Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Santeri: hyvä pitkän matikan yo-arvosana tärkeä todistusvalinnassa

04.02.2019  |  Kuukauden oppilaat

BOOSTViime syksynä lukion aloittanut Santeri Lehtonen, 16, opiskelee pitkää matematiikkaa haaveenaan päästä lukion jälkeen kauppakorkeaan. Koska matikan kurssit tuntuivat koulussa haastavilta, hän halusi vahvistaa oppimistaan viikoittaisessa kertausryhmässä. Miten matikan kertaus sujui, kun opettaja ja oppilaat tapasivat netin välityksellä?

Kun lukion pitkän matematiikan laskut eivät enää sujuneet 2. kurssin aikana, espoolainen Santeri Lehtonen alkoi miettiä, mitä hänen tulisi asialle tehdä.

- Ajattelin, että olisi helpompi pärjätä matikassa, kun tulee ekstrakurssille ja saa tukiopetusta. En matikassa mitenkään hirveän lahjakas ole, niin en välttämättä itsekseni opiskellessani ymmärrä kaikkea.

Pitkän matematiikan osaaminen on Santerille tärkeää, koska hän aikoo kirjoittaa sen ylioppilaskokeessa ja pyrkiä lukion jälkeen kauppikseen. Kauppatiede on yksi monista aloista, joiden todistusvalinnassa pitkästä matematiikasta saa hyvät lähtöpisteet.

Lukiolaisten kertausryhmän Santeri löysi isoveljensä kautta: veli oli aiemmin käynyt TutorHousen kursseilla ja hänen suositustensa johdosta Santeri päätti ilmoittautua mukaan. 3. jakson alussa Santeri aloitti MAA3-kurssin viikoittaisen kertaamisen Petri Kuukkasen vetämässä online-ryhmässä.

- Oli ihan eka kerta, kun olin online-ryhmässä. Ajattelin aluksi, että siellä on varmaan vaikeaa selittää opettajalle mitä tarkoitan, mutta se olikin aika helppoa. Tykkäsin siitä tosi paljon, käytännössä se toimi samalla lailla kuin normitunti, Santeri kertoo.

Jokaisen opetuskerran aikana kurssilaiset syventyivät koulun tunneilla käsiteltyyn teoriaan ja harjoittelivat haastavilta tuntuvia kohtia.

- Katsottiin aina, mihin asti oltiin päästy koulun oppitunneilla ja käytiin läpi niitä perusasioita. Sen jälkeen alettiin laskea, koska sitenhän sitä oppii parhaiten. Käytiin myös vaikeimpia tehtäviä yhdessä läpi, Santeri kuvailee tyypillistä opetuskertaa.

Santeri koki, että pienryhmässä kertaaminen kehitti hänen matematiikan taitojaan, joten tuleva kurssikoe ei stressaa liikaa.

- Nyt on paljon parempi fiilis mennä matikan kokeeseen kuin viime jaksossa. En ole ihan hukassa, hän nauraa.

 

Haluatko parantaa osaamistasi lukion matikassa, kemiassa tai fysiikassa? 3. jakson kertausryhmät alkavat 7.1.2020 lähtien. Aikataulut ja kurssikuvaukset löydät täältä:

TUTUSTU LUKIOLAISTEN KERTAUSRYHMIIN