Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

12-vuotiaan Eeva Ristolan ja opettajan välissä on yli 12 000 km

18.02.2016  |  Kuukauden oppilaat

Eeva RistolaEeva Ristolan ja TutorHousen opettajan välillä on yli 12 000 kilometriä ja viiden tunnin aikaero. 12-vuotias Eeva on opiskellut Skypen välityksellä jo kolme ja puoli vuotta, sillä Eevan perhe asuu Uruguayssa.

Eeva Ristola asuu perheineen Uruguayssa. Lähistöllä ei ole kansainvälisiä kouluja, joten Eeva sisaruksineen opiskelee myös ulkosuomalaisten lasten verkkokoulu Kulkurikoulussa. Ilman TutorHousen Skype-tunteja olisi ollut hankala seurata suomalaista opetusta monta vuotta pelkästään itsenäisesti opiskelemalla.

Näin Eeva kertoo kokemuksistaan TutorHousen oppilaana:

”Olen Eeva ja täytän 13 maaliskuussa. Käyn Uruguayssa paikallista koulua ja suomalaista koulua Kulkurikoulun kautta. TutorHousen opettajan kanssa opiskelen matematiikkaa ja englantia. Kulkurikoulussa tehdään yleensä tehtäviä, mutta TutorHousella saa puhua kasvotusten opettajan kanssa.

Yleensä ensin vaihdetaan opettajan kanssa kuulumisia, katsotaan läksyt ja tehdään tehtäviä yhdessä. Opettaja käyttää myös dokumenttikameraa ja meillä on molemmilla samat kirjat. Opetusta on yleensä kerran viikossa kaksi tuntia, joiden välissä pidetään tauko.

Välillä yhteys ei toimi niin hyvin, mutta yleensä saadaan se kuitenkin toimimaan eikä se ole häirinnyt. Jos tulee joku isompi vika, niin voidaan aina korvata jollain toisella kerralla.

Skypen kautta puhuminen oli aluksi vähän jännittävää, kun ei vielä tuntenut opettajaa. Pari vuotta sitten olimme joululomalla Suomessa ja tapasin opettajan siellä. Opiskelu ja keskittyminen Skypessä on ihan helppoa, ei siinä ole mitään sen vaikeampaa kuin luokassakaan.”

Pyydä maksuton opetustarpeen kartoitus