Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Yläkoululainen Anna: Hyvä seura vetää lisäopetukseen

13.03.2015  |  Kuukauden oppilaat

Anna HolappaHelsinkiläinen Anna Holappa pääsi kokeilemaan TutorHousen lisäopetusta saatuaan opiskeluun oikeuttavan lahjakortin.  Sen jälkeen hän on viihtynyt tunneilla hyvin. "Jos välillä tuntuu siltä, että ei jaksaisi lähteä, hyvä seura vetää puoleensa", Holappa kertoo.


Kuka olet ja mitä koulua käyt?
”Minun nimeni on Anna Holappa. Olen 15-vuotias ja käyn Kulosaaren yhteiskoulun 9. luokkaa.”

Mitä teet koulutyön ohessa?
”Olen harrastanut sirkusta jo 4-vuotiaasta saakka. Innoittajana harrastukselle toimi se, kun näin lapsena ensimmäisen kerran Moskovan suuren sirkuksen näytöksen. Tiesin, että sirkus on minun juttuni. Oma lajini on ilma-akrobatia, jota treenaan kaksi kertaa viikossa. ”

Miten kuulit TutorHousesta?
”Äiti sai ystäväperheeltään TutorHousen lahjakortin viime syksynä. Pääsin kokeilemaan TutorHousen opetusta. Heti kokeiluoppitunnin jälkeen innostuin asiasta. Ja kun selvisi, että ystäväperheen 9. luokkaa käyvä lapsi kävi myös TutorHousen opetuksessa, päätimme jatkossa käydä lisäopetuksessa yhdessä.”

Mitä pohdit ennen ensimmäistä opetuskertaa?
"Kaikenlaisia kysymyksiä pyöri mielessä ennen ensimmäistä kokeiluoppituntia: millainen opettaja oikein on, mitäköhän tästä oikein tulee, opinkohan minä oikeasti mitään?”

Missä oppiaineissa saatte valmennusta?
”Tapaamme opettajan kerran viikossa TutorHousen opetustiloissa. Opiskelemme yhdessä 9. luokan matematiikkaa, englanti ja ruotsia saman opettajan johdolla."

”Kunkin lisäopetusoppitunnin aiheet riippuvat esimerkiksi siitä, mikä kouluviikon teema on tuntunut vaikealta tai mikä koe on tulossa. Minulle henkilökohtaisesti kaikki nuo kolme ainetta on tuntunut vaikeilta. Ilmeisesti minulla on jonkintasoinen lukivaikeus, joka on tuonut oppimiseen lisähaastetta.”

Miten lisäopetus on näkynyt päiväkoulussa?
”Aloitimme lisäopetuksessa viime syksynä. Minulle henkilökohtaisesti esimerkiksi matematiikan harjoittelu on antanut lisää itsevarmuutta ja motivaatiota matikan opiskeluun. Se on näkynyt myös arvosanoissa.”

”Vastaavasti englannissa - kaiken muun englannin teemojen opettamisen ohessa - Riikka-opettajamme on tarjonnut erilaisia muistisääntöjä vieraiden sanojen muistamisen. Näitä muistisäätöjä on sitten hyvä käyttää esimerkiksi kokeiden aikana. Ja ne tuntuvat toimivan.”

Mikä on kaverin kanssa opiskelussa parasta?
”Hyvä ja hauska seura. TutorHousen tunneille on yleensä aina kiva tulla. Ja jos välillä tuntuu siltä, että ei jaksaisi lähteä viikoittaiseen tapaamiseen, hyvä seura vetää puoleensa. Opetuksessa saa jutella eri opetusteemoista ääneen kaverin kanssa – tauolla myös muistakin asioista.”

”Lisäksi tuntimme aikana kaveri voi myös auttaa. Kaverini neuvoi minua lisäopetustunnin aikana esimerkiksi siinä, kuinka englannin essee tulisi laatia. Englannin esseen tekeminen on ollut minulle aiemmin vaikeaa. Ja kun tiesin, että seuraavaan kokeeseen oli tulossa essee-tehtävä, sain siihen Riikka-opettajan lisäksi vinkkejä myös kaveriltani.”

Mikä sinusta tulee isona?
Kevään yhteishaussa olen hakenut sekä lukioon että amikseen. Varsinaisesti en vielä tiedä muuta tulevasta kuin sen, että lukion tai amiksen tutkinnon jälkeen aion mennä armeijaan.”

Mitä haluaisit sanoa niille koululaisille ja lukiolaisille, jotka harkitsevat TutorHousen valmentavaa lisäopetusta eri oppiaineissa?
”Kannattaa tulla kokeilemaan. Siinä ei ainakaan menetä mitään. Päinvastoin jo yhden tunnin aikana saa hyvän kuvan, miten lisäopetus sujuu open kanssa kahdestaan tai sitten yhdessä kaverin kanssa.”JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ