« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Elina: "Parasta pienryhmäkurssilla oli ilmapiiri!"

23.08.2017  |  Kuukauden oppilaat

elina_s.png

Kuukauden oppilaamme Elina Ståhlbergin mielestä parasta pienryhmäkursseilla oli kannustava ja rento ilmapiiri sekä loistavat opettajat. Tavoitteellinen lukiolainen sai pienryhmästä juuri niitä eväitä, joita tuli hakemaankin: yksilöllistä opetusta sekä lisää motivaatiota omaan opiskeluun.

Olarin lukion luonnontiedelinjalla opiskeleva Elina Ståhlberg, 17, kirjoittaa fysiikan syksyn ylioppilaskirjoituksissa. Hän osallistui kesäkuussa kahdelle viikon mittaiselle fysiikan kertauskurssille TutorHousella. Ensimmäinen oli tavallinen pienryhmäkurssi ja toinen kahdelle oppilaalle räätälöity kurssi.

– Tavoittelen fysiikasta laudaturia, mutta se on ollut minulle aina vaikea aine. Siksi ryhdyin etsimään fysiikan abikursseja ja TutorHouse tuli aika nopeasti vastaan, Elina kertoo. – Kesäkursseilta sain alkusysäyksen opiskeluun ja sen jälkeen on ollut helpompi lukea ylppäreihin yksinäänkin.

Parasta kursseilla oli Elinan mukaan ilmapiiri.

– Opettajan rooli on tosi tärkeä, että osaa olla iloinen ja sosiaalinen sekä kannustava oppilaita kohtaan, Elina pohtii. Koska kursseilla ryhmä on pieni, ehti opettajaan ja kurssikavereihinkin tutustua.

– Kurssin ilmapiiri oppimiselle oli hyväksyvä ja kannustava, ja se on tuonut hirveästi intoa myös itsenäiseen opiskeluun. Kun fysiikkaa harjoittelee hyvässä ympäristössä, sama tunne siirtyy myös omatoimiseen lukemiseen, Elina kuvailee.

Lue myös tämä postaus, johon olemme koostaneet kaikki vinkit ylioppilaskirjoituksiin!

Pienryhmässä oppilaiden toiveet otetaan huomioon

Lukion ensimmäisen vuoden kurssien kertauksessa opettaja pystyi Elinan mukaan ottamaan hyvin huomioon sen, että hän oli tietysti tulevana abiturienttina jo kurssin asioihin nähden edistyneempi. Opettaja osasi vastata edistyneemmänkin oppilaan tarpeisiin. Tämä onkin yksi keskeisimpiä pienryhmässä järjestettävien kurssien etuja.

– Pidin sitä hyvänä, että opettaja kuunteli oppilaita eikä vain pitäytynyt tarkasti etukäteen suunnitellussa ohjelmassa, Elina kiittelee.

Abikurssit ovat melko intensiivisiä: kurssista riippuen opetusta on lukiolaisilla noin kolme tuntia päivässä viikon ajan. Mitä kaikkea tuossa ajassa oikein ehtii tehdä?

– Monesti aloitettiin päivä käymällä yhdessä läpi teoriaa ja tehtiin yo-tehtäviä. Ratkaisimme niitä ryhmänä yhdessä opettajan kanssa, mutta myös itsenäisesti siten, että opettaja auttoi tarvittaessa. Kurssin loppua kohden tekeminen painottui itsenäisempään työskentelyyn opettajan tietysti auttaessa, mikä oli mielestäni hyvä juttu.

Kurssin jälkeen Elina on jatkanut valmistautumista itsenäisesti ja motivaatio on kohdillaan. Fysiikan osaaminen tuleekin tarpeeseen myös tulevaisuudessa. Lukion jälkeen häntä nimittäin kiinnostaa tuotantotalouden opinnot Aalto-yliopistossa, jonka pääsykokeissa myös fysiikan osaamista tarvitaan.

Lue myös tämä: Lukion papereilla suoraan korkeakouluun – mikä on muuttumassa? tai tutustu lukiolaisten lisäopetuspalveluihin.

TUTUSTU ABIKURSSEIHIN