Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Miten valmistautua ylioppilaskirjoituksiin?

02.07.2017  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Ylioppilaskirjoitukset

yolakki_fb.pngYlioppilaskokeet lähestyvät kovaa vauhtia – sen kunniaksi kokosimme yhteen blogipostaukseen linkit kaikkiin ylppäriaiheisiin vinkkeihimme!

Nappiin menneet ylioppilaskirjoitukset voivat avata korkeakoulun ovet ilman pääsykokeisiin pänttäämistä. Huolellinen valmistautuminen siis kannattaa. Nappaa tästä parhaat vinkit hyvään ja stressittömään lukulomaan!

Aikataulutus ja ajanhallinta

Jaksomuotoinen lukio edellyttää omien aikataulujen suunnittelemista. Kouluhommia on tehtävä säännöllisesti, jotta ne eivät kaadu koeviikolla niskaan. Jos arkesi on kiireistä ja sinulla on esimerkiksi paljon harrastuksia, kannattaa tutustua ajanhallintavinkkeihin!
Onnistuneen lukuloman takaa hyvä, realistinen lukuaikataulu. Erityisopettajamme Anne Hällforsin konkreettisilla vinkeillä sellaisen tekeminen luonnistuu sinultakin!

Monella kesä hurahtaa ohi kuin siivillä ja syksyn ylppäreihin valmistautuminen jää taka-alalle kesäpuuhien viedessä mukanaan. Näillä vinkeillä saat opiskelun sujumaan kesällä!

Opiskelutekniikka

Ylppäreihin lukeminen on usein iso projekti etenkin reaaliaineissa, joissa luettavaa on useamman kirjan verran. Jos kertaaminen tuntuu työläältä ja aikaavievältä, lue tämä kirjoitus! Kertaustuokioita voi sujauttaa arkeensa yllättävän helposti.
Kuten sanottua, kertaaminen on opintojen äiti! Ehkä sinullekin on muodostunut jo omia tapoja kerrata kokeisiin? Jos kaipaat lisää ideoita, tsekkaa tämä postaus!
Hyvät muistiinpanot auttavat hahmottamaan isoja kokonaisuuksia ja helpottavat kertaamista. Tässä viisi kokeilemisen arvoista tekniikkaa, joita kannattaa käyttää alleviivaamisen sijaan!

Kun kerrattavia asioita on paljon, niiden muistiin jäämistä voi tehostaa erilaisilla mielikuvaharjoituksilla. Tässä kolme toimivaa keinoa.

 

Kielten kokeet

Kielissä isoin pohjatyö on tehty jo lukion aikana. Varmista kuitenkin, että osaat vähintäänkin nämä kielioppiasiat! Voit esimerkiksi käydä joka päivä läpi yhden listalla olevan asian.

Tässä jutussa on käyty läpi ne perusasiat, jotka ruotsin kirjoituksiin osallistuvan tulisi ainakin osata. Mikä vaatii vielä lisäharjoitusta?

Äidinkielen kirjoitustaidon yo-kokeessa voit laatia joko pohtivan, näkökulmia avaavan tai kantaa ottavan tekstin. Tässä 6 vinkkiä, joita voit hyödyntää sekä abikurssilla että ylioppilaskokeessa!Lataa ilmainen lukusuunnitelmapohja yo-kirjoituksiin