Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Miten saada kotona opiskelu onnistumaan? 7 vinkkiä

30.03.2020  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Yläkoulu

vinkit kotona opiskeluun

Opiskelurutiineissa voi olla aluksi hankala pysyä kiinni, kun tuttu kouluympäristö vaihtuukin kotona opiskeluun. Miten rytmittää päivän kulku ja keskittyä olennaiseen? Näiden vinkkien avulla helpotat opiskeluasi!

1. Listaa eri oppiaineiden tehtävät

Listan avulla hahmotat, paljonko tehtäviä on kokonaisuudessaan esimerkiksi yhden viikon aikana. Samalla voit suunnitella, mikä on niiden tärkeysjärjestys. Mikä on saatava tänään valmiiksi ja mikä voi odottaa? Entä mihin oppiaineisiin kannattaa nyt erityisesti keskittyä?

2. Tee itsellesi päiväkohtainen lukujärjestys

Selkeä suunnitelma auttaa opiskelemaan tehokkaasti. Merkkaa kalenteriin, milloin sinun on oltava virtuaalitunneilla ja koska on itsenäisen työskentelyn aika. Kalenteroi itsenäisen työn hetkiin aiemmin listaamiasi tehtäviä. Muista myös sisällyttää lukujärjestykseen lepotaukoja, jotta pysyt vireessä!

Aikataulutuksessa ja tehtävälistojen tekemisessä voit käyttää apuna näitä sovelluksia.

3. Pidä yhteyttä opettajiisi ja koulukavereihisi

Älä mökkihöperöidy! Avun kysyminen ja vertaistuki pitävät sinut kärryillä koulutehtävistä ja tukevat motivaatiota. Etäopiskelun ei tarvitse olla yksinäistä puurtamista.

4. Käytä hyviä opiskelutekniikoita

Opiskelu sujuu huomattavasti helpommin, kun käytössäsi on oikeat keinot. Jos et ole vielä löytänyt sinulle sopivia tapoja opiskella, kokeile vaikka näitä vinkkejä kertaamiseen tai nappaa käyttöösi ilmainen opiskelutekniikkaopas!

5. Ota sähköinen oppimisympäristö haltuun

Epävarmuus sähköisen oppimisympäristön käytössä tai tekniset hankaluudet voivat koetella hermoja ja motivaatiota. Kysy apua rohkeasti ja opettele käyttämään tarvittavia sovelluksia  heti alusta alkaen.

6. Varaa aikaa myös ulkoilulle ja rentoutumiselle

Pidä kiinni vapaa-ajan rutiineista ja sinulle tutuista rentoutumiskeinoista siinä määrin, kuin se on tällä hetkellä mahdollista.

7. Mieti, mikä on sinulle riittävän hyvä

Poikkeustilanteen aikana ei kannata keskittyä täydellisyyden tavoitteluun. Mieti, mitkä ovat oppimisesi suhteen selkeitä ja konkreettisia tavoitteita. Mitä haluat oppia ja mikä olisi sinulle riittävän hyvä suoritus?

Tarvittaessa voit kerrata kevätlukukauden asioita Tutorhousen kesäkursseilla. Pienryhmistä löydät omat vaihtoehdot peruskoululaisille, lukiolaisille ja abeille.

 

Vinkit antoivat Tutorhousen opettajat.

 

Tarvitsetko apua etäopiskeluun? Tutorhousen kokeneet opettajat auttavat sinua myös netin välityksellä.

Tutustu online-yksityisopetukseen

 

Tutustu online-ryhmiin