« takaisin blogin etusivulle

5 myyttiä online-opetuksesta

05.02.2016  |  Opiskelutekniikka, Vanhemmille, Lukio, Alakoulu, Yläkoulu

TutorHouse_online-opetus_07.jpg

Tällä kertaa murramme viisi online-opetukseen liittyvää myyttiä. On aika karistaa ennakkoluulot, sillä nuorille se on ihan yhtä luonteva tapa opiskella kuin lähiopetuskin!

1. ”Online-opetus on kirjekurssimaista. Oppilas saa tehtävät, palauttaa ne ja oikeat vastaukset tulevat bumerangina takaisin.”

Väärin. TutorHousen skype-opetus tapahtuu reaaliajassa ja on samalla tavalla vuorovaikutteista kuin lähiopetuskin: vain kommunikaation väline on eri. Tunnin kulku ei oikeastaan eroa mitenkään tavallisesta yksilöopetuksesta. Opetustilanne pysyy samanlaisena, oli se sitten online tai samassa huoneessa.

 

2. ”Keskittyminen online-opetuksessa saattaa olla vaikeaa ja sopii vain lukioikäisille.”

Väärin. Online-opetuksessa on ollut kaikenikäisiä alakoululaisista lähtien hyvällä menestyksellä. Kun opetus alkaa, kamera ja väline unohtuvat yleensä nopeasti eikä eroa varsinaiseen opetustilanteeseen ole.

 

3. ”Online-opetus tuntemattoman opettajan kanssa on jännittävää eikä sovi ujoimmille oppilaille.”

Väärin. Jos ensimmäinen opetuskerta jännittää kovasti, vanhemmat voivat alkuun hyvin olla taustalla mukana. Opettajaa voi jopa käydä tapaamassa ennen verkon puolelle siirtymistä.

 

4. ”Skypessä tuijotellaan opettajaa silmiin web-kameran kautta 90 minuuttia.”

Väärin. Ison osan ajasta opettaja käyttää apunaan Skypen lisäksi myös dokumenttikameraa, jolla voi näyttää työn alla olevaa tehtävää. Esimerkiksi äidinkielen etäopetuksessa käytössä voi olla myös Google Docs. Useimmiten opetus ainakin aloitetaan ja lopetetaan juttutuokioon kasvokkain, mutta välissä keskitytään olennaiseen – opetukseen ja opiskeluun.

 

5. ”Online-opetus on tarkoitettu vain pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville.”

Väärin. Online-opetus sopii mainiosti esimerkiksi paljon harrastavalle nuorelle, jolla on muutenkin paljon menoja iltaisin. Silloin matkustaminen opettajan luokse jää pois ja opetusta saa tutussa ja rauhallisessa ympäristössä, mahdollisesti oman työpöydän ääressä kotona tai siellä minne harrastukset milloinkin kuljettavat.


Kiinnostuitko online-opetuksesta? Lue eri vaihtoehdoista lisää täällä!JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ