« takaisin blogin etusivulle

MatikkaKertaus, FysiikkaKertaus ja KemiaKertaus: jaksokohtaiset pienryhmät lukiolaisille

22.03.2019  |  Uutiset, Lukio

BOOST-pienryhmät

Järjestämme lukiolaisille jaksokohtaisia kertausryhmiä, joihin voi osallistua myös netin välityksellä. Mitä MatikkaKertaus-, FysiikkaKertaus- ja KemiaKertaus-ryhmissä tehdään ja millaista palautetta ne ovat saaneet lukiolaisilta? Tässä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

1. Mikä on kertausryhmien idea?

4-8 opiskelijan pienryhmissä kerrataan ja harjoitellaan käynnissä olevan lukiokurssin keskeisiä sisältöjä. Lisäksi jokainen opiskelija saa myös yksilöllistä ohjausta esimerkiksi haastavilta tuntuviin kurssitehtäviin. Osallistujat voivat esittää opettajalle kysymyksiä ja vaikuttaa pienryhmässä läpikäytäviin sisältöihin.

Pienryhmät ovat jakso- ja kurssikohtaisia: esimerkiksi pitkän matematiikan opiskelijat voivat 5. jaksossa osallistua MAA5- tai MAA10-ryhmiin ja lyhyen matikan opiskelijat MAB3- tai MAB6-ryhmiin.

 

2. Kuinka usein ryhmät kokoontuvat ja kauanko yksi opetuskerta kestää?

Kertausryhmät alkavat kolme viikkoa ennen lukiojakson loppua. Opettaja ja opiskelijat tapaavat kerran viikossa 75 minuutin ajan. Tapaamisia on siis yhteensä 3 x 75 min. Pienryhmän opetus päättyy aina juuri ennen koeviikkoa. Kaikki pienryhmien vetäjät ovat kokeneita lukion aineenopettajia.

 

3. Miksi kertausryhmään kannattaisi osallistua jakson aikana? Eikö se vain lisää työmäärääni?

Pienryhmässä kurssin työmäärä ei lisäänny, sillä koevalmistautuminen jakautuu tasaisemmin pitkin jaksoa. Kun harjoittelet pienryhmässä muun muassa viimeistelemällä kotitehtäviäsi, kertaat samalla kurssikoetta varten. Se vähentää koeviikolla kertaamiseen kuluvaa aikaa ja säästää viime hetken paniikilta. Kertausryhmässä voit myös kysyä ja saada yksilöllistä ohjausta, jolloin kurssin suorittaminen helpottuu, koska et jää yksin pulmakohtien kanssa. 

 

4. Minkä tasoisille oppijoille nämä ryhmät sopivat?

Pienryhmät on suunnattu kaikentasoisille oppijoille. Tavoitteenasi voi olla joko lukion kurssikokeesta läpipääsy tai jopa kymppi. Opettajat pystyvät eriyttämään opetuksensa kunkin  pienryhmän osallistujan mukaan.


5. Missä pienryhmään voi osallistua?

Voit osallistua pienryhmään TutorHousen opetustiloissa Helsingin Kampissa tai Espoossa Esport Centerillä. Vaihtoehtoisesti voit osallistua pienryhmän live-opetukseen netin kautta vaikkapa kotoa, sillä järjestämme jokaisesta kurssista myös online-ryhmiä, joissa opiskellaan vuorovaikutteisesti samaan tapaan kuin normaalissa luokassakin.

Jos online-opetus mietityttää, vastaukset sitä koskeviin yleisimpiin huolenaiheisiin löydät täältä.

 

 Online-pilottiryhmään osallistuneiden palautetta:

Selainympäristö toimi tosi hyvin, mikä yllätti minut positiivisesti. Muutenkin hyvin toimiva homma!

Kurssi toimi kaikinpuolin hyvin ja tajusin asioita, joita en vielä ollut oppitunneilla ymmärtänyt.

Ryhmäläiset olivat mukavia, opetus oli hyvää ja vuorovaikutus opettajan kanssa toimi hyvin. Olen kiinnostunut jatkossakin osallistumaan tälläisiin kertausryhmiin.

- MAA2- ja MAA7-kurssien opiskelijoita

 

Tarjoamme uusille asiakkaille tyytyväisyystakuun MatikkaKertaus-, FysiikkaKertaus- ja KemiaKertaus -pienryhmistä. Jos et ole tyytyväinen opetukseen ensimmäisen kerran jälkeen, saat rahasi takaisin.

 

Lukion 5. jakson kertausryhmät käynnistyvät 29.4. lähtien ja ne päättyvät juuri ennen koeviikkoa. Matematiikan, kemian ja fysiikan kurssivalikoiman löydät nyt sivuiltamme.
TUTUSTU KURSSITARJONTAAN

Lue lisää aiheesta: Uutiset, Lukio

Luetuimmat kirjoitukset

Tilaa uusimmat blogikirjoitukset sähköpostiisi.