« takaisin blogin etusivulle

Miten valmistautua ylioppilaskirjoituksiin?

02.07.2017  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Ylioppilaskirjoitukset

yolakki_fb.pngYlioppilaskokeet lähestyvät kovaa vauhtia – sen kunniaksi kokosimme yhteen blogipostaukseen linkit kaikkiin ylppäriaiheisiin vinkkeihimme!

Nappiin menneet ylioppilaskirjoitukset voivat avata korkeakoulun ovet ilman pääsykokeisiin pänttäämistä. Huolellinen valmistautuminen siis kannattaa. Nappaa tästä parhaat vinkit hyvään ja stressittömään lukulomaan!

Aikataulutus ja ajanhallinta

  • 4+1 vinkkiä ajankäyttöön
    Jaksomuotoinen lukio edellyttää omien aikataulujen suunnittelemista. Kouluhommia on tehtävä säännöllisesti, jotta ne eivät kaadu koeviikolla niskaan. Jos arkesi on kiireistä ja sinulla on esimerkiksi paljon harrastuksia, kannattaa tutustua ajanhallintavinkkeihin!

Opiskelutekniikka

  • Kertaamisen perusteet
    Ylppäreihin lukeminen on usein iso projekti etenkin reaaliaineissa, joissa luettavaa on useamman kirjan verran. Jos kertaaminen tuntuu työläältä ja aikaavievältä, lue tämä kirjoitus! Kertaustuokioita voi sujauttaa arkeensa yllättävän helposti.

     Hyvät muistiinpanot auttavat hahmottamaan isoja kokonaisuuksia ja helpottavat kertaamista. Tässä viisi             kokeilemisen arvoista tekniikkaa, joita kannattaa käyttää alleviivaamisen sijaan!

     Kun kerrattavia asioita on paljon, niiden muistiin juurtumista voi tehostaa erilaisilla mielikuvaharjoituksilla.           Lue tämä postaus, mikäli kaipaat virkistystä aivonystyröillesi.

 

Kielten kokeet

Lataa ilmainen lukusuunnitelmapohja yo-kirjoituksiin

Luetuimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat blogikirjoitukset sähköpostiisi.