Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Online-matikkaluokka jatkuu syyskuussa - ilmoittaudu!

03.08.2018  |  Ajankohtaista, Yläkoulu

online-matikkaluokka_FB

Onko yläkoululaisen tavoitteena nostaa matikan numeroa tulevana syksynä? Online-matikkaluokka tukee koulussa opittavia asioita ja vahvistaa matikan osaamista. Pienryhmään voi osallistua mistä tahansa, sillä live-opetus tapahtuu verkossa!

TutorHouse on online-opetuksen edelläkävijä - Skypen kautta yksityisopetusta on järjestetty jo useamman vuoden ajan. Viimeisen vuoden ajan olemme tarjonneet online-opetusta myös pienryhmissä. Yläkoululaisille suunnatussa online-matikkaluokassa pyöri koko viime lukuvuoden useampi opetusryhmä.

Online-matikkaluokassa opiskellaan yläkoulun matematiikan opetussuunnitelman sisältöjä. Pätevä yläkoulun matematiikan opettaja suunnittelee oppituntien teemat ryhmäkohtaisesti. Tämän lisäksi myös oppilaiden toiveet otetaan suunnittelussa huomioon. Oppilailla on mahdollisuus vaikuttaa niin tunnilla käytäviin tehtäväesimerkkeihin kuin tulevien tuntien teemoihinkin.

Viime vuoden oppilas Ronjan mukaan online-matikkaluokassa opettajalla on hyvin aikaa vastata oppilaiden kysymyksiin.

– Vaikka en ole ikinä nähnyt opettajaa livenä, niin kyllä hänestä välittyy, että hän on hyvä ope ja kiinnostunut siitä, mitä me halutaan oppia, Ronja kertoo. Ronjan koko haastattelun voit lukea täältä!

Online-matikkaluokka sopii kaikentasoisille oppijoille

Tänä vuonna online-matikkaluokan ryhmiä on tarjolla 8.- ja 9.-luokkalaisille. Jotta jokainen oppilas hyötyisi opetuksesta mahdollisimman paljon, jaetaan oppilaat ryhmiin lähtötason ja tavoitteen mukaisesti. Mikäli taso ei tunnu sopivalta, voi ryhmää aina vaihtaa.

Esimerkiksi viime vuoden ryhmissä on oppilaiden toiveesta käyty läpi joitain peruskoulun matematiikkaa edistyneempiäkin asioita, mikäli oppilaat ovat olleet erityisen kiinnostuneita jostakin teemasta. Toisaalta perusasioiden kanssa enemmän kertausta vaativien oppilaiden kanssa voidaan rauhassa keskittyä vahvistamaan matemaattisia taitoja uusien asioiden opiskelun pohjalle.

Yläkouluissa matematiikassa saatetaan edetä hieman eri tahtiin. Online-matikkaluokan opettaja Petri Kuukkanen on kuitenkin tähän tottunut ja näkee sen toisaalta myös hyödyttävän oppilaita.

Jos oppitunnin aiheena on yhtälöt ja polynomit, eikä joku oppilaista ole niihin liittyviä tehtäviä hetkeen ratkonut, on tämä tietysti otettava huomioon tunnilla, Kuukkanen selittää. Tällöin oppilas saa kuitenkin arvokasta kertausta aiheesta. Välillä joku aihe voi myös tulla täysin uutena online-matikkaluokassa. Silloin oppilas saa pienen väläyksen tulevasta ja myös se tukee matematiikan opiskelua koulussa.

Oppimisympäristön käytön oppilaat ovat ottaneet haltuun nopeasti. Yläkoululainen voi valita, ottaako luokkaan yhteyden web-kameralla vai chatin kautta. Viime vuonna yhdeksättä luokkaa käynyt Ronja näkee, että kokemukset online-opetuksesta auttavat myös lukiossa, kun tietokone on entistä aktiivisemmassa käytössä.

– Minutkin yllätti se, ettei online-kurssimuoto ollutkaan niin vaikeaa ja kaikki on sujunut hyvin. Käyttäminen on helpompaa kuin oletin ja opetus on hyvää ja toimivaa, Ronja kuvailee.

Tutustu yläkoulun matikan online-kursseihin ja ilmoittaudu mukaan