Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Miten valmistautua ylioppilaskirjoituksiin?

02.07.2017  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Ylioppilaskirjoitukset

yolakki_fb.pngYlioppilaskokeet lähestyvät kovaa vauhtia – sen kunniaksi kokosimme yhteen blogipostaukseen linkit kaikkiin ylppäriaiheisiin vinkkeihimme!

Nappiin menneet ylioppilaskirjoitukset voivat avata korkeakoulun ovet ilman pääsykokeisiin pänttäämistä. Huolellinen valmistautuminen siis kannattaa. Nappaa tästä parhaat vinkit hyvään ja stressittömään lukulomaan!

Aikataulutus ja ajanhallinta

Jaksomuotoinen lukio edellyttää omien aikataulujen suunnittelemista. Kouluhommia on tehtävä säännöllisesti, jotta ne eivät kaadu koeviikolla niskaan. Jos arkesi on kiireistä ja sinulla on esimerkiksi paljon harrastuksia, kannattaa tutustua ajanhallintavinkkeihin!
Onnistuneen lukuloman takaa hyvä, realistinen lukuaikataulu. Erityisopettajamme Anne Hällforsin konkreettisilla vinkeillä sellaisen tekeminen luonnistuu sinultakin!

Monella kesä hurahtaa ohi kuin siivillä ja syksyn ylppäreihin valmistautuminen jää taka-alalle kesäpuuhien viedessä mukanaan. Näillä vinkeillä saat opiskelun sujumaan kesällä!

Opiskelutekniikka

Ylppäreihin lukeminen on usein iso projekti etenkin reaaliaineissa, joissa luettavaa on useamman kirjan verran. Jos kertaaminen tuntuu työläältä ja aikaavievältä, lue tämä kirjoitus! Kertaustuokioita voi sujauttaa arkeensa yllättävän helposti.
Kuten sanottua, kertaaminen on opintojen äiti! Ehkä sinullekin on muodostunut jo omia tapoja kerrata kokeisiin? Jos kaipaat lisää ideoita, tsekkaa tämä postaus!
Hyvät muistiinpanot auttavat hahmottamaan isoja kokonaisuuksia ja helpottavat kertaamista. Tässä viisi kokeilemisen arvoista tekniikkaa, joita kannattaa käyttää alleviivaamisen sijaan!

Kun kerrattavia asioita on paljon, niiden muistiin jäämistä voi tehostaa erilaisilla mielikuvaharjoituksilla. Tässä kolme toimivaa keinoa.

 

Eri aineiden yo-kokeet

Kielissä isoin pohjatyö on tehty jo lukion aikana. Varmista kuitenkin, että osaat vähintäänkin nämä kielioppiasiat! Voit esimerkiksi käydä joka päivä läpi yhden listalla olevan asian.

Tässä jutussa on käyty läpi ne perusasiat, jotka ruotsin kirjoituksiin osallistuvan tulisi ainakin osata. Mikä vaatii vielä lisäharjoitusta?

Tutorhousen ruotsin opettaja Juha Helvelahti listasi asiat, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kun edessä on vieraan kielen ylioppilaskirjoitukset. Valmistautumalla koetilanteeseen etukäteen jännittäminen häiritsee keskittymistäsi vähemmän.

Kielten ylioppilaskirjoituksissa korostuu koko lukion aikana tehty työ. Vaikka tuntuisi, että kurssien asiat ovat ehtineet unohtua, pääsee perusasioiden kertaamisella jo pitkälle. Opettajamme Juha Helvelahti antoi valmistautumisvinkkejä kirjallisiin tehtäviin.

Jännittääkö edessä oleva matematiikan sähköinen ylioppilaskoe? Tutorhousen matematiikan opettaja Juhani Kaila antaa vinkkejä koetilanteeseen ja tarjoaa tärppejä viime hetken kertaamiseen.

Äidinkielen kirjoitustaidon yo-kokeessa voit laatia joko pohtivan, näkökulmia avaavan tai kantaa ottavan tekstin. Tässä 6 vinkkiä, joita voit hyödyntää sekä abikurssilla että ylioppilaskokeessa!

Toisin kuin kirjoitustaidon kokeessa, lukutaidon vastauksissa tehtävänäsi on keskittyä analysoimaan aineistoja viileän analyyttisesti. Kysyimme äidinkielen sensorilta, miten hyvä lukutaidon vastaus kirjoitetaan. Lue tämä postaus, niin tiedät, mihin sinun kannattaa yo-kokeessa keskittyä!

Miten fysiikan yo-kirjoituksiin kannattaa valmistautua? Entä millainen koevastaus saa sensorilta hyvät pisteet? Tutorhousen fysiikan opettaja Jarkko jakaa vinkit onnistumiseen.

 

Onnistu yo-kirjoituksissa Tutorhousen avulla!

Lataa ilmainen lukusuunnitelmapohja

Tutustu kevään pre-abikursseihin ja abikursseihin