Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Lisäopetus auttoi Esteriä koulun ja vaativan harrastuksen yhdistämisessä

31.05.2017  |  Kuukauden oppilaat

Haittaako harrastus koulua? Lisäopetuksesta voi olla apua.

15-vuotias Ester Poussot viimeistelee yhdeksättä luokkaa Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Koulunkäynnin ohella myös baletti vie suuren osan ysiluokkalaisen ajasta. Lisäopetuksessa Ester on vahvistanut pohjatietojaan matematiikassa ja opetus on motivoinut panostamaan matikan opiskeluun enemmän kuin aikaisemmin.


Miten alunperin päädyit TutorHousen oppilaaksi?

“En ehtinyt oikeastaan jännittää asiaa, koska aloitin yksityisopetuksessa vähän yhtäkkiä - äiti oli kuullut lisäopetuksesta ja ilmoitti sitten, että joulun jälkeen aloitan. Olin silloin aika huono matikassa ja se on ollut suurin haaste etenkin, kun on vaativa harrastus. Käyn balettitreeneissä kuusi kertaa viikossa. Kevään ajan kävin lisäopetuksessa kerran viikossa.”

Onko aikaa vievän harrastuksen ja koulunkäynnin yhdistäminen hankalaa?

“Lisäopetus on helpottanut sitä paljon. TutorHousella käyminen ei tunnu raskaalta, vaikka treenejä onkin paljon. On kiva, että on ollut joku pähkäilemässä tehtäviä kanssani. Aikaisemmin kotona läksyjä tehdessä helposti vain lopetti tehtävien tekemisen, jos ei osannut tai päässyt siinä eteenpäin. On kivempaa, että voi opettajan kanssa käydä niitä läpi ja saa apua ongelmakohdissa.”

Millainen TutorHousen opettajasi on?

“Olemme tulleet tosi hyvin toimeen. Hän myös muokkasi opetustyyliään minulle sopivammaksi alussa. Tykkään ensin itse pohtia ja kokeilla tehtävän ratkaisua, ja opettaja auttaa ja neuvoo vasta sitten, kun en pääse eteenpäin tai tehtävä menee väärin.”

Miten lisäopetus on sujunut?

“Olin aiempina vuosina pudonnut matikassa kärryiltä, mutta nyt olen päässyt muiden kanssa samalle tasolle. Nyt kun perusasiat ovat taas kunnossa, on helpompi opetella myös uutta. Ennen esimerkiksi sanallisia tehtäviä tehdessä kyllä tiesin, mitä haetaan, mutten tienny,t miten voisin ne laskea. Lisäopetuksessa olemme harjoitelleet matikan valtakunnallisiin kokeisiin. Kävimme läpi kaikki matikan osa-alueet, kuten geometrian, tilastot ja niin edelleen.”

Kenelle suosittelisit lisäopetusta?

“Ainakin sellaisille, joilta puuttuu pohjatiedot tai haluaisi parantaa niitä. Jos tuntuu, ettei jotain ole jäänyt päähän tai jäänyt häiritsemään, lisäopetuksesta on apua!”

 

Online-matikkaluokat yläkoululaisille