Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Jaakko:  Puhesyntetisaattori auttaa opiskelussani

30.01.2016  |  Kuukauden oppilaat

Jaakko Marttila Jaakko Marttila, 21, on ollut TutorHousen oppilaana jo vuoden ja tehnyt päämäärätietoisesti töitä kielten arvosanojen eteen. TutorHousen opettajan lisäksi opiskelun apuna on kannettava tietokone ja siinä ruudunlukuohjelma, joka välittää näytöllä olevan tekstin puhesyntetisaattorin avustuksella. Syksyllä 2015 ylioppilaaksi kirjoittanut Jaakko tähtää nyt äidinkielen ja terveystiedon arvosanojen korottamiseen.

Näin Jaakko Marttila kertoo opiskelustaan TutorHousella:

”Opiskelen TutorHousen opettajan kanssa tällä hetkellä äidinkieltä, mutta olen saanut lisäopetusta myös ruotsissa ja englannissa. Tavoitteenani on korottaa äidinkielen ylioppilaskokeen arvosanaa ensi keväänä.

Ruotsin ja englannin preppaus kyllä hyödytti. Varmuus parani ja vaikeita osa-alueita tuli hiottua opettajan kanssa välillä kolmekin kertaa viikossa, kun kokeet lähestyivät. Eri aineet myös tukevat toisiaan. Esimerkiksi kielissä olen saanut opettajilta opiskeluvinkkejä, joita on helppo soveltaa englannista ruotsiin ja toisinpäin. Myös kirjoittamisessa kehittyminen auttaa muissa aineissa."

Kotiopetus ei tuo ryhmäpainetta


"Opetus on meillä kotona. Kyllähän se vähän jännitti, mutta ajattelin sen olevan hyvä asia, että ollaan opettajan kanssa kaksin. Silloin ei ole ryhmäpainetta, vaan aikaa keskittyä niihin vaikeisiin juttuihin. Kaikki opettajani ovat olleet tosi avoimia ja heidän kanssaan olemme saaneet homman kulkemaan. Tunnit ovat rentoja ja opettavaisia. Paikalla ei ole oikeastaan väliä: keskittyminen on helppoa, kun on fokus kohdallaan.

Äidinkielenopettajani kanssa yleensä käydään läksyt läpi kohta kohdalta. Olen tehnyt esimerkiksi vanhojen yo-kokeiden tekstitaitoja ja opettajan kanssa pohdimme, mikä vastauksessa on hyvää, mikä huonoa ja miten sitä voisi kehittää. Yksilöopetuksessa palautteen ja neuvot saa heti. Se on paljon opettavampaa, kun opettaja ehtii kertomaan mitä pitäisi olla toisin tai tuoda paremmin esille, jotta tehtävästä saisi lisää pisteitä."

Tulevaisuus vielä avoin

"Vaihtoehdot tulevaisuuden suhteen ovat vielä auki, mutta kyllä sitä tulee mietittyä. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja se on ollut vahvuuteni, mutta TutorHousen opetus on auttanut esimerkiksi jäsentelyssä ja tekstin tuottamisessa.

Suosittelen lisäopetusta sellaiselle, joka kokee, että on vaikeuksia jonkun tietyn aineen kanssa tai ettei saa ryhmäopetuksessa ajatuksesta kiinni. Opettajan kanssa edetään oppilaan ehdoilla, eikä valmista pakettia ole. Läksyistä ei kannata yllättyä: jotain pitää tehdä itsekin, jotta taidot jalostuvat.”

Lataa ilmainen opiskelutekniikkaopas!