« takaisin blogin etusivulle

MatikkaKertaus, FysiikkaKertaus ja KemiaKertaus: jaksokohtaiset pienryhmät lukiolaisille

22.03.2019  |  Ajankohtaista, Lukio

BOOST-pienryhmät

Järjestämme lukiolaisille jaksokohtaisia kertausryhmiä, joihin voi osallistua myös netin välityksellä. Mitä MatikkaKertaus-, FysiikkaKertaus- ja KemiaKertaus-ryhmissä tehdään ja millaista palautetta ne ovat saaneet lukiolaisilta? Tässä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

1. Mikä on kertausryhmien idea?

4-8 opiskelijan pienryhmissä kerrataan ja harjoitellaan käynnissä olevan lukiokurssin keskeisiä sisältöjä. Lisäksi jokainen opiskelija saa myös yksilöllistä ohjausta esimerkiksi haastavilta tuntuviin kurssitehtäviin. Osallistujat voivat esittää opettajalle kysymyksiä ja vaikuttaa pienryhmässä läpikäytäviin sisältöihin.

Pienryhmät ovat jakso- ja kurssikohtaisia: esimerkiksi pitkän matematiikan opiskelijat voivat 2. jaksossa osallistua MAA2-, MAA6- tai MAA7-ryhmiin ja lyhyen matikan opiskelijat MAB4- tai MAB8-ryhmiin. Myös kaikillle yhteisestä MAY1-kurssista järjestetään kertausryhmiä lukuvuoden alussa.

 

2. Kuinka usein ryhmät kokoontuvat ja kauanko yksi opetuskerta kestää?

Kertausryhmät alkavat kolme viikkoa ennen lukiojakson loppua. Opettaja ja opiskelijat tapaavat kerran viikossa 75 minuutin ajan. Tapaamisia on siis yhteensä 3 x 75 min. Pienryhmän opetus päättyy aina juuri ennen koeviikkoa. Kaikki pienryhmien vetäjät ovat kokeneita lukion aineenopettajia.

 

3. Miksi kertausryhmään kannattaisi osallistua jakson aikana? Eikö se vain lisää työmäärääni?

Pienryhmässä kurssin työmäärä ei lisäänny, sillä koevalmistautuminen jakautuu tasaisemmin pitkin jaksoa. Kun harjoittelet pienryhmässä muun muassa viimeistelemällä kotitehtäviäsi, kertaat samalla kurssikoetta varten. Se vähentää koeviikolla kertaamiseen kuluvaa aikaa ja säästää viime hetken paniikilta. Kertausryhmässä voit myös kysyä ja saada yksilöllistä ohjausta, jolloin kurssin suorittaminen helpottuu, koska et jää yksin pulmakohtien kanssa. 

 

4. Minkä tasoisille oppijoille nämä ryhmät sopivat?

Pienryhmät on suunnattu kaikentasoisille oppijoille, joilla on erilaisia tavoitteita. Koska ryhmäkoko on pieni, opettajat pystyvät eriyttämään opetuksensa jokaiselle osallistujalle sopivaksi.


5. Missä pienryhmään voi osallistua?

Voit osallistua pienryhmään TutorHousen opetustiloissa Helsingin Kampissa tai Espoossa Esport Centerillä. Vaihtoehtoisesti voit osallistua pienryhmän live-opetukseen netin kautta vaikkapa kotoasi, sillä järjestämme jokaisesta kurssista myös online-ryhmiä. Niissä opiskellaan vuorovaikutteisesti samaan tapaan kuin normaalissa luokassakin.

Jos online-opetus mietityttää, vastaukset sitä koskeviin yleisimpiin huolenaiheisiin löydät täältä.

 

Lue pienryhmään osallistuneiden oppilaiden kokemuksista:

Aada

 

Aada sai pienryhmästä lisää itseluottamusta pitkän matematiikan opiskeluun

 

 

 

Santeri

 

 

Lukiolainen Santeri: hyvä pitkän matikan yo-arvosana tärkeä todistusvalinnassa

 

 

 

Tarjoamme uusille asiakkaille tyytyväisyystakuun MatikkaKertaus-, FysiikkaKertaus- ja KemiaKertaus -pienryhmistä. Jos et ole tyytyväinen opetukseen ensimmäisen kerran jälkeen, saat rahasi takaisin.

 

Lukion 2. jakson kertausryhmät käynnistyvät 29.10. lähtien ja päättyvät juuri ennen koeviikkoa. Tutustu matematiikan, kemian ja fysiikan kurssivalikoimaan:

TUTUSTU LUKIOLAISTEN PIENRYHMIIN

Luetuimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat blogikirjoitukset sähköpostiisi.