« takaisin blogin etusivulle

Lisäopetus taipuu yksilöllisiin tarpeisiin

17.06.2016  |  Vanhemmille, Oppiminen ja motivaatio

tietokone_ja_keksit.jpg

Yksityisopetus, lisäopetus, pienryhmäopetus tai lisävalmennus ovat monelle vielä suhteellisen tuntemattomia käsitteitä. TutorHouse on ollut mukana muodostamassa aidosti uutta palvelualuetta, lisäopetusta kaikenikäisille koululaisille ja opiskelijoille.

Yksityisopetus ei ole uusi asia. Aina on ollut tilanteita, joissa oppilaat ovat saaneet yksityisesti opetusta esimerkiksi kesällä tai lukuvuoden aikana, jos arvosanoja on haluttu parantaa. Aiemmin vanhemmilla ei vain ole ollut puhelinnumeroa, johon soittaa tällaisessa tilanteessa. Opettajan taustojen tarkistamiseen ei ole ollut mahdollisuutta, eikä siten laatutakuutakaan.


Siksi vanhemmat eivät välttämättä enää uskalla poimia kaupan ilmoitustaululta lappua, sillä odotusten täyttymisestä ei ole varmuutta. Ammattitaitoinen opettaja pystyy paremmin vastaamaan jokaisen oppilaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Täyskäännöksiä koulumenestykseen

TutorHousen perustamisen taustalla on se, että vanhemmat ovat entistä kiinnostuneempia lastensa koulumenestyksestä ja tulevaisuudesta. He haluavat olla myös mukana vaikuttamassa siihen. Lisävalmennuksella on päästy lyhyessä ajassa välillä uskomattomaltakin tuntuviin tuloksiin. Motivaatiossa ja koulumenestyksessä on saatu aikaan valtavia täyskäännöksiä ja osaamista on vahvistettu.

Julkisen koulutuksen laatuun lisäopetus ei kytkeydy. Kaikki suomalaiset saavat erittäin korkeatasoisen opetuksen halutessaan, ja näin kuuluu olla myös jatkossa – koulutukseen on panostettava. Julkisena järjestelmänä sen on kuitenkin vaikeampi taipua yksilöllisiin tarpeisiin, kuten opetukseen loma-aikoina tai viikonloppuna. Kun koulujen ovet sulkeutuvat iltapäivällä, TutorHousen päivä alkaa.

Lisäopetuspalveluita voi käyttää mistä tahansa päin Suomea. Jos paikkakunnalta ei aiemmin ole löytynyt koulun ulkopuolista apua esimerkiksi lukion pitkään matematiikkaan, on päteviä opettajia nyt saatavilla. Opettaja tulee oppilaan kotiin Skypen kautta ja vaikuttavuus on sama kuin lähiopetuksessakin.

Lue lisää yksityisopetuksesta täältä!

Perheet pitävät opetussijoitusta kannattavana

Vaikka yksityisopetus saattaa maksaa pidempään jatkuessaan yhtä paljon kuin muutkin tavoitteelliset harrastukset, perheet ovat kokeneet koulumenestykseen panostamisen kannattavaksi. Kuten muutkin harrastusmenot, lisäopetus voi olla suuri panostus perheeltä. Toisaalta lisäopetus on myös verrattavissa muihin asiantuntijapalveluihin – ammattitaitoiset opettajat kun ovat oman alansa huippuasiantuntijoita.

TutorHouse mahdollistaa myös opiskelun pienryhmissä, joissa lapset ja nuoret oppivat opettajan lisäksi myös toisiltaan. Pienryhmässä opiskellessa myös yhden oppitunnin hinta laskee - vaikutus oppimiseen sen sijaan on sama ellei jopa parempi. Tulokset puhuvat puolestaan, kun yhdeksän kymmenestä oppilaasta pääsee tavoitteisiinsa. Oppilaidemme menestystarinoista voit lukea lisää täältä.

Pyydä maksuton opetustarpeen kartoitus

 

Luetuimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat blogikirjoitukset sähköpostiisi.