« takaisin blogin etusivulle

Linkkilista: ruotsin kielioppitehtäviä

10.08.2017  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Yläkoulu

Lisätehtäviä lukio ruotsi 

Tarvitsetko apua ruotsin opiskeluun? Kielioppia ja ruotsin kielen taitoa voi parantaa myös opiskelemalla netissä itsenäisesti. Niiden avulla on myös kätevä kerrata kieltä, mikäli ruotsi ei suju enää entiseen malliin.

Lue myös blogijuttumme ruotsin keskeisimmistä kielioppiasioista, jotka kannattaa ottaa haltuun! Voit poimia allaolevien linkkien tehtävistä oleellisimpiin teemoihin liittyvät ja panostaa niihin, mikäli aikaa on käytettävissäsi rajallisesti.


Ruotsin kielen valmentava kurssi Nätfräsch

Jyväskylän yliopiston kielikeskus on julkaissut kokonaisen valmentavan ruotsin kielen kurssin. Sen avulla voit opiskella itsenäisesti kielioppia, kirjoittamista sekä luetun- ja kuullunymmärtämistä. Kurssi-infossa kerrotaan, että kurssin voivat suorittaa Jyväskylän yliopiston ja avoimen yliopiston opiskelijat. Tehtävät ovat kuitenkin avoimia kaikille, joten voit hyvin tehdä niitä omaksi iloksesi!

Opetushallituksen materiaalit: Svenska som andra språk

Tältä sivulta löytyy niin kielioppi- kuin sanastotehtäviäkin eri teemoista.

Yle kielet

Abitreenien lisäksi Ylen sivuilta löytyy päätähuimaava määrä erilaisia kertaamiseen ja omaksi iloksi opiskeluun soveltuvia tehtäviä ja materiaaleja.

Babbel

Jos osaat englantia, myös Babbelin avulla voi treenata ruotsia! Alussa on mahdollisuus valita taso, joko aloittelija tai edistynyt. Myös puhelinsovellus on saatavilla.

Duolingo

Toinen englannin kieltä taitaville sopiva sovellus. Aloittaessasi Duolingon käytön voit testata oman lähtötasosi, joten tehtävät ovat heti sopivan haasteellisia.

Mikäli edellä esitellyistä ei löytynyt vielä sopivaa, niin kurkkaa Svenska institutetin listaus nettisivuista, joiden avulla voi opetella ruotsia!


Lukioruotsin perusteet haltuun 5 viikossa?

Hyppää Språktågin kyytiin

Lue lisää aiheesta: Opiskelutekniikka, Lukio, Yläkoulu