Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Minka opiskeli koko ranskan oppimäärän Digiluokassa ja onnistui yo-kokeessa

04.11.2019  |  Lukio

Minka_blogi

Oulaisten lukion abi Minka Niemelä opiskeli kaikki B3-ranskan kurssit Digiluokan online-lähiopetuksessa, koska oman koulun ranskan ryhmiä ei voitu järjestää vähäisen oppilasmäärän vuoksi.

”Kuulin mahdollisuudesta opiskella Digiluokassa rehtorin kautta. Halusin jatkaa ranskaa ja ajattelin, että ainakin yhden kurssin käyn kokeilemassa Digiluokassa. Se oli sitten niin hyvä, että päätin jatkaa opiskelua”, kertoo Minka.

Hän ei aiemmin ollut kokeillut online-lähiopetusta, mutta sen toimivuus ei juurikaan huolettanut etukäteen.

Hän oletti online-lähiopetusympäristössä opiskelun olevan samanlaista kuin fyysisessäkin luokassa sillä erotuksella, ettei Digiluokassa pystyisi tekemään kaikkea yhtä monipuolisesti.

”Se oli tosin väärä oletus”, Minka toteaa. ”Pystyi tehdä paritöitä tai jakaa ryhmätyötilassa kaikkia omia tuotoksia. Paljon tehtiin myös suullisia harjoituksia ja opettajan oppimisympäristössä jakamia pelejä tai testejä tietokoneella. Online-lähiopetus oli helpompaa kuin luulin ja on ollut mukavaa, että on tutustunut muualta Suomesta oleviin.”

Monipuoliset työtavat ja pieni ryhmäkoko tekivät oppimisesta tehokasta ja loivat uskoa omaan osaamiseen. Syksyllä 2019 Minka osallistuikin ranskan ylioppilaskirjoituksiin yhtenä ensimmäisistä Digiluokan oppilaista. ”Yo-koe meni siten kuin olin odottanutkin. Se lähti magnana, joka oli aika lailla mitä odotinkin”, abi toteaa tyytyväisenä.

LUKIOLAINEN: DIGILUOKASSA VOIT OPISKELLA MITÄ TAHANSA OPPIAINETTA LÄHIOPETUKSESSA!

Vieraita kieliä (A- ja B-oppimäärät). ET:tä. Filosofiaa. Reaaliaineiden syventäviä lukiokursseja. Ja paljon muuta. Digiluokan lukiokurssit eivät ole itsenäisesti tehtäviä verkkokursseja vaan online-lähiopetuskursseja, jonka opetukseen lukiolaiset osallistuvat aina sovittuun aikaan. Lukiokurssien opiskelu on mahdollista Digiluokan live-opettajan johdolla mistä päin Suomea tahansa!

LUKIOLAINEN, TUTUSTU LISÄÄ