Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

Onnistu kokeessa! Jaksokohtaiset pienryhmäkurssit lukiolaisille

22.03.2019  |  Ajankohtaista, Lukio
BOOST-pienryhmät

Järjestämme lukiolaisille jaksokohtaisia kertauskursseja, joihin voi osallistua myös online-lähiopetuksessa. Mitä kertauskursseilla tehdään ja millaista palautetta ne ovat saaneet lukiolaisilta? Tässä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

1. Mikä on Onnistu kokeessa -kurssien idea?

4-8 opiskelijan pienryhmäkursseilla kerrataan ja harjoitellaan käynnissä olevan lukiokurssin keskeisiä sisältöjä. Lisäksi jokainen opiskelija saa myös yksilöllistä ohjausta esimerkiksi haastavilta tuntuviin kurssitehtäviin. Osallistujat voivat esittää opettajalle kysymyksiä ja vaikuttaa pienryhmässä läpikäytäviin sisältöihin.

Onnistu kokeessa -tehovalmennukset ovat jakso- ja kurssikohtaisia: esimerkiksi pitkän matematiikan opiskelijat voivat 2. jaksossa osallistua MAA2-, MAA6- tai MAA7-ryhmiin ja lyhyen matikan opiskelijat MAB4- tai MAB8-ryhmiin. Myös kaikillle yhteisestä MAY1-kurssista järjestetään kertausryhmiä lukuvuoden alussa.

 

2. Kuinka usein pienryhmät kokoontuvat ja kauanko yksi opetuskerta kestää?

Onnistu kokeessa -kurssit alkavat kolme viikkoa ennen lukiojakson loppua. Opettaja ja opiskelijat tapaavat kerran viikossa 90 minuutin ajan. Tapaamisia on siis yhteensä 3 x 90 min. Pienryhmäkurssin opetus päättyy aina juuri ennen koeviikkoa.

Lauantain kertauskurssit järjestetään koeviikkoa edeltävänä viikonloppuna. Kertaluontoinen kurssi kestää kolme tuntia ja se sopii viime hetken kertaajille.

Kaikki pienryhmäkurssien vetäjät ovat kokeneita lukion aineenopettajia.

 

3. Miksi pienryhmään kannattaisi osallistua jakson aikana? Eikö se vain lisää työmäärääni?

Kurssin työmäärä ei sinänsä lisäänny, koska koevalmistautuminen jakautuu tasaisemmin pitkin jaksoa. Kun harjoittelet pienryhmässä esimerkiksi viimeistelemällä kotitehtäviäsi, kertaat samalla kurssikoetta varten. Se vähentää koeviikolla kertaamiseen kuluvaa aikaa ja säästää viime hetken paniikilta. Kertausryhmässä voit myös kysyä ja saada yksilöllistä ohjausta, jolloin sinulla ei kulu ylimääräistä aikaa harjoitteluun. 

 

4. Minkä tasoisille oppijoille nämä kurssit sopivat?

Pienryhmäkurssit on suunnattu kaiken tasoisille oppijoille, joilla on erilaisia tavoitteita. Koska ryhmäkoko on pieni, opettajat pystyvät eriyttämään opetuksensa jokaiselle osallistujalle sopivaksi.


5. Missä pienryhmäkurssille voi osallistua?

Voit osallistua pienryhmäkurssille TutorHousen opetustiloissa Helsingin Kampissa. Vaihtoehtoisesti voit osallistua online-lähiopetukseen netin kautta vaikkapa kotoasi. Online-ryhmissä opiskellaan vuorovaikutteisesti samaan tapaan kuin normaalissa luokassakin.

Jos online-lähiopetus mietityttää, vastaukset sitä koskeviin yleisimpiin huolenaiheisiin löydät täältä.

 

Lue pienryhmäkursseille osallistuneiden oppilaiden kokemuksia:

Aada

 

Aada sai pienryhmästä lisää itseluottamusta pitkän matematiikan opiskeluun

 

 

 

Santeri

 

 

Lukiolainen Santeri: hyvä pitkän matikan yo-arvosana tärkeä todistusvalinnassa

 

 

 

Tarjoamme uusille asiakkaille tyytyväisyystakuun Onnistu kokeessa -kursseista (3 x 90 min). Jos et ole tyytyväinen opetukseen ensimmäisen kerran jälkeen, saat rahasi takaisin.

TUTUSTU LUKIOLAISTEN PIENRYHMIIN