« takaisin blogin etusivulle

Jännittääkö lukion aloittaminen? Tässä kootut vinkkimme!

14.06.2017  |  Opiskelutekniikka, Lukio

Lukion alku jännittää

Lukion alku herättää monenlaisia kysymyksiä. Onko lukiossa opiskelu vaikeaa? Saanko kavereita uudesta koulusta? Kokosimme tähän postaukseen kaikki blogikirjoituksemme, joista on iloa lukion aloittavalle.

Ennen lukion alkua

Ensisijaisen tärkeää on, että vietät rentouttavan kesäloman. Silloin syksy lähtee käyntiin mukavasti, kun akut on ladattu. Viimeistään heinäkuun loppupuolella kannattaa kuitenkin jo hieman suunnata ajatuksia tulevaan. Tarvitseeko kirjoja hankkia jo etukäteen? Pitäisikö jotain oppiainetta kerrata kesällä, jotta pärjäisi lukiossa paremmin?

 • Uuden lukiolaisen selviytymisopas
  Tässä postauksessa on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää ennen lukion alkua! Lukioissa uusien opiskelijoiden saapuminen on valmisteltu hyvin, joten ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana opit varmasti koulun tavat pikku hiljaa. Lue tämä, jos lukion aloittaminen jännittää!
 • 4+1 vinkkiä ajanhallintaan
  Isoin muutos lukiossa on epäilemättä kurssimuotoisuus. Oman ajankäytön suunnitteluun kannattaa heti alussa panostaa ja pohtia, minkä verran opiskelulle on etenkin alussa varattava aikaa. Pidä huolta myös rentoutumisesta kavereiden kanssa ja harrastuksissa!

Opiskelutekniikka

Moni peruskoulussa helpommalla päässyt joutuu lukion alkaessa uudenlaisten haasteiden eteen. Vanhat opiskelutekniikat eivät välttämättä enää toimikaan, vaan on opiskelussa on pistettävä uusi vaihde silmään. Tutustu myös opiskelutekniikkakursseihimme.

 • 7 vinkkiä lukion matematiikan opiskeluun
  Ahkeruus ja sinnikkyys ovat tärkeimpiä opiskelutaitoja lukion matematiikassa. Matikan opettajamme Outi Kylliäisen vinkeillä kehität laskutaitojasi ja -rutiineitasi.
 • Ota käyttöön syväsuuntautunut oppimisstrategia
  Lukiossa vaaditaan usein isojen kokonaisuuksien sisäistämistä lyhyessä ajassa. Esimerkiksi esseetehtävät voivat tuntua haasteellisilta ja asioiden syvällisempi ymmärtäminen kehittyykin pikkuhiljaa. Opinto-ohjaajamme ja psykologian opettajamme neuvoo, miten viet opiskelusi uudelle tasolla.

Koeviikko

Koeviikko saattaa tuntua stressaavalta ajatukselta – niin monta koetta peräjälkeen! Toisaalta kokeita saatetaan korvata projekti- ja ryhmätöillä, jotka teettävät työtä eri tavalla koko jakson ajan. Oli niin tai näin, ajanhallinnan merkitys korostuu lukiossa. Näistä postauksista saat kuitenkin vinkkejä koeviikolle!

 • Näin selätät koestressin ja -jännityksen
  Koestressiä ja -jännitystä on erilaista. Pahimmillaan se voi johtaa alisuoriutumiseen koetilanteissa. Miten jännitystä kannattaisi lähteä purkaamaan? Lukion erityisopettaja Anne Hällfors kertoo.
 • Kertaamisen ABC
  Kertaaminen on opintojen äiti! Miksi se on niin tärkeää? Psykologian opettaja ja opinto-ohjaaja kertoo, miten otat kertaamisen osaksi opiskelurutiineitasi.
 • 5 parasta kertaustekniikkaa
  Millaisia opiskelutekniikoita käytät esimerkiksi kokeisiin lukiessa? Haluaisitko vaihtelua rutiineihin tai uusia tapoja käsitellä opiskeltavaa asiaa? Tässä postauksessa jaamme viisi parasta tekniikkaa!
 • Menikö ensimmäinen koeviikko huonosti? Vedä henkeä!
  On hyvin tavallista, että lukion alussa arvosanat kääntyvät yhtäkkiä laskuun. Siitä ei siis kannata huolestua ylenpalttisesti eikä heti vaihtaa lyhyeen matematiikkaan. Kuten sanottu, lukiossa opiskelu voi tuntua varsinkin aluksi hyvinkin erilaiselta. Tarvittavat taidot myös kehittyvät läpi lukion!

Toivottavasti blogikirjoituksistamme on iloa – vinkkaa niistä ihmeessä myös eteenpäin!

 

Kuva: StockSnap.io


Lataa ilmainen opiskelutekniikkaopas!

Luetuimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat blogikirjoitukset sähköpostiisi.