« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Essi: "Töitä tekemällä voi parantaa koulumenestystään"

16.11.2015  |  Kuukauden oppilaat

essi ruuska.jpgEssi Ruuska, 19, sai lisäopetusta käydessään englanninkielistä IB-lukiota. TutorHousen oppilas hänestä tuli jo yläkoulussa, kun perhe palasi ulkomailta Suomeen ja Essin piti kiriä luokkatoverinsa fysiikassa. Valmentavassa opetuksessa Essi huomasi myös, kuinka paljon merkitystä omalla työpanoksella on koulumenestykseen.

”Kirjoitin ylioppilaaksi viime keväänä ja nyt olen aloittanut kauppatieteiden opiskelun Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella. TutorHousen oppilas olin useamman vuoden ajan yläkoulussa ja lukiossa.

Kaikki lähti siitä, kun perheemme palasi Suomeen ulkomailta. Koko kahdeksannen luokan fysiikka oli jäänyt minulta väliin, ja etsimme opettajaa, jonka avulla saisin sen käytyä tiiviissä tahdissa. TutorHousella aloitin fysiikan opiskelun tammikuussa ja koko vuoden asiat oli käyty toukokuuhun mennessä. Teimme opettajan kanssa pari tuntia töitä lähes viikoittain.

Etukäteen jännitti vähän, että millaista opetus on kun ollaan kahdestaan opettajan kanssa ja miten intensiivistä se on. Aika keskittymistä vaativaa se olikin. Ei ollut esimerkiksi mahdollista jättää mitään osa-alueita tekemättä, vaan on pakko olla koko ajan sataprosenttisesti läsnä tunneilla."

Opettajien kannustus rohkaisi uurastamaan

"Molemmat opettajani olivat tosi kannustavia, mikä motivoi tekemään töitä. Suosittelisinkin lisäopetusta sellaisille opiskelijoille, jotka haluavat onnistua koulussa, välittävät menestyksestään ja ovat myös valmiita tekemään vähän extraa kouluhommien eteen.

Opetusta sain fysiikan lisäksi kemiassa ja matematiikassa.

Koska fysiikka ja kemia eivät olleet vahvuuksiani, niissä piti oikeastaan käydä melkein kaikki läpi. Matematiikassa sen sijaan pystyimme paremmin keskittymään niihin osa-alueisiin, jotka olivat minulle epäselviä ja kävimme läpi vanhat kokeet, jotta sain varmuutta osaamiseeni.

Muutos yläasteen ja lukion välissä on aika iso. IB-lukiossa opiskelu on tosi intensiivistä, sillä  esimerkiksi kirjoituksissa on suoritettava kaikki aineet samaan aikaan. Viime keväänä minulla oli siis kuudet kirjoitukset, joissa kysyttiin kaikki kahden vuoden aikana käydyt asiat.

Sain TutorHousella lisäopetusta vain matemaattisissa aineissa, joten niissä opittuja opiskelutekniikoita on vähän vaikeampi siirtää esimerkiksi lukuaineisiin. Huomasin kuitenkin esimerkiksi matematiikan tehtäviä laskiessa, että omalla panoksella on väliä: töitä tekemällä asiat voi todella oppia."

Matematiikan sparrauskurssit lukiolaisille