« takaisin blogin etusivulle

Abi Eliel: Matematiikan lisäopetus paransi laskurutiineja

30.12.2014  |  Kuukauden oppilaat

Eliel Vaarala"Ilman lisäopetusta matematiikka olisi voinut käydä raskaaksi", arvioi Eliel Vaarala, joka kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2015.

Kuka olet ja mitä lukiota käyt?
”Olen Eliel Vaarala, abi, ja käyn Eiran aikuislukiota Helsingissä. Tavoitteenani on saada ensi keväänä yo-hattu. Kirjoitin syksyllä jo englannin. Kevään 2015 yo-kirjoituksissa edessä on äidinkielen, ruotsin ja lyhyen matematiikan kirjoitukset.”

Miksi olit ensimmäisen kerran yhteydessä TutorHouseen?
”Lukion matematiikan kurssieni suorittaminen sijoittui minulla lukion loppupuolelle ja saamani tulokset olivat hyvin vaihtelevia arvosanojen 5-8 välillä. Koska kirjoitan keväällä 2015 matematiikan, päätin vahvistaa matematiikan osaamistani ja etenkin laskurutiineja ottamalla matematiikasta lisäopetusta TutorHousen opettajalta.”

Miten kuulit TutorHousesta?
”Äiti kertoi asiasta. Hän oli muistaakseni löytänyt tiedot netistä.”

Miten lisäopetus on näkynyt lukiotyössäsi?
”Lukio-opetuksen rinnalla kulkevasta yksilöllisestä matikan lisäopetuksesta on ollut minulle suuri merkitys. Esimerkiksi lukion 6. kurssin matematiikan kokeiden jälkeen oli kiva todeta, että ensimmäistä kertaa lukion aikana tuntui siltä, että lukion matematiikan koe oli helpompi kuin kaikki matematiikan 6.kurssin tehtävät. Ilman lisäopetusta matematiikka olisi voinut käydä raskaaksi.”


Miten aioit jatkaa?
”Nyt tätä työtahtia: lukio-opetus ja sen rinnalla etenevä lisäopetus on pidettävä yllä. Joulukuussa lukiossani alkoi lyhyen matematiikan kertauskurssi. Aioin kirjata kertauskurssin kaikki epäselvät kohdat ylös. On hieno juttu, kun näitä kertauskurssin ongelmakohtia saa heti käytyä läpi ja selvitettyä kahdestaan TutorHousen Esa-opettajan kanssa.”

Mikä tavoite sinulla on matematiikan yo-kokeessa?
”Tavoitteenani on tietenkin mahdollisimman hyvä tulos. Ja uskon, että tavoitteen toteutumista tukee se, että tekee ja laskee mahdollisimman säännöllisesti matematiikka. Näitä asioita harjoittelemme hyvin tiiviisti.”

Mitkä asiat mietityttivät sinun ennen ensimmäistä tapaamista opettajan kanssa?
”En oikein tiennyt mitä odottaa. Tämän vuoksi ensimmäinen tunti ja opettajan tapaaminen hiukan jännitti. Kaikki lähti kuitenkin heti hyvin rullaamaan eteenpäin.”

Pohditko muita tapoja saada lisäopetusta?
”En oikein tiedostanut muita tapoja kuin yksilöpetuksen täällä TutorHousen opetustiloissa. En esimerkiksi tullut ajatelleeksi, että TutorHousen matematiikan opettajan opetuksen olisi saanut myös etävideoyhteydellä kotiin omaan tietokoneeseen, tai että kaverin kanssa voi opiskella yhdessä saman opettajan johdolla.”

Mitä haluaisit sanoa niille koululaisille ja lukiolaisille, jotka miettivät TutorHousen valmentavan lisäopetuksen ottamista eri oppiaineista?
”Opetusta kannattaa kokeilla ja tietenkin jatkaa, jos on yhtään sellainen fiilis. Minulla on.”

Tarvitsetko matematiikan tukiopetusta?