Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Anna Sofia: "IB-matematiikan lisäopetus toi itsevarmuutta"

31.03.2016  |  Kuukauden oppilaat

anna sofia pasanen.jpgAnna Sofia Pasanen huomasi vaihto-oppilasvuotensa jälkeen, että matematiikka tuntui aiempaa hankalammalta. Lukion matematiikan yksityisopetus TutorHousessa toi kaivattuja lisäselityksiä monimutkaisempien teorioiden kiemuroihin.

Näin Anna Sofia Pasanen, 18, kertoo kokemuksistaan:

”Opiskelen Etelä-Tapiolan lukiossa toista vuotta ja olen IB-linjalla. TutorHousella saan opetusta IB:n standard level –matematiikassa, joka vastaa lukion pitkää matematiikkaa. Minulle hankaluuksia tuotti alunperin ristiriita opettajan opetustyylin ja oman oppimistekniikkani välillä. Kaipasin tarkempia selityksiä monimutkaisiin asioihin eikä itseopiskelu kirjasta enää riittänyt.

Huomasin itse, että läksyihin alkoi mennä yksinkertaisesti liikaa aikaa. Olin tottunut siihen, että kotona pystyi aloittamaan heti tehtävien tekemisestä. Jouduin kuitenkin käyttämään tosi paljon aikaa teorian opetteluun kotona ja kun vihdoin pääsin läksytehtäviin, oli jo myöhä. Lukion matematiikka kävi pitemmän päälle raskaaksi ja niinpä päädyin oppilaaksi TutorHouselle."

"Tutor-opetus rohkaisi minua"


"TutorHousen matematiikan tunneilla olen käynyt vuoden alusta. Aluksi kävin aika usein, kun valmistauduin koeviikkoon. Monesti opiskelemme opettajan kanssa matikan tunnin asiat: käymme teoriaa läpi yksinkertaistettuna ja pilkomme asiat osiin. Sen jälkeen on helpompi tehdä haastavampiakin tehtäviä. Tutor-opetus on ollut rohkaisevaa!

En ollut koskaan aiemmin kaivannut lisäopetusta koulun ulkopuolella, joten aluksi olin vähän skeptinen. Mietin, että auttaakohan tämä ollenkaan. Samaan aikaan ajattelin, että parempi auttaa tai en tiedä, mitä teen!

Matematiikan opetus vastasi kuitenkin odotuksiini. Ei minusta varmaan koskaan tule matematiikkaneroa, mutta on ollut mukava todeta, ettei se matematiikka lopulta olekaan niin vaikeaa.

Kielet ja humanistiset aineet ovat vahvuuksiani ja matematiikka vaatii kyllä paljon enemmän panostusta. Lukion jälkeen toivoisin pääseväni opiskelemaan ulkomaille ehkä kauppatieteitä tai lakia, mutta en tiedä vielä ihan tarkasti.

Yksityisopetusta suosittelen sellaiselle, josta tuntuu että viikosta toiseen tunneilla menee liikaa asioita ohi ja alkaa jäädä läksyissä jälkeen. Merkki lisäopetuksen tarpeesta voi olla myös se, että huomaa hermostuvansa aina ennen tietyn oppiaineen tuntia, vaikka ei osaisi nimetä siihen välttämättä yksittäistä syytä. Lisäopetuksen tarve voi olla niin monesta asiasta kiinni!"