Tutorhouse maksuton opetustarpeen kartoitus
« takaisin blogin etusivulle

7.-luokkalainen Pyry sai opiskelutekniikkakurssilta varmuutta yläkoulussa opiskeluun

07.09.2018  |  Kuukauden oppilaat

Pyry-opiskelutekniikkaSeitsemännen luokan tänä syksynä aloittanut Pyry Paavola kävi opiskelutekniikkakurssin juuri ennen koulujen alkua. Pienryhmässä opiskelu jännitti vähän etukäteen, mutta kurssin rento ilmapiiri ja käytännönläheinen sisältö saivat Pyryn viihtymään.

Ruotsinkielistä Puotilan peruskoulua käyvä Pyry Paavola, 13, tuli TutorHousen opiskelutekniikkakurssille elokuun alussa. - Olin keskustellut äidin kanssa siitä, että koetulokset eivät olleet ihan niitä parhaimpia. Hän oli kuullut TutorHousesta kaveriltaan ja kysyi minulta, voisiko ilmoittaa minut mukaan. Sitä kautta päädyin TutorHouselle, Pyry kertoo.

Juuri yläkoulun aloittanut Pyry halusi oppia paitsi opiskelu- ja koekertaustekniikoita, myös vastuunottamista omasta koulunkäynnistään. - Olen aiemmin kerrannut kokeisiin vanhempien kanssa, mutta haluan itsenäistyä, hän toteaa tavoitteistaan.

Kurssin aloittaminen jännitti Pyryä aluksi vähän, mutta opiskelu kuuden hengen pienryhmässä osoittautui hauskaksi ja rennoksi. Tuntien sisällöt olivat hänen mielestään järkeviä ja huumori piristi opiskelua muiden saman ikäisten kanssa.

Kurssikertoja oli yhteensä kolme, ja niiden aikana oppilaat kokeilevat käytännön harjoitusten avulla, miten eri aineiden kokeisiin kannattaa opiskella. Ensimmäisellä tapaamiskerralla jokainen oppilas myös pohtii mitkä hänen omat tavoitteensa, vahvuutensa ja heikkoutensa ovat.

- Opettaja kertoi esimerkkejä eri aineista ja me kirjoitimme niitä muistiin. Aika paljon puhuimme kirjallisista aineista. Opin, että joka asiasta kannattaa tehdä miellekarttoja ja lukemansa asiat pitää kerrata useasti. Eli kun on lukenut yhden luvun, niin ei lopeta siihen, vaan lukee sen jonain muuna päivänä uudelleen, Pyry kertoo.

Pyryn fiilis yläkouluopintojen suhteen on positiivinen. - Parasta kurssissa oli, että siellä opitut asiat ovat pidemmällä ajalla hyödyllisiä. Suosittelen kyllä, että jos on hankaluuksia opiskelussa, niin kannattaa mennä tälle kurssille.

 

TUTUSTU OPISKELUTEKNIIKKAKURSSEIHIMME