« takaisin blogin etusivulle

Lukiolainen Sami: Äidinkielen yo-arvosana nousi yksityisopetuksella

11.12.2015  |  Kuukauden oppilaat

Sami TuomaalaSami Tuomaala päätti ottaa lisäopetusta läpäistäkseen äidinkielen ylioppilaskirjoitukset. Pian lisäopetuksen alkamisen jälkeen rimaa nostettiin reilusti ylöspäin.  Vuorovaikutteisen opetuksen ja Samin nopean edistymisen ansiosta tavoitteena on nyt hyvä arvosana kevään kirjoituksissa.

Näin Sami Tuomaala, 22, kertoo kokemuksistaan TutorHousen oppilaana:

”Täydennän lukion papereita aikuislukiossa, ja halusin opetusta äidinkielen ylioppilaskirjoituksia varten. Muissa aineissa yksinopiskelu on helpompaa, mutta äidinkielen kohdalla se on mahdotonta: ei oikein voi kirjoittaa esseetä ja sen jälkeen itse arvostella sitä. Siinä tutor-opettajasta on ollut suuri apu.

Päädyin TutorHousen oppilaaksi, kun ryhdyin selvittämään minkälaisia äidinkielen yksityisopetuksen mahdollisuuksia on olemassa. En yhtään tiennyt millainen opettaja on vastassa. Ajattelin, että jos eka oppitunti on huono, en enää tule uudestaan. Heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen minusta tuntui kuitenkin siltä, että tästä on suoraa hyötyä kirjoitusten kannalta.

Alusta lähtien käytiin heti asiaan ja tuli varmuus siitä, että opettaja on hyvä. Sain häneltä konkreettisia vinkkejä esimerkiksi siihen, miten äidinkielen tekstitaidon kanssa kannattaa lähteä liikkeelle."

Alku hankala, sitten vauhtiin


"Aiemmin kirjoittaminen tuntui vaikealta eikä siitä meinannut aluksi tulla mitään. Nyt TutorHousen opettajan kanssa olen päässyt tosi paljon eteenpäin. Kun on opettajan kanssa kahdestaan, saa tarpeeksi yksilöllistä ohjausta kirjoittamiseen. Lisäksi kommunikointi on helpompaa kuin luokassa.

Olen kirjoittanut paljon tekstitaidon tehtäviä kotona ja yhdessä opettajan kanssa olemme käyneet ne yksityiskohtaisesti läpi. Silloin oppii hyvin ne asiat, missä on korjattavaa.

Opettaja näyttää myös ne kohdat, joissa olen onnistunut. Sen ansiosta oma motivaatiokin parantuu - saa varmuutta siitä, että on menossa oikeaan suuntaan."

"Ei kokeeseen voi mennä valmistautumatta"

"Hyvä opettaja auttaa edistymisessä, mutta olen myös panostanut opiskeluun. Olen tajunnut, että äidinkielikin vaatii työtä: ei voi vain mennä kokeeseen, vaan pitää valmistautua ja tietää mitä siinä vaaditaan.

Ehdin käydä TutorHousella reilun kuukauden ajan kerran viikossa, jonka jälkeen päätimmekin tarkistaa tavoitteitani. Alussa tavoitteenani oli lähinnä päästä äidinkielen kirjoituksista läpi, mutta nyt tavoittelen jo hyvää arvosanaa ensi kevään ylioppilaskirjoituksista.

Jatkosuunnitelmat ovat yo-kirjoitusten jälkeen vielä aika avoinna, mutta haluan ehdottomasti mennä opiskelemaan. Töitä ehdin tehdä lisää myöhemminkin. Joku liikuntaan liittyvä ala voisi kiinnostaa."

Ahkera edistyy nopeasti

"Mielestäni yksilöllinen lisäopetus kannattaa, jos tuntuu että jossain tietyssä aineessa on vaikeuksia. Siitä on paljon apua omien heikkouksiensa kehittämisessä.

Mutta ei lisäopetuskaan toimi ilman työntekoa. Mitä enemmän on itse valmis tekemään töitä, sitä nopeammin myös oppii ja edistyy.”

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ