« takaisin blogin etusivulle

Abi Aarni: ”Ei lukiossa kukaan enää ihmettele, jos panostaa omaan oppimiseen”

30.10.2017  |  Kuukauden oppilaat

aarni-327520-edited.png

Aarni Hyökki, 19-vuotias abiturientti Tuusulan lukiosta, painaa tänä syksynä ylioppilaslakin päähänsä. Syksyn viimeiset ylioppilaskirjoitukset ovat jo ohi ja niistä Aarni odottelee vielä lopullisia tuloksia.

TutorHousen lisäopetuksessa Aarni kävi ensimmäisen kerran jo lukion ensimmäisellä luokalla. Ajatus lisäopetuksesta lähti Aarnilta itseltään ja TutorHousen nimeen hän törmäsikin netissä. Koska lukion alku oli lähtenyt sujumaan hieman takkuillen, oli äitikin sitä mieltä, että opetusta kannattaisi kokeilla. Päätös osoittautui hyväksi nopeasti.

Lukion aikana Aarni on saanut lisäopetusta pääasiassa ruotsissa ja lisäksi äidinkielessä.

– Kun on ensimmäinen oppitunti uuden opettajan kanssa, niin yleensä kerron vähän ensin itsestäni ja missä asioissa tarvitsisin apua. Yhdessä opettajan kanssa yritetään myös selvittää ongelmakohtia, Aarni kuvailee. Opetuksessa lähdetään perusasioista liikkeelle, rakennetaan pohjaa ja puretaan eteen tulevia ongelmia.

– Esimerkiksi kieliä opiskellessa voi olla vaikea tietää, mistä kannattaisi aloittaa. Kun ylppäreihin on kuusi kirjaa, niin joutuu miettimään, että lähtisikö liikkeelle vain sanastojen lukemisesta vai mitä kannattaisi tehdä. Opettaja ohjaa siinä ja on helpompi päästä alkuun.

Konkreettisia tuloksiakin on tullut: lukion ensimmäisen ja toisen vuoden välisenä kesänä, kun Aarni suoritti lukion kursseja itsenäisesti, oli TutorHousen opettajasta suuri apu. Myös ruotsin ylioppilaskirjoitukset sujuivat odotettua paremmin.

– Sain parhaat numerot, kasin ja ysin, niistä äidinkielen kursseista, jotka kävin TutorHousella, Aarni kertoo. – Ruotsin ylppäreissä halusin lähinnä päästä läpi, mutta nyt se lähti YTL:lle C:nä.

Yksityisopetuksen selkeä etu on Aarnin mielestä se, ettei mikään jää epäselväksi, vaan opettajan kanssa asiat käydään läpi kunnolla. Käytyään muualla ruotsin abikurssin isossa ryhmässä, Aarni kävi vielä juuri ennen ylioppilaskirjoituksia muutaman kerran TutorHousella.

– Kävin kolme kertaa opiskelemassa ruotsin opettaja Juha Helvelahden kanssa ja opin enemmän kuin koko kolmen viikon abikurssin aikana, Aarni vertaa.

Lukion jälkeisistä opinnoista hän ei ole vielä ihan varma. Yksi hakuvaihtoehto voisi trumpettia soittavalle Aarnille olla Sibelius-Akatemia. Tammikuussa häntä kutsuvat kuitenkin armeijan harmaat, joten jatko-opintoja ehtii vielä miettiä rauhassa.

Aarnin mielestä lisäopetus sopii kenelle tahansa, josta tuntuu, että on vaikeuksia jossakin oppiaineessa ja kannustaa ottamaan rohkeasti yhteyttä.

– Kyllä se helpottaa, kun ei tarvitse tuskailla yksin, jos ei meinaa pärjätä. Ei lukiossa kaveritkaan enää ihmettele, jos panostaa omaan oppimiseen. Enemmänkin se on muidenkin silmissä hyvä juttu. Ylioppilaskirjoitukset on kuitenkin tärkeä juttu eikä niitä kukaan halua joutua uusimaan!


Lataa ilmainen opiskelutekniikkaopas