Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Linnean äidinkielen taito koheni online-yksityisopetuksessa

19.12.2018  |  Kuukauden oppilaat

LinneaK.Lahtelainen Linnea Koskinen, 18, tapaa yksityisopettajan viikoittain netin välityksellä. Äidinkielen taitojaan hiova abi on kehittynyt kirjoittajana ja saanut rutkasti itsevarmuutta lähestyviin ylioppilaskokeisiin.

Miten alun perin päädyit TutorHousen oppilaaksi?

- Lukion alussa olin vaihto-oppilaana Amerikassa. Opin englantia tosi paljon ja kun palasin kotiin, halusin saada suomen kielen samalle tasolle. Kaipasin kirjoittamiseen rutiinia ja halusin oppia kirjoittamaan pohtivaa tekstiä ja hioa kielioppia. Löysin TutorHousen netistä ja otimme äidin kanssa yhteyttä. Viime syksystä lähtien olen saanut lisäopetusta kerran viikossa, joskus joka toinen viikko.

 

Millaista opetuksen aloittaminen TutorHousella oli?

- Aluksi jännitti tosi paljon! Ensimmäisellä kerralla opettaja teki alkukartoituksen, josta kävi ilmi, että mulla kehittämisen kohteita olivat lauserakenteet ja pilkutus. Opetus ei ollutkaan perus ”kynä, paperi ja istutaan tunnilla” -meininkiä, vaan teimme asioita monipuolisemmin ja pystyin kysyä aina kun halusin.

 

Millainen on tavallinen opetuskerta TutorHousella?

- Yleensä käymme läpi tekemiäni tehtäviä tai kirjottamani esseen. Kerron opettajalle, jos on ollut hankaluuksia ja mietimme yhdessä, miten voisin korjata virheet tai parantaa lauseita. Voin kysyä ja saada apua, jos olen joutunut olemaan pois koulusta kilpaurheiluharrastuksen takia, tai jos asioita on käyty pintapuolisemmin koulussa läpi.

 

Oletko oppinut jotain uusia opiskelutekniikoita lisäopetuksessa?

- Mulla on lukihäiriö, joten on hyvä, että opettaja kehottaa tarkistamaan monta kertaa, koska omia virheitä ei huomaa niin helposti. Olen oppinut, että käyn läpi lauseen kerrallaan, katson missä on predikaatti, mikä on pää- ja sivulause ja mihin tulee pilkku.

 

Tapaat yksityisopettajan aina netin välityksellä. Miltä online-opiskelu on tuntunut?

- Verkko-oppimisympäristössä voin olla rauhassa ja keskittyä kunnolla. Ei tarvitse jännittää. Se on ihan normaali tunti, mutta tulee tehtyä tehokkaasti ja opittua tuplasti, kun voi edetä omaan tahtiin. Koulussa edetään aika nopeasti ja itse tarvitsen enemmän aikaa oppiakseni. Lisäopetustunneilla käytämme samaa oppikirjaa kuin koulussa, joten opekin tietää mitä asioita koulussa on käsitelty ja tietty yhtenäisyys säilyy.

 

Miten lisäopetus näkyy oppimisessasi ja opiskelussa?

- Tekstini ovat paljon yhtenäisempiä ja hallitsen eri tekstityypit paremmin. Hahmotan myös mitä pitää pohtia lukutaidon kokeessa. Koulussa opettajakin sanoi, että parannusta on tapahtunut. Tämä on ollut tosi hyvä juttu, ei mun äidinkielentaito olisi näin hyvä ellen olisi käynyt lisäopetuksessa.

 

Kirjoitat äidinkielen ylioppilaskokeen ensi keväänä. Millainen fiilis sinulla on sen suhteen?

- On luottavainen olo, koska tiedän, että osaan kirjottaa hyvin. Vaikka tulisi millaisia aiheita, niin osaan lähteä pohtimaan niitä ja jakaa tehtävänannon osiin. Lisäopetuksessa lähdemme seuraavaksi käymään läpi pohjatekstejä ja katsomaan millaisia asioita niissä on hyvä huomioida.

 

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

- Haluan hakea yliopistoon tekniselle puolelle tuotantotaloutta opiskelemaan. Tulevaisuudessa työelämässä joudun varmasti viestimään erilaisissa sovelluksissa ja sähköpostilla, joten on tarpeellista hallita äidinkieli hyvin.

 

Haluatko lisäopetusta jakson aikana tai esimerkiksi koekertauksen avuksi?

Pyydä maksuton opetustarpeen kartoitus