« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Sofia: "Englannin kielitaito parantui yksityisopetuksessa"

27.02.2017  |  Kuukauden oppilaat

 

sofia_j.png

Abiturientti Sofia Jokhadze, 18, sai englannin ylioppilastutkinnon kuuntelusta tänä keväänä 22 pistettä enemmän kuin ensimmäisellä yrityksellä. TutorHouselta Sofia sai apua englannin ylioppilaskirjoituksiin.

Miten alun perin päädyit TutorHousen oppilaaksi?

"Olin kirjoittamassa syksyn ylioppilaskokeessa englannin, mutta se ei sujunut koulussa hirveän hyvin. Halusin kesällä ottaa englannin lisäopetusta, koska ajattelin, että nykyisillä arvosanoilla ei selviä ylppäreistä. Alkuperäinen tavoite olikin vain selviytyä niistä kokeista.

Heinäkuussa alkoi englannin yksityisopetus täällä TutorHousessa ja ennen kirjoituksia huomasin, kuinka paljon olin jo kehittynyt. Siksi haluan nyt korottaa keväällä arvosanaani. Tajusin, että voisin saada vielä paremman arvosanan harjoittelemalla syksyn ja talven, kun jo lyhyessä ajassa olin oppinut niin paljon."

Mitä ajattelit opetuksesta ennen ensimmäistä oppituntia?

"Kyllä se vähän jännitti, mutta olen aikaisemminkin käynyt yksityistunneilla matikassa, eli ei ollut sinänsä ihan uusi juttu. Olin lukenut TutorHousen sivuilta muiden oppilaiden kokemuksia, joten oli helppo tulla.

Ekan tunnin jälkeen oli sellainen olo, että onneksi mä tulin tänne! Kun luki itsekseen ylppäreihin, ei oikein tiennyt, mistä pitäisi aloittaa eikä osannut hahmottaa omia heikkouksia niin hyvin. Englannin yksityisopetuksessa alkoi selvitä, missä mennään ja mitä pitäisi tehdä seuraavaksi."

Millainen on tavallinen opetuskerta TutorHousella?

"Käyn TutorHousella yleensä kerran viikossa, nyt lukulomalla ehkä kahdesti. Yksi kerta on aina puolitoista tuntia ja yleensä menee aika samalla tavalla. Tarkistetaan opettajan kanssa ne tehtävät, jotka olen tehnyt tai luetaan ainekirjoitus ja katsotaan virheet läpi. Jos me huomataan, että minulla on tietyissä asioissa ongelmia, teen seuraavalle kerralle tehtäviä niistä.

Yksityisopetuksessa saa oikeasti tietää täsmälleen ne asiat, joissa tarvitsee apua. Esimerkiksi kertauskurssilla koulussa käydään läpi vähän kaikkia asioita, eikä välttämättä ehdi keskittyä juuri niihin asioihin, jotka itselle on kaikkein vaikeimpia."

Miten lisäopetus on näkynyt opiskelussasi? Onko opiskelutekniikkasi parantunut?

"Oppimisen huomaa siinä, että aluksi kun korjattiin aineita, punakynää oli tosi paljon kaikkialla. Nykyään kun niitä katsoo, niin merkintöjä on vähemmän eikä tule enää sellaisia pahoja virheitä, vaan pienempiä juttuja.

Kuuntelukoe on ollut mun heikkous eikä se mennyt syksyllä hirveän hyvin, mutta nyt keväällä sain 22 pistettä enemmän! Olen myös oppinut esimerkiksi opettelemaan vaikeita sanoja paremmin. Kerään niitä ylös tekstejä lukiessa ja opettelen niitä vaikka lappujen avulla.

En yritä enää päntätä niitä sanakokeita varten niin, että muistan sanat vain hetken juuri siinä samassa järjestyksessä, jossa ne on listassa olleet."

Kenelle suosittelisit TutorHousen lisäopetusta?

­"Kaikille, koska minun mielestäni aina on jotain kehitettävää! Vaikka olisikin jo tosi hyvä vaikka englannissa ja saisi hyviä numeroita, niin TutorHousella löytää varmasti jotain asioita, joita voi kehittää.

Hyötyä on myös sellaiselle, joka haluaa selviytyä kokeista paremmin, koska täällä saa sellaisia vinkkejä, joita koulussa ei välttämättä saa."

 

Lataa ilmainen opiskelutekniikkaopas

Lue lisää aiheesta: Kuukauden oppilaat