« takaisin blogin etusivulle

Roope Holopainen: Lääkiksen pääsykoe läpi online-opetuksella

15.10.2015  |  Kuukauden oppilaat

Roope HolopainenLääketieteen opiskelija Roope Holopainen, 22, Järvenpäästä  saavutti unelmiensa opiskelupaikan kovan motivaation ja TutorHousen kemian ja fysiikan lisäopetuksen avulla. 

Roope uusi kemian ja fysiikan ylioppilaskokeet saaden kemiasta parhaan arvosanan. Sen jälkeen oli vuorossa lääkiksen pääsykoe, jonka hän myös selätti online-opetuksen avulla.

”Opiskelen ensimmäistä vuotta lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa, Kuopiossa. Opiskelu lääkiksessä on lähtenyt hyvin käyntiin.. Näin alussa käydään tietysti aika paljon ihan perusjuttuja. Olen halunnut opiskelemaan lääkikseen jo lukion ensimmäisestä luokasta lähtien, mutta lukion aikana opiskelumotivaationi oli vähän huonompi.

Olin sellainen keskitason oppilas. Ensimmäisellä hakukerralla en päässyt sisään, mutta armeijan jälkeen motivaatiota pääsykokeisiin lukemiseen alkoi löytyä paremmin."

Miten päästä lääkikseen – kaverin suosituksesta TutorHouselle


"Kuulin TutorHousesta perhetutulta, jonka poika on lähes ammattitason urheilija ja tarvinnut sen vuoksi ylimääräistä opetusta. Hänen hyvät kokemuksensa innostivat minutkin kokeilemaan opetusta Skypen välityksellä. Otin TutorHousella oppitunteja kemiassa ja fysiikassa parin kuukauden ajan ennen varsinaisen valmennuskurssin alkamista.

Oli tosi tärkeää, että pääsimme nopeasti samalle aaltopituudelle opettajani Jannen kanssa. Hänellä oli valmiudet vastata kaikkiin kysymyksiini ja aika nopeasti tunneista tuli sellaisia hybridejä, joilla opiskeltiin sekä kemiaa että fysiikkaa sekaisin.

Opiskelin tosi paljon itsenäisesti, joten minulla oli valmiiksi hyvät pohjatiedot. Janne-opelta pystyin kuitenkin kysymään juuri ne vaikeimmat asiat, joita en itse saanut ratkaistua. Häneltä sain hyviä ja havainnollistavia esimerkkejä siitä, miten eri tyyppisiä vaikeampia tehtäviä lasketaan. Kävin uusimassa kemian ja fysiikan ylioppilaskirjoitukset hyvällä menestyksellä: kemiasta sain laudaturin, joka auttoi pääsykokeen lähtöpisteissä."

Online-opetus on joustavaa


”Opetus Skypen avulla oli joustavaa. Ennakkoon ajattelin lähinnä, että opetuksessa voi tulla yhteyksiin liittyviä teknisiä ongelmia. Kyllähän niitä tulikin, mutta ne eivät olleet kovin pahoja. Aloitus saattoi vähän myöhästyä niiden takia, mutta sitten jatkettiin lopussa vähän pidempään. Pystyimme myös sopimaan keskenämme opetusaikoja molempien aikataulujen mukaisesti, jos alkuperäinen viikonpäivä ei vaikka sopinutkaan.

Skype oli yllättävän monikäyttöinen, kun kameralle sai vaikka piirrettyä kaavojakin. Ero tavalliseen luokkaopetukseen on tietysti se, että se oli kahdenkeskistä. Se ei oikeastaan haitannut, että opettaja ei ollut fyysisesti läsnä. Ainoa ongelma oli ehkä välillä, kun itse yritin näyttää jotain kuvaa tai tehtävää, eikä se aina osunut ihan kameran kuvaan. Opettajalta kameran käyttö sujui paremmin.

TutorHousen opetusta suosittelisin esimerkiksi sellaisille, jotka tarvitsevat lisäopetusta oman opiskelun tueksi. Opettajan kanssa ajan voi käyttää sitten niiden vaikeimpien juttujen läpikäymiseen.”

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ