« takaisin blogin etusivulle

Yhteinen matematiikan kurssi MAY1 - mikä se on?

11.03.2016  |  Opiskelutekniikka, Lukio

matikkaa.jpg

Tänä keväänä ysiluokkalaisten ei tarvitse vielä tehdä valintaa pitkän ja lyhyen matematiikan välillä. Syksyllä astuu voimaan uusi opetussuunnitelma, jonka mukaisesti lukion ekaluokkalaiset opiskelevat kaikki yhdessä ensimmäisen matematiikan kurssin. Mutta miksi?

Moni tuore lukiolainen saattaa arastella pitkän matematiikan valitsemista ihan turhaan. Yksi yhteisen kurssin tavoitteista onkin herättää yhä useamman kiinnostus matematiikkaan esimerkiksi kytkemällä matematiikka entistä paremmin myös elävään elämään. Ensimmäinen kurssi, MAY1, käsittelee lukuja ja lukujonoja.
 
Olemme kirjoittaneet myös blogipostauksen siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee pitkän ja lyhyen matematiikan väliltä - lue koko juttu täältä!

– Kaikki opiskelijat pääsevät alussa samaan kelkkaan. Kun matematiikan oppimäärää ei tarvitse päättää jo peruskoulussa, opiskelija voi keskustella valinnastaan lukion matematiikan opettajan kanssa, luettelee Paavo Heiskanen yhteisen kurssin hyötyjä. Hän on yksi Sanoma Pron uuden Tekijä-oppikirjasarjan kirjoittajista.


Ensimmäisen kurssin kirjan nimi on osuvasti Yhteinen tekijä ja se johdattelee opiskelijat näkemään matematiikan roolin myös oppikirjan ulkopuolella. Matematiikka kun liittyy kiinteästi myös moniin muihin kuin teknisen alan ammatteihin.

Kyseessä ei ole kuitenkaan peruskoulun matematiikan kertauskurssi, vaan karkeasti arvioituna puolet on uutta opiskeltavaa. Kurssilla vahvistetaan matematiikan perustaa ja niitä taitoja, joita tarvitaan myöhemmilläkin kursseilla. Näin saadaan opiskelijoiden lähtötaso kohdilleen, palautetaan mieleen asioita peruskoulun puolelta, mutta opitaan myös uutta. Ja mikä tärkeintä, myös taidoistaan alun perin epävarmemmat voivat saada rohkeutta pitkän matematiikan opiskeluun!

Tarvitsetko matematiikan tukiopetusta?