Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Linkkilista: ruotsin kielioppitehtäviä

10.08.2017  |  Opiskelutekniikka, Lukio, Yläkoulu

Lisätehtäviä lukio ruotsi Juttua päivitetty 15.10.2019

Tarvitsetko apua ruotsin opiskeluun? Kielioppia ja ruotsin kielen taitoa voi parantaa myös opiskelemalla netissä itsenäisesti. Näiden tehtävien avulla on myös kätevä kerrata kieltä, mikäli ruotsi ei suju enää entiseen malliin.

Lue myös blogijuttumme ruotsin keskeisimmistä kielioppiasioista, jotka kannattaa ottaa haltuun! Voit poimia allaolevien linkkien tehtävistä oleellisimpiin teemoihin liittyvät ja panostaa niihin, mikäli aikaa on käytettävissäsi rajallisesti.

Ruotsin kielen valmentava kurssi Nätfräsch

Jyväskylän yliopiston kielikeskus on julkaissut kokonaisen valmentavan ruotsin kielen kurssin. Sen avulla voit opiskella itsenäisesti kielioppia, kirjoittamista sekä luetun- ja kuullunymmärtämistä. Kurssi-infossa kerrotaan, että kurssin voivat suorittaa Jyväskylän yliopiston ja avoimen yliopiston opiskelijat. Tehtävät ovat kuitenkin avoimia kaikille, joten voit hyvin tehdä niitä omaksi iloksesi!

Yle kielet

Abitreenien lisäksi Ylen sivuilta löytyy päätähuimaava määrä erilaisia kertaamiseen ja omaksi iloksi opiskeluun soveltuvia tehtäviä ja materiaaleja. Näillä pääsee alkuun, vaikka ruotsin opiskelusta olisi vierähtänyt jo pidempikin tovi!

Babbel

Jos osaat englantia, myös Babbelin avulla voi treenata ruotsia! Alussa on mahdollisuus valita taso, joko aloittelija tai edistynyt. Myös puhelinsovellus on saatavilla. Sitä onkin erityisen kätevä näpytellä vaikka bussimatkalla.

Duolingo

Toinen englannin kieltä taitaville sopiva sovellus. Aloittaessasi Duolingon käytön voit testata oman lähtötasosi, joten tehtävät ovat heti sopivan haasteellisia. Etenkin sanaston ja erilaisten fraasien treenaamiseen Duolingo sopii hyvin. Sovellus myös muistuttaa sinua, jos et ole vähään aikaan harjoitellut!

Valmistaudutko ylioppilaskirjoituksiin?

Kurkkaa myös postaukset kuuntelukokeeseen harjoittelemisesta ja kirjallisen kokeen vinkeistä!


Jos tuntuu, että tarvitset ruotsin preppaamiseen apua, yksityisopetus on tehokas vaihtoehto!

TUTUSTU YKSITYISOPETUKSEEN