Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Parhaat puhelinsovellukset opiskeluun

30.04.2018  |  Opiskelutekniikka, Oppiminen ja motivaatio

puhelimet

Opiskelua vauhdittavia puhelinsovelluksia on kehitetty vaikka millä mitalla. Poimimme jyvät akanoista ja listasimme 9 hyväksi toteamaamme sovellusta! Niiden avulla aikataulutat, suunnittelet, keskityt ja opit paremmin. Kokeile vaikka kaikkia!

Ajankäyttö ja aikataulutus

Clockwork Tomato

Tämä sovellus auttaa sinua rytmittämään taukoja ja keskittymään. Se perustuu Pomodoro- eli tomaattitekniikkaan, jossa aina työskennellään 25 minuuttia ja pidetään sen jälkeen 5 minuutin tauko. Tekniikan teho perustuu siihen, että on helpompi tehdä "vielä yksi 25 minuutin tomaatti", kuin yrittää opiskella vielä tunnin ajan.

25 minuuttia on myös sen verran lyhyt aika, että itsensä tsemppaaminen keskittymään koko tuon ajan on mahdollista, vaikkei oma olotila tuntuisikaan opiskelulle otollisimmalta. 5 minuutin tauko on myös tarpeeksi lyhyt, jotta tauon aikana ei ehdi ajautua liian kauas käsillä olevasta tehtävästä. Aina neljän tomaatin jälkeen pidetään pidempi, 15-30 minuutin tauko.

Puhelinsovellus ajastaa sinulle tomaatit ja tauot valmiiksi. Sen avulla myös näet, kuinka paljon tehokasta opiskeluaikaa on päivässä kertynyt ja mitä itse asiassa näiden tomaattien aikana sait aikaiseksi. Se helpottaa ajankäyttösi suunnittelua myös tulevaisuudessa!

Forest app

Forest App pohjautuu samaan yllä esiteltyyn tomaattitekniikkaan. Jos sinulla on vaikeuksia pidättäytyä näpräämästä kännykkääsi 25 minuutin työskentelyn aikana, Forest App ratkaisee tämän pulman. Siinä missä Clocwork Tomaton pyöriessä on mahdollista käyttää muita sovelluksia, Forest App kannustaa sinua pitämään somekanavat kiinni.

Forest Appissa nimensä mukaisesti kasvatetaan metsää ja jokainen suorittamasi 25 minuutin työskentelypätkä on uusi puu. Homman juju piilee siinä, että jos poistut sovelluksesta kesken työskentelyajan, puu kuolee! Mitä useamman 25 minuutin pätkän suoritat loppuun vilkuilematta sosiaalista mediaa, sitä suuremmaksi tietysti myös metsä kasvaa.

Cold Turkey

Jos sinulla on pahoja vaikeuksia pysytellä poissa muilta nettisivuilta opiskelun aikana, on kovempien keinojen aika. Cold Turkeyn avulla pystyt blokkaamaan kokonaisia sivuja tietyksi ajaksi. Maksullisessa versiossa voit myös asettaa itsellesi lukujärjestyksen, jonka mukaan se estää sinua menemästä valitsemillesi sivuille.

Exam Countdown

Koeviikko voi olla vielä suhteellisen helppo muistaa, mutta monella lukiokurssilla on paljon muitakin palautettavia tehtäviä. Jos deadlinet tuppaavat unohtumaan ja löydät itsesi liian monesti pakertamasta esseitä ja tehtäviä viimeisenä iltana, kokeile Exam Countdownia! Voit lisätä siihen kaikki dedikset ja sovellus näyttää, kuinka monta päivää palautukseen tai kokeeseen on vielä jäljellä.

To do -appsit

Pelkkien palautus- ja koepäivien listaaminen voi tuntua stressaavalta. Tehtävälistojen avulla voit pilkkoa isommat tehtävät ja projektit pienempiin osiin. To do -listojen tekemiseen suunniteltujen sovellusten avulla voit aikatauluttaa osatehtävät ja välitavoitteet, jotta kaikki tulee hoidetuksi ajallaan.

Todoist

Todoist-sovelluksen avulla voit luoda projekteja ja niille alatehtäviä. Tehtäviä voi merkitä erilaisilla tunnisteilla sekä lisätä niitä prioriteettijärjestykseen. Appsia voi käyttää myös ryhmätöiden tekemiseen ja tehtävien jakamiseen ryhmän jäsenten kesken, sillä projektin voi jakaa muille. Sovelluksen etusivu myös kannustaa sinua ja näyttää, mitkä tehtävät ovat erääntymässä.

Wunderlist

Wunderlist soveltuu erityisesti listojen tekemiseen aina kauppalistoista tehtävälistoihin. Myös Wunderlistissä voi jakaa tekemänsä listan muille.

Opiskelu

Cram.com Flashcards

Sovelluksen avulla teet helposti omia Flashcard-kokoelmia vaikkapa sanakokeeseen tulevista sanoista! Idea on siis sama, kuin perinteisessä tavassa askarrella itselleen muistikortit, joiden toisella puolella on sama sana suomeksi ja toisella vieraalla kielellä. Flashcardien käyttäminen sopii vieraan kielen sanojen harjoittelemisen lisäksi esimerkiksi reaaliaineiden käsitteiden tai vaikkapa historian vuosilukujen opetteluun.

Voit lisätä myös flashcardeihin vihjeitä, joita sovellus sinulle näyttää ellet muista oikeaa vastausta. Omista flashcard-kokoelmista voi tehdä joko yksityisiä tai julkisia. Silloin voitte vaikka kaveriporukalla jakaa flashcardien tekemisen koealueesta ja linkittää valmiit listat toisillenne! Sovellusta voi käyttää puhelimen lisäksi myös tietokoneen selaimella.

Muistiinpanot

Evernote

 Evernoten avulla voit synkronoida muistiinpanosi kaikille käytössäsi oleville laitteille. Muistiinpanojen lisäksi sinne on helppo tallentaa kuvia, linkkejä ja vaikkapa ääniviestejä itsellesi. Sen avulla kaikki ideasi ovat yhdessä paikassa ja helposti järjestettävissä mm. tagien avulla. Siinä on myös keskusteluominaisuus, joka on ryhmätöitä tehdessä varsin kätevä.

Google Drive

Google Driven avulla muistiinpanot ovat saatavillasi aina, kun niitä tarvitset. Erityisen käteväksi olemme todenneet sen esimerkiksi ryhmäesseiden tekemisessä! Yhteisessä Google Docs -tiedostossa on helppo muokata omaa ja muiden tekstiä sekä lisätä kommentteja dokumentista. Myös yhteisen Google Slides -presiksen tekeminen ennen esitelmää onnistuu etänä!

 Lataa ilmainen opiskelutekniikkaopas

Kuva: Rawpixel / Unsplash