tarkka sisältö vaihtelee ryhmäläisten toiveiden mukaan.

Mikäli joku asia on viikon aikana jäänyt koulussa epäselväksi, voidaan se käydä yhdessä läpi. Kurssilaiset voivat myös tuoda oppitunnille yhdessä ratkottavaksi sellaisia tehtäviä, jotka ovat tuntuneet erityisen haastavilta.

Toisinaan edetään yksilöllisen oppimisen mallin mukaisesti, eli opiskelijat laskevat omia tehtäviään ja kukin saa opettajalta vuoronperään apua heti sitä tarvitessaan. Matematiikan lukiokurssit etenevät nopeassa tahdissa, joten jakson aikana ahkera työskentely  on tärkeää.

Lue myös tämä: Pitkä vai lyhyt matematiikka? Ota huomioon nämä 5 asiaa!

kuvakaappaus.jpg

Online-ryhmissä on käytössä selainpohjainen oppimisympäristö, joka mahdollistaa monipuolisen työskentelyn. Pilottiryhmään osallistunut Aada Kervinen kehuu kuvanlaatua ja ääntä moitteettomiksi. Ensimmäisellä kerralla ei teknisiltä ongelmiltakaan vältytty, mutta alusta oli opiskelijoiden mielestä helppokäyttöinen. Parhaiten testiryhmäläiset totesivat alustan toimivan tietokoneella, mutta liittymään pääsee myös iPadilla tai puhelimella.

Kaiken kaikkiaan testiryhmä totesi pilottikerrat hyödyllisiksi.

- Opetuksessa edettiin hyvin oppilaiden ehdoilla ja toiveita mukaillen. Kaikki kysymykset otettiin huomioon ja vastaukset olivat selkeitä, Aada kiittelee.


Kiinnostuitko lukion matematiikan sparrausryhmistä? Ensimmäinen opetuskerta on ilmainen kokeilukerta uusille asiakkaille! Ilmoittautuminen online- ja lähiopetusryhmiin on käynnissä nyt.

Matematiikan sparrauskurssit lukiolaisille