« takaisin blogin etusivulle

Abi Kira: "Lisäopetus rytmitti psykologian yo-kirjoituksiin lukemista"

03.02.2017  |  Kuukauden oppilaat

Kira Pakarisen, 19, ensimmäinen oppitunti TutorHousella oli jo vuonna 2012. Nyt lukion abiturientti Kira on ehtinyt saada lisäopetusta niin matematiikassa, englannissa kuin psykologiassakin.

Kira Pakarinen

Miten alun perin päädyit TutorHousen oppilaaksi?

”Varmaan sanoin äidille, että nyt tarvitsen apua opiskelussa! Äiti sitten selvitteli vaihtoehtoja netistä. TutorHouse vaikutti hyvältä, kun heti kysyttiin oppilaan tarvetta ja opetusta pystyttiin muokkaamaan juuri sen mukaan. Myös sijainti Kampissa on hyvä, tänne on helppo tulla.”

Mitä ajattelit opetuksesta etukäteen? Millaiseksi se osoittautui?

”Tulin lisäopetukseen omasta aloitteestani, mutta kai ennen ensimmäistä kertaa vähän jännitti. Mutta se olikin tosi jees! Olen aina tullut TutorHouselle mielelläni, koska olen saanut täältä apua ja kokemukset ovat olleet positiivisia.”

Millaista yksityisopetus on ollut?

”Se riippuu tosi paljon aineesta. Reaali, kieli ja matikka ovat kaikki erilaisia. Periaatteessa ollaan keskitytty siihen, mikä on vaikeinta. Opettaja ei anna valmiita vastauksia, vaan laittaa aivot työskentelemään. Opettaja kannustaa yrittämään ensin itse ja auttaa sitten tarvittaessa eteenpäin.

On hyvä, että pitää itse oikeasti miettiä! Esimerkiksi englannissa ja psykologiassa tein esseitä, jotka opettaja sitten tarkisti ja niistä sai henkilökohtaista palautetta. Silloin saa juuri itselleen parhaat vinkit, kun kaikki ovat kuitenkin erilaisia kirjoittajia.

On ollut kiva, kun on ollut joku, jolta kysyä aina kun ei ymmärrä jotain. Kaikki opettajat ovat olleet tosi mukavia!”

Miten TutorHousen opetus on näkynyt oppimisessasi?

”Se on ollut tosi hyödyllistä ja tällainen lisäopetus on motivoinut vielä enemmän. Etenkin kun kertasin psykologian ylppäreihin, niin se rytmitti opiskelua. Oli aina pakko lukea seuraava kirja tuntia varten, koska sitä käsiteltiin opettajan kanssa seuraavalla kerralla. Hyödyt näkyivät tosi nopeasti, kun heti keskityttiin minulle vaikeisiin asioihin ja tuli ahaa-elämyksiä.

Samalla saa tietynlaista itsevarmuutta, kun saa opettajalta hyvää palautetta. Isommassa luokassa opettaja ei välttämättä ehdi kannustamaan samalla tavalla.”

Mitä aiot tehdä lukion jälkeen?

”Aion pitää välivuoden, koska opiskelua on ollut nyt niin paljon. Tiedän, että haluan opiskelemaan ulkomaille sen jälkeen. Etenkin ulkomaille hakiessa ylppärit ovat tärkeät, kun ei ole pääsykokeita, joten niihin aion panostaa kunnolla.”

Kenelle suosittelisit TutorHousen lisäopetusta?

”Oikeastaan kaikille! Niille, jotka tarvitsee pientä jeesiä opiskeluun. Lisäopetus on erittäin hyvä, varsinkin jos haluaa enemmän henkilökohtaista opetusta ja keskittyä juuri niihin omiin heikkouksiin.

Siitä saa samalla itsevarmuutta, kun on päässyt niiden itsestä vaikeilta tuntuvien asioiden läpi. Tulee helpotuksen tunne, kun osaakin ne!”

Pyydä maksuton opetustarpeen kartoitus

Lue lisää aiheesta: Kuukauden oppilaat