Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

7.-luokkalainen Greta nosti englannin numeroaan

23.04.2016  |  Kuukauden oppilaat

7. luokkalainen Greta Oinonen aloitti englannin yksityisopetuksen. Hän nosti englannin arvosanaansa monta numeroa ylöspäin ja sai varmuutta vieraan kielen puhumiseen. Ruotsinkielistä koulua Espoossa käyvä Greta on ollut TutorHousen lisäopetuksen oppilaana puolentoista vuoden ajan.

Greta Oinonen

Näin Greta Oinonen, 13, kertoo englannin yksityisopiskelusta TutorHousella:

”Opiskelen TutorHousen opettajan kanssa englantia kotonamme. Etsimme äidin kanssa opettajaa, kun koulussa englannin opiskeluun keskittyminen oli vaikeaa. Luokkamme oli aika villi ja minulla on pieni lukivaikeus, joten kielet ovat vähän haastavampia. Niinpä aloitin opiskelun ruotsinkielisen tutor-opettajan kanssa.

Ensin ajatus siitä, että joku tulee meille kotiin opettamaan tuntui vähän oudolta. Ensimmäisen kerran jälkeen siinä ei kuitenkaan enää ollut mitään ihmeellistä, sillä opettaja oli tosi mukava. Tuntien sisältö vaihtelee: jos on ollut pitkä tauko, vaihdamme ensin kuulumiset opettajan kanssa englanniksi ja juttelemme siitä, mitä välissä on tehty. Käymme yhdessä läpi läksyjä, teemme tehtäviä ja välillä myös pelaamme vaikka sanaleikkejä."

"Puhun rohkeammin tunnilla ja matkoilla"

"Puhumme tunneilla aika paljon englantia opettajan kanssa, mutta esimerkiksi uudet asiat hän selittää minulle ruotsiksi. Olen saanut rohkeutta kielen käyttämiseen, sillä kahdestaan opettajan kanssa pitää puhua englantia ja harjoitusta saa enemmän.

Tutor-opettajalta myös ehtii kysymään paljon enemmän kysymyksiä. Jos jossain aineessa on vaikeuksia tai jos kaipaa varmuutta vieraan kielen puhumiseen, lisävalmennuksesta on apua.

Sen lisäksi, että englannin arvosanani on parantunut, olen huomannut kielitaidon parantumisen käytännössäkin. Koulussa vastaan ja puhun englannin tunneilla enemmän. Myös ulkomaanmatkoilla uskallan käyttää englantia enemmän!”

Tarvitsetko englannin tukiopetusta?