Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Jännittääkö lukion aloittaminen? Tässä kootut vinkkimme!

11.06.2020  |  Opiskelutekniikka, Lukio

Lukion alku jännittää

Lukion alku herättää monenlaisia kysymyksiä. Onko lukiossa opiskelu vaikeaa? Saanko kavereita uudesta koulusta? Kokosimme tähän postaukseen kaikki blogikirjoituksemme, joista on iloa lukion aloittavalle.

Ennen lukion alkua

Ensisijaisen tärkeää on, että vietät rentouttavan kesäloman. Silloin syksy lähtee käyntiin mukavasti, kun akut on ladattu. Viimeistään heinäkuun loppupuolella kannattaa kuitenkin jo hieman suunnata ajatuksia tulevaan. Tarvitseeko kirjoja hankkia jo etukäteen? Pitäisikö jotain oppiainetta kerrata kesällä, jotta pärjäisi lukiossa paremmin?

Isoin muutos lukiossa on epäilemättä kurssimuotoisuus. Oman ajankäytön suunnitteluun kannattaa heti alussa panostaa ja pohtia, minkä verran opiskelulle on etenkin alussa varattava aikaa. Pidä huolta myös rentoutumisesta kavereiden kanssa ja harrastuksissa!

Laadimme valinnan tueksi opinto-ohjaajamme kanssa tarkistuslistan, jonka avulla voit pohtia valintaa pitkän ja lyhyen matikan välillä.

Lukion englannin tunneilla vastaasi tulee jo aika haastavaa sanastoa. Siksi kannattaa hankkia hyvä pohja jo yläkoulussa. Tästä postauksesta näet, millaisia kielioppi- ja sanastoasioita kannattaa kerrata ennen lukioon siirtymistä.

 

Näin opit paremmin lukiossa

Moni peruskoulussa helpommalla päässyt joutuu lukion alkaessa uudenlaisten haasteiden eteen. Vanhat opiskelutavat eivät välttämättä enää toimikaan, vaan on opiskelussa on pistettävä uusi vaihde silmään. Tutustu myös opiskelutekniikan kursseihimme.

Pohditko miten uusia asioita voisi oppia muistamaan paremmin? Kertaus on edelleen opintojen äiti, mutta sen rinnalla kannattaa kokeilla myös näitä muistitekniikoita.

Muistiinpanojen tekeminen tehostaa muistia ja oppimista sekä auttaa kokeisiin kertaamisessa. Kokeile näitä viittä tekniikkaa ja ota sopivimmat käyttöön.

Näiden maksuttomien sovellusten avulla aikataulutat, suunnittelet, keskityt ja opit paremmin.

Pitkä matematiikka voi tuntua haastavalta ja työläältä, mutta myös palkitsevalta!

Pohditko miten uudet sanat jäisivät muistiin paremmin tai miten tulisit sujuvammaksi puhujaksi? Lue nämä viisi vinkkiä monipuoliseen harjoitteluun.


Koeviikko

Koeviikko saattaa tuntua stressaavalta ajatukselta – niin monta koetta peräjälkeen! Toisaalta kokeita saatetaan korvata projekti- ja ryhmätöillä, jotka teettävät työtä eri tavalla koko jakson ajan. Oli niin tai näin, ajanhallinnan merkitys korostuu lukiossa. Näistä postauksista saat kuitenkin vinkkejä koeviikolle!

  • Kertaamisen ABC
    Kertaaminen on opintojen äiti! Miksi se on niin tärkeää? Psykologian opettaja ja opinto-ohjaaja kertoo, miten otat kertaamisen osaksi opiskelurutiineitasi.
  • 5 parasta kertaustekniikkaa
    Millaisia opiskelutekniikoita käytät esimerkiksi kokeisiin lukiessa? Haluaisitko vaihtelua rutiineihin tai uusia tapoja käsitellä opiskeltavaa asiaa? Tässä postauksessa jaamme viisi parasta tekniikkaa!

Lukion työmäärä jakson aikana ja koeviikolla voi saada stressilukemat punaiselle! Jos sinua huolestuttaa, ettet ehdi, jaksa tai pysty, testaa olisiko näistä keinoista sinulle apua.

 

Toivottavasti blogikirjoituksistamme on iloa – vinkkaa niistä ihmeessä myös eteenpäin!

 

Kuva: StockSnap.io


Tutustu lukion aloittavien kesäkursseihin

Uutuus syksyllä: Menesty lukiossa -kurssit