Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Lukioiden keskiarvorajat – mihin lukioon sinä haluaisit?

01.04.2017  |  Ajankohtaista, Lukio

 

Keskiarvokoneessa esim. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Tampereen lukioiden keskiarvorajat

Mihin lukioon sinun arvosanasi riittäisivät? TutorHousen keskiarvokoneen avulla lasket helposti keskiarvosi sekä vertaat sitä viime vuoden yhteishaun keskiarvoihin. Koneessa on kaikkien Suomen lukioiden sisäänpääsyrajat vuodelta 2019.

Artikkelia päivitetty 1.8.2019: keskiarvokoneeseen on päivitetty vuoden 2019 sisäänpääsyrajat.

Onko mielessä lukioon hakeminen? TutorHousen keskiarvokoneessa voit verrata omaa keskiarvoasi eri kuntien lukioiden keskiarvorajoihin ja pääsykoepisteisiin. Keskiarvorajat perustuvat vuoden 2019 yhteishakuun.

Syötä keskiarvolaskuriin viimeisimmän todistuksesi arvosanat. Kone laskee keskiarvosi ja näyttää sinulle kaikki ne lukiot, joihin nykyisellä todistuksellasi olisit päässyt. Voit vielä lopuksi rajata tulokset paikkakunnan mukaan.

Keskiarvokoneella voit myös laatia itsellesi tavoitetodistuksen. Sen avulla voit kokeilla, kuinka paljon peruskoulun keskiarvosi paranisi korottamalla esimerkiksi ruotsin numeroa ja mihin lukioon se silloin riittäisi.

KATSO TULOS KESKIARVOKONEELLA »

Eikö todistus riitäkään haluamaasi lukioon?

Erityisesti pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa) ja muiden isojen kaupunkien, kuten Tampereen, lukioissa riittää valinnanvaraa. Toisen asteen yhteishaun keskiarvorajat ovat olleet tasaisessa nousussa. Viime vuonna alin keskiarvo, jolla pääsi lukioon Helsingissä oli 7,00. Lue myös, millä yläkoululaista voisi motivoida kirjojen ääreen.

Lukioiden sisäänpääsyrajat vaihtelevat vuosittain sen mukaan, millaisilla peruskoulun päättötodistuksilla niihin on haettu. Osassa erityistehtävän saaneista lukioista tai painotetuista linjoista valinta voidaan tehdä esimerkiksi painotetun keskiarvon ja erillisen pääsy- tai soveltuvuuskokeen yhteenlasketuista pisteiden perusteella. Tarkemmat tiedot hakukriteereistä löytyvät Opintopolusta.

Katso pääkaupunkiseudun keskiarvorajat kootusti:

New call-to-action